|
Příspěvky uživatele - 57.75
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Hokkaido - uhnívání plodů, 11.11.2015 Jako nejvíce pravděpodobný vidím nedostatek síry, zvláště pokud vám hnijí i jiné plody. Dodávám ji nejlevněji - sádrou ze stavebnin koupenou ve velkém balení, kterou rozhazuji ve větru přes síto a zdá se, že mi to pomohlo. Pro mě je sádra vhodná i... celý příspěvek > |  | Co je s těmi zákrsky?, 11.11.2015 Teď čtu: "Draslík ovlivňuje vodní režim života rostlin a zvyšuje mrazuodolnost rostlin." Hnoje dávám opravdu hodně (do záhonů) a myslel jsem si, že se draslík nějak půdou dostane i ke stromům. A je pravda, že nejhůře vypadají právě ty stromy,... celý příspěvek > |  |
|  | Co je s těmi zákrsky?, 11.11.2015 Stříhám, dodávám vápenec, lehce sádru, v největším suchu zalévám, když stíhám.
Teď jsem si vzpoměl, jak jsem ten nejhorší strom nechal odstranit minibagrem. Lehce zatáhl nahoru a byl venku. To mě překvapilo, jak ty kořeny byly všechny lehce pod... celý příspěvek > |  | Co je s těmi zákrsky?, 11.11.2015  Zahradu jsme koupili před 8 lety s domem a víme, že většinu stromů sázel a rouboval předchozí majitel - samouk. Nejubožejší jsou jabloně, plodí malá jablíčka, která také předčasně padají. Většina spartanů, co už je ve sklepě, byly sbírány ze země.... celý příspěvek > |  | Jak sušit vlašské ořechy?, 23.9.2014 Jo, vymražování je v principu ideál, na podzim často suším v mražáku švestky nebo hrušky. Většinou koncem zimy už jsou suché a mražák je třeba odmrazit
Ale zpět k ořechům, teď je pro mě otázkou, jak se zařídit, jestli budovat znásobený... celý příspěvek > |  | Co mi v půdě chybí, že mi toho tolik hnije?, 23.9.2014 Třešně, ryngle, švestky, jablka, hrušky - hnije to už na stromě, u některých stromů i většina úrody. Zelí - pěstuju málokdy, hnije mi ranné i pozdní. Ořechy - tam pro změnu část padá černá slepená se slupkou, ty zplesniví a nedají se... celý příspěvek > |  | Záchrana posledních zelených plodů rajčat, 23.9.2014 Měli jste pravdu, skoro všechno skončilo v kompostě. Akorát divoká, ty plodí stále; i slimáci na ně chodí
Kdo může mít rajčata pod zastřešením, pěkně v řadě, ze severu, má vyhráno. Myslím, že stříška ani nemusí být z průhledného materiálu; když... celý příspěvek > |  | Sekačka Briggs & stratton 675 pracuje jen omezenou dobu, 23.9.2014 Mnohokrát děkuji, pokusím se to tak prověřit! |  | Jak sušit vlašské ořechy?, 23.9.2014 Jak nejlépe sušit vlašské ořechy, zvláště v tomto nestálém počasí? Když je hezky, suším venku a na balkoně k jihu, ale letos se to snad nedá... tak je nosím přímo na půdu na drátěnky ze starých postelí. Tam je sucho, ale asi samotné sucho nestačí,... celý příspěvek > |  | Sekačka Briggs & stratton 675 pracuje jen omezenou dobu, 7.9.2014 Sekačku mám asi 4 roky a sekám 1000m, tak bych ji nepovažoval za opotřebenou. Letos seká tak 2-15 minut a konec, chcípne a nejde nastartovat. Když počkám až schladne, opět pracuje. Zvláštní je, že ta doba práce je velmi libovolná v tom rozmezí, takže... celý příspěvek > |  |
|  | Záchrana posledních zelených plodů rajčat, 7.9.2014 Díky! |  | Záchrana posledních zelených plodů rajčat, 7.9.2014 Mých 60 ks rajčat je díky plísni po smrti. Plody jsou chycené tak půl na půl. Doporučíte mi je otrhat a nechat dozrát v bedýnce doma, nebo nechat na stromcích, kde by mohly dozrát na sluníčku? Může se na ně dále rozšířit plíseň? |  | Sušení rajčat, 7.9.2014 Tohle téma mě také zajímá, i když letos s tím počasím je to pasé. Rajčata jsou kaput a v říjnu, kdy začnem topit, už nebude co sušit. Máme síťky na topení.
Sušit na slunci a větru znám jedinou možnost a sice rajčata prostě neotrhat. Uschnou přímo... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|