|
Příspěvky uživatele - 123.101
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Duranzia, 4.2.2016 Při sklizni měly až 30%, kvas je v místnosti při cca 19°. Minulý týden jsem kvas promíchal a přídal vodu bez výživy a přidání kvasinek. Čekám jak se to projeví. |  | Duranzia, 4.2.2016 Pálil jsem v pěstitelské pálenici směs švestek, Tuleu Gras, President, trocha Domácích a Stanley. Ze 180 litrů kvasu jsem napálil 18 litrů 66% slivovice a velmi kvalitní. Z loňské slunné sezony je pálenka kvalitní a vysoká výtěžnost. Ještě čekám až... celý příspěvek > |  |
|  | Toptaste, 18.1.2016 Čekám až dokvasí Durancie ty mají ještě 10%. Při slizni byly také sladší cca 28%, pokud dokvasí na stejnou úroveň jako Toptasty -6%, výtěžnost by měla být vyšší. Budu pálit ve stejné pálenici tak jsem zvědav na výsledek. |  | Toptaste, 17.1.2016 Výtěžnost z Toptaslů je, řekl bych standardní. Ze 180 l kvasu jsem napálil 25 l slivovoce 51 %. Vstupní surovina cca 26% Brixi. Destilát je jemný, hladký ale bez výrazného aromatu a chuti. Slivovice z Toptastů není špatná, neurazí ale z Domácích nebo... celý příspěvek > |  | Veľmi hustý kvas, 14.1.2016 Myslín si, že ne. Doporučoval bych teplejší místnost s teplotou 18-20°C ale při zemi. Nebo kvas dát tak 0,5m nad podlahu(na vhodné lešení, pár tesařských koz a fošny). Mně kvas s vyšší cukernatostí standardně prokvasí na 5-7%. |  | Toptaste, 12.1.2016 Téš to furt kvasí, potfora. Měl by to přenésť do tepla ale jediná cimra hde je trocha teplejší je prádeľňa. Enomže tá není moc velká, to by ňa stará vyhodila aj s kvasem pod okap, přinejlepším do koľně. Budu moseť v tej garáži trochu přitopiť. |  | Toptaste, 12.1.2016 Toš éšče kvasá, mám objednanů pálenicu na 3.2. Sem na to zvědavý, myslím, že nateče dobře měly tak nejak 26-27% cukru ale chuť? Kdoví. Tajak z Domácích nebo Durancií to nebude. |  | Jak na starý sad plný náletů, 12.1.2016 Já to poseču, trávu posbírám vidlemi a dám pod koruny stromů. Zadržuje to vláhu a je z toho i nějaká živina. Nevýhodou může být úkryt pro hlodavce. |  | Duranzia, 12.1.2016 Durancie je výborná odrůda na pálení a povidla. Je celkem nenáročná na pěstování, má vysokou cukernatost, pravidelně plodí. Aby nebyla jen chvála tak jedna slabina-citlivost na monilii. Ve dřevě i plodech, musí se stříkat ale to v podstatě téměř... celý příspěvek > |  | Toptaste, 10.1.2016 Toš ogaři, ešče to furt kvasí? Jak vypálíte tak sa pochválte jak to téklo. |  |
|  | Řez staré hrušně, 10.1.2016 Já nevím ale moc bych to té hrušky nevrtal. Kromě suchých a křížících se větví, které dle přizpívajícího jsou již odstraněny, bych nic víc neřezal. Spíše bych se zaměříl na výživu a postřik. Vzhledem k velikosti stromu je postřik asi problém. PaR |  | Toptaste, 9.1.2016 Také budu pálit třikrát. Již zmíněné Toptasty pak Durancie, ty mají ještě 10% a nakonec směs švestek. Domácí, President, Stanley a jiné. |  | Toptaste, 9.1.2016 Toptasty stále kvasí, jeden sud 5,5 a druhý 6,5%, měřeno cukroměrem při teplotě 18°C. |  | Veľmi hustý kvas, 9.1.2016 Přenést do tepla, při pálení v pálenici dolít vodu. |  | Co se sadem po dědovi?, 3.1.2016 Pokud chcete úrodu, neřezat. Velikost plodů může být ovlivněna několika faktory. Málo živin(vyčerpaná půda), přeplozením, přestárlé stromy nebo jsou jablka, které větší nenarostou(odrůda). Podkud jste řezal tak přihnojte kompstem nebo hnojem. Záleží... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|