|
Tvarování třešně, 29.4.2015 1/4 z délky obou kosterních větví je cca 15 cm, takže cca 15-20 cm od kmínku vyberete pupeny, které jdou do boku (= tedy ani vzhůru ani ven z korunky.) a za nimi střihnete Je dobré, pokud třetí pupen od místa střihu půjde dolů ven z korunky. ... celý příspěvek > |
 |
Pravokořenná višeň, 29.4.2015 Pokud budete stříhat na probuzený vegetační pupen (nekvětní), stříháte na jistotu, že to poroste.
Jestliže si nejste jistý dejte fotku pupenů na které chcete stříhat. |
 |
|
 |
Dicolor, 29.4.2015 To máte hezký.
u mne Bohemica a Jana nemají naszeno téměř nic a nejmladší stromek Concordu to asi zrovna nevytrhne, takže počítám s maximálně 3×3 kg hrušek. |
 |
Vari - jak vytvořit rychle dvojmontáž TN, 29.4.2015 zajímavá otázka, ale s adhezními orebnými návleky je také jistým jiným způsobem omezen prokluz. Takže pokud vím, bezpečnostní prvek je prokluz ve spojce = nezničí se T20 ale spojkový díl co je na motoru.
já vím, že tady někde je popsána... celý příspěvek > |
 |
Co chybí borovici, jak jí pomoci?, 29.4.2015 Dejte fotky, pokud máte.
Ale sám dobře vím, že když se zápalem pracuji, nemám myšlenky na fotodokumentaci... |
 |
Vari - jak vytvořit rychle dvojmontáž TN, 29.4.2015 Mám k dispozici kola k DSK317/S a kola na T20. Oboje jsou 5,00-12" a víceméně se liší kolovými závažími. Již delší dobu si hrajis myšlenkou, jestli by se nedala na T20 obout náprava s koly spojenými do dvoumontáže a kolik by takový stroj utáhnul s... celý příspěvek > |
 |
Jak pohnojit staré stromy trávníku?, 29.4.2015 Je trochu rozdíl mezi souvislým rytím kultivovaného záhonu a jednotlivým zarýváním do slehnuté zatravněné navážky. Levnější modely rýčů (jako J.A.D.) to nemusí vydržet. Krumpáč a sekeromotyka jsou pak plně na místě. |
 |
Obyčejný rýč (i fiskars) vs. bronzový, 29.4.2015 hmm já mám rýč z uhlíkové oceli legované borem a používám jej tak často, že mi taky nestíhá reznout. Navíc ve složení materiálu má garantováno 0% olova a 0% rtuti. Měď do koloběhu doplňuji postřiky Championem
|
 |
Vari vs Moundfield, 29.4.2015  Při té bezpečně nejpomalejší jízdě je rozdíl ještě větší. Při 2800 rpm má Jikov výkon jen 2,2 kW a kroutící moment 8,6 N.m, tak XP200 má kroutící moment 9,8 N.m a výkon až 3,1 kW (přenášeno na spojku). Jestliže je toto obuto na převodovku pro 2T je... celý příspěvek > |
 |
Vari vs Moundfield, 28.4.2015 Milý mladý komunisto co se neumíte podepsat
To máte teoreticky nebo prakticky? Pokud má 4T větší kroutící moment, nemusí mít nutně dvojnásobný obsah. Konstrukce motorů 2T i 4T jsou různé - některé mají důraz na dlouhou životnost a jiné na vysoký... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Olej na údžbu nářadí, 28.4.2015 ano, jakékoliv zpomalovače hoření nebo samozhášivé příměsi (tj. třeba ten DELOR jako obchodní označení jisté směsi PCB) nejsou přínosem ke konzervačním vlastnostem mastného filmu, podobně jako aditiva automobilových olejů.
Naopak velmi vhodné... celý příspěvek > |
 |
Olej na údžbu nářadí, 28.4.2015 Pro konzervaci důležitých součástí je ideální speciální konzervační vaselina, ale z praktického hlediska stačí mít mastné hadry a pucvoli z předchozí údržby všeho mastného. Po očištění nářadí pak přeleštíte na závěr tímto odpadem a pluh nebo motyka... celý příspěvek > |
 |
Motor Vari XP-200, 28.4.2015 XP200 má svahovou dostupnost při sekání po vrstevnici (příčný náklon) krátkodobě až 40° (spíše dbejte na bezpečnost proti převrácení stroje) a trvale 30°. Pro sekání po/proti spádnici jsou svahové dostupnosti závislé i na množství benzínu v nádrži.... celý příspěvek > |
 |
Npk hnojivo, 28.4.2015 Brambory snesou jakýkoliv poměr NPK, ale nejlépe využijí Cererit (10 - 9 - 14 + 1,3% hořčíku). Když by jste si míchal NPK ze složek, pak je třeba použít LAD (ledek amonný s dolomitem aby brambory měly k dispozici dost hořčíku), síran draselný a... celý příspěvek > |
 |
Vari Pony, 28.4.2015 Předělávka znamená koupit přírubu za cca 5k, spojku za 2k a kleče za 3k - což je 10K a přitom máte starý motor bez záruky. To už je lepší to jako celek poslat dál, tomu kdo to využije tak jak to "leží a běží".
|
 |