|
Rajčatový hokus pokus - průběh, 14.12.2017 Když tak chodím po okolí, tak mám dojem, že na každé druhé zahrádce stojí něco z polykarbonátu. Je to vysoké, že tam projde vysoký chlap, nikdy to není zapuštěné pod úroveň okolí a někdy to je dokonce na takové podezdívce, aby to líp vypadalo.... celý příspěvek > |
 |
Rajčatový hokus pokus - průběh, 13.12.2017 Co víc si přát, než si přečíst zkušenosti paní E.T. Když tak čtu ostatní příspěvky, tak mám pocit, jakoby jí někteří nevěřili. Samý nářek na podmínky které mají, ale že by něco zkusili, tak to ne. Teoretizování o tom kdy vysévat, jestli brzký výsev... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčatový hokus pokus - průběh, 13.12.2017 Nevím kde jste k tomuto závěru přišel. Rajče v únoru i v březnu normálně (jen pomaleji) roste, kvete a tvoří plody- prakticky lze říct, že je rostlina dospělá, schopná rozmnožovat se. Jak píšete, asimiluje, vyrábí hmotu ne jak předpokládáte vy, že... celý příspěvek > |
 |
Rajčatový hokus pokus - průběh, 13.12.2017  Nemám skleník, ani zahradu za domem. Foliovník neochrání rajčata při přízemních mrazech. Také chci mít rajčata co nejdřív a co nejdéle. A tak jsem v roce 2016 začal experimentovat s pěstováním rajčat v pařeništi. I přes některé chyby jem byl letos s... celý příspěvek > |
 |
Rajčatový hokus pokus - průběh, 12.12.2017 Já vysypu celý kelímek, rozdělím na jednotivé rostlinky a opatrně odstraním substrát (není třeba odstranit všechno). Do kelímku dám vlhký substrát (aby se nesesypával), obyčejnou tužku udělám díru až na dno, chytnu sazeničku za jeden děložní lístek a... celý příspěvek > |
 |
Rajčatový hokus pokus - průběh, 12.12.2017  Další.
Vladimír |
 |
Rajčatový hokus pokus - průběh, 12.12.2017  Konečně jsem také přesazoval a tk jsem udělal nějaké fotky.
Vladimír
PS.:Ze všech deseti odrůd mně jedna nevzešla (Iceberg) a tak udělám nějaký dosev. Rozhodl jsem se, že by nebylo... celý příspěvek > |
 |
Rajčatový hokus pokus - průběh, 12.12.2017 Semínko rajčete je tak malé, že vůbec nezáleží na jeho orientaci při výsevu. Já je nechávám tak jak padnou, většinou je to naplocho.Klíček vyleze v té špičaté části, z něho se vytvoří kořínky. Teprve potom začne růst stonek a tlačí se nahoru, zbytek... celý příspěvek > |
 |
Rajčatový hokus pokus - průběh, 12.12.2017 Podívám se jestli nějaká semena té České rané ještě mám. Musím prohrabat tu hroamadu několika set odrůd podových zelenin. Pokud tam budou, budou to semena odebrané z nějakého jednoho plodu- nezaručená čistota odrůdy. Dám... celý příspěvek > |
 |
Rajčatový hokus pokus - průběh, 12.12.2017 Kliddně si makejte. Já se budu tady na tomto webu dál bavit. Doufám, že Milan vydrží a toto vlákno jen tak rychle nezmizí. Udělám proto také všechno co bude v mých silách. Možná, že se přidají i další. S tím, že vývoj rajčat je podobný se mně nechce... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Foliový tunel z ohebných trubek, 11.12.2017 Já zase nedám dopustit na střešní latě a plastové spojky. Udělám z toho foliák vyský jako nízký tunel, vysoký jako skleník, široký jak potřebuji. Jde jen o to jak dlouhé střešní použiji. Plastových spojek mám dost a v srpnu z nich dělám valbovou... celý příspěvek > |
 |
Foliový tunel z ohebných trubek, 11.12.2017 Opravdu používáte pro foliovník roxor? Co tomu ta foie říká?
Vladimír |
 |
Foliový tunel z ohebných trubek, 11.12.2017  Já jsem pro mobilní foliovník používal oblouky z nosných lišt plastových pro uchycení el.kabelů. Krásně se ohnou do oblouku, stačí je zapíchnout do země. Lišty jsou dlouhé 3 m, rozříznutím na polovinu jsem dostal dva oblouky. Šířka tunelu potom byla... celý příspěvek > |
 |
Rajčata k dlouhodobému skladování podzim/zima, 10.12.2017  Ty menší už začínají v té ke skladování vysoké teplotě 18°C ztrácet vodu, trochu se sesychají, kůže se začíná krabatit. Mohl bych je dát do chladna, ale je to přece jen experiment a tak je nechávám tam kde jsou. Na chuť to nemá žádný negativní vliv,... celý příspěvek > |
 |
Rajčatový hokus pokus - průběh, 10.12.2017 U každého je to jinak. Já jsem před třiceti roky měl jiné starosti než něco zapisovat. Právě teď mne to začalo bavit, možná tím, že mám více času, možná věkem- říká se že muži v určitém věku mládnou... celý příspěvek > |
 |