|
Příspěvky uživatele - 37.17
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Mezištěpení třešní, 6.10.2015 Na zahradu do těžší půdy chceme nasadit třešeň. Někde (možná zde) jsem našla před časem informaci, že nejlepší podnož (dlouhověká) je ptáčnice s brzdícím mezištěpením. V příspěvku byl tenkrát i kontakt na člověka, ktreý toto takto roubuje. Nyní, když... celý příspěvek > |  | Třešeň Samba?, 16.7.2015 Jaké máte osobní zkušenosti s odrůdou třešně Samba?
Zuzka
|  |
|  | Třešeň odolná praskání v dešti, 7.5.2015 Koria nebude opravdu to pravé. Je výborná, asi nepraská, ale trpí červivostí značně, když se nestříká.
Zuzka
|  | Třešeň odolná praskání v dešti, 4.5.2015 Ty Burlaty ve formě "topolů" jsme podědili. Zkusili jsme je snížit. Po 10-ti letech ale odcházejí. Zvláštní je, že jim odchází- odumírá kůra na horní straně vodorovných větví, tam kde je osluněná. Že by mráz v zimě? Ale dříve ty větve zimní... celý příspěvek > |  | Třešeň odolná praskání v dešti, 4.5.2015 Stomy jsem dnes přeměřila a součesné třešně Burlat máme široké dokonce 9m a vysoké podobně. Nové třešně by byly tedy ideální 5-6m na šířku. Na výšku méně, to se bude muset ohlídat případně včasným řezem.
Jaká by byla nejlepší podnož?
děkuji... celý příspěvek > |  | Třešeň odolná praskání v dešti, 3.5.2015 Děkuji všem za názory a zkušenosti.
Zatím to vypadá asi na Sweet Early, i když Helga a Kaštánka jsou také zajímavé.
Jaká by měla být výsledná velikost třešní na ptáčnici s mezikmenem z P-HL-A? Jaký je k tomuto mezikmenu důvod?
Třešeň... celý příspěvek > |  | Třešeň odolná praskání v dešti, 2.5.2015 Na zahradu hledáme náhradu za třešeň Burlat. Nejvíc nám na ní vadí, že v dešti velmi praská. Jinak jsme spokojeni, především s její brzkým zráním.
Místo ní uvažujeme: Skeena, Samba, Sabrina, Sweetheart, Sweet Early.
Třešně by měly zrát brzo,... celý příspěvek > |  | Tomel a PawPaw - jakou půdu?, 5.4.2015 Na zahradě máme těžší jílovitou, vápenitou (ph okolo 7), spíše vlhčí půdu. Chci nasadit Tomel (Nikita) a nějaké PawPaw.
Který z nich snese lépe těžší vlhčí zem? Který snese trochu stínu? Mám na výběr několik míst na zahradě,... celý příspěvek > |  | Konkord, 1.4.2015 Hrušeň Concord je prý dost odolná. Jaké máte zkušenosti? Hlavně mi jde o rez hruškovou? Rádi bychom nasadili na zahradu hrušeň, ale nechceme stromy stříkat (čas, peníze, není to zdravé..).
Zuzka |  | Sladkaja děvočka - kde sehnat semena?, 11.3.2015 Loni se zde diskutovalo také o Sweetbaby. Dostala jsem semínka loni jako bonus k nakupu, sama bych si je nekoupila. Přemýšlím, zda je vysévat. Jakou máte s touto odrůdou zkušenost - plísně, praskání, chut?
Zuzka |  |
|  | Ztráta schopnosti tvorby odnoží, 5.1.2015 Mám obdobnou zkušenost s odrůdou Mara de Bois, ale až poslední roky.
Cca před 10-ti lety jsem koupila sadbu (frigo) od Starkla. Jahody byly nasazené v částečném stínu. Pokud jde o kvalitu plodů tedy nic moc, ale odnožovaly stále. Po několika... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|