|
Rucni nuzky Bahco, 3.11.2015 Ano, Fiskars 111960 je určitě lepší volba než Fiskars 111540. Ty 960ky jsou příkladem těch nůžek, které se dají stejně účinně použít v levé ruce, jen jim chybí ten komfort, že místo střihu máte občas/častěji "schované za ostřím" (například když... celý příspěvek > |
 |
Vapno a cesnek, 3.11.2015 Orientačně v domácích podmínkách tak, že rozmícháte vzorek testované zeminy v destilované vodě, necháte zeminu usadit a změříte pH výluhu lakmusovým papírkem, nebo setem k měření pH bazénové vody.
Přesně = dáte si to stanovit do laboratoře. |
 |
|
 |
Zazimování růží, 3.11.2015 Víte, ono by možná stačilo 10 cm listí, ale pokud řešíte s listím "nerudovskou otázku", tak prostě nebudete odměřovat část do růží a zbytek do kompostu. Prostě tam dáte všechno, které je vhodné. Pokud bych měl lipové, dám lipové,... Jen u některých... celý příspěvek > |
 |
Zazimování růží, 3.11.2015 i vy slovíčkáři dbající na gramatickou správnost. Njn růže mají více ostnů než trnů, ale i u ostružin mluvíme často o beztrnosti místo o bezostnosti (Thornfree & Thornless). Proto většina čtenářů určitě pochopila, proč je nevhodné používat... celý příspěvek > |
 |
Vapno a cesnek, 2.11.2015 Česnek snáší půdy od mírně kyselých až po mírně alkalické. Pokud tedy vápněním upravíte půdu z mírně kyselé na mírně alkalickou, česneku to určitě škodit nebude. Zejména protože současně můžete použít "kyselá hnojiva" jako je směs síranu draselného s... celý příspěvek > |
 |
Podzimní hnojení slepičáky, 2.11.2015 Vykvašené slepičáky jsou zdroj pohotového dusíku v době vegetace. Jako zásobní hnojení skrývají riziko možného odvětrání dusíku. Aby v půdě sloučeniny dusíku zůstaly, je nutno spolu s nimi dát nějakou organickou hmotu s přebytkem uhlíku (uhlovodíků... celý příspěvek > |
 |
Rucni nuzky Bahco, 2.11.2015  Fiskarsky jsem dostal od manželky k narozeninám. Moc jsem je nepoužíval, ale jednoho dne jsem měl čas i chuť vystříhat břečťan mezi plotem a altánem. Ze strany, kdy byl plot u pravého ramene a já stál čelem k nároží altánu, bylo vše OK stříhal jsem... celý příspěvek > |
 |
Rucni nuzky Bahco, 2.11.2015  Ferdo, občas se stane, že do místa, kde je potřeba stříhnout se prostě pravou rukou nedostanete. Pak je lepší než dělat opičárny se žebříkem apod. provést jeden, dva či několik málo střihů levou rukou. Pak je lepší mít o třídu horší Bahco PX, než mít... celý příspěvek > |
 |
Rucni nuzky Bahco, 1.11.2015 Já vím, ale píší, pže mám radši práci s "čtyřkou". |
 |
Rucni nuzky Bahco, 1.11.2015 Pokud víte, že občas vezmete nůžky do levé ruky, tak nesmí být přiliš sofistikovaně ergonometrické pro praváky. Takže pak je někdy lepší mít i obyčejnější nůžky ale nemít ty s otočnou rukojetí. V levé ruce jde otáčení "proti srdti" a u fiskarsu je... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Natírání kmenu vápnem, 1.11.2015 Jj zajíci jsou schopni okusu i v srpnu. Na polokmenech se mi pod tíhou plodů ohnuly větve Presidenta a Haganty pod úroveň panáčkujícího zajíce a jasně byla vidět niveleta, kam až panáčkující zajíc dosáhne. Do jednotné úrovně chybělo listí a sem tam... celý příspěvek > |
 |
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 1.11.2015 To je blbý, my co máme teru nebo vari ten plošný výkon necháváme strojům a ty drobné cárky se blpě sčítají. Pak ještě rozlišovat kdy jsem si vzal který rýč to se taky nedá.
Spíše než popis jakým, tak by to chtělu fotky... |
 |
Soňa - pomoc se švestkou a hruškou, 30.9.2015 Prostorově nejméně náročné jsou štíhlá vřetena, jenže jako "naprostý amatér" asi možnosti tvarování nezvládnete. Navíc se pod nimi nedá nic pěstovat jednak z důvodu výživy (aby stromek dal 20-30 kg ovoce jako ten velký, nesmí se o živiny s nikým... celý příspěvek > |
 |
Beztrnná stálezelená ostružina, 29.9.2015 Vystříhání je nanic. Je nutný ten herbicid dát buď selektivně na trnité výhonky, nebo zrušit celý trs. Pokud po vyrytí objem původního kořenového balu nahradíte kompostem, tak rostlina stylem "ostružina po ostružině" nikterak netrpí na vitalitě. Jde... celý příspěvek > |
 |
Kde koupit polokmeny či vysokokmeny, 28.9.2015 Jestli ony to nebudou z neprodaných stromků ty přerostlé "tříleté špičáky v době nákupu" a tedy na stanovišti už vlastně 5 leté stromky. J každém případě pro správný tvar koruny by nebylo na závadu provést zpětné sesazení pro obnovení juvenilního... celý příspěvek > |
 |