Příspěvky uživatele - 37.17

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Mezištěpení třešní, 6.10.2015
Na zahradu do těžší půdy chceme nasadit třešeň. Někde (možná zde) jsem našla před časem informaci, že nejlepší podnož (dlouhověká) je ptáčnice s brzdícím mezištěpením. V příspěvku byl tenkrát i kontakt na člověka, ktreý toto takto roubuje. Nyní, když... celý příspěvek >
Třešeň Samba?, 16.7.2015
Jaké máte osobní zkušenosti s odrůdou třešně Samba? Zuzka    
Třešeň odolná praskání v dešti, 7.5.2015
Koria nebude opravdu to pravé. Je výborná, asi nepraská, ale trpí červivostí značně, když se nestříká. Zuzka
Třešeň odolná praskání v dešti, 4.5.2015
Ty Burlaty ve formě "topolů" jsme podědili. Zkusili jsme je snížit. Po 10-ti letech ale odcházejí. Zvláštní je, že jim odchází- odumírá kůra na horní straně vodorovných větví, tam kde je osluněná. Že by mráz v zimě? Ale dříve ty větve zimní... celý příspěvek >
Třešeň odolná praskání v dešti, 4.5.2015
Stomy jsem dnes přeměřila a součesné třešně Burlat máme široké dokonce 9m a vysoké podobně. Nové třešně by byly tedy ideální 5-6m na šířku. Na výšku méně, to se bude muset ohlídat případně včasným řezem. Jaká by byla nejlepší podnož? děkuji... celý příspěvek >
Třešeň odolná praskání v dešti, 3.5.2015
Děkuji všem za názory a zkušenosti. Zatím to vypadá asi na Sweet Early, i když Helga a Kaštánka jsou také zajímavé. Jaká by měla být výsledná velikost třešní na ptáčnici s mezikmenem z P-HL-A? Jaký je k tomuto mezikmenu důvod? Třešeň... celý příspěvek >
Třešeň odolná praskání v dešti, 2.5.2015
Na zahradu hledáme náhradu za třešeň Burlat. Nejvíc nám na ní vadí, že v dešti velmi praská. Jinak jsme spokojeni, především s její brzkým zráním. Místo ní uvažujeme: Skeena, Samba, Sabrina, Sweetheart, Sweet Early. Třešně by měly zrát brzo,... celý příspěvek >
Tomel a PawPaw - jakou půdu?, 5.4.2015
Na zahradě máme těžší jílovitou, vápenitou (ph okolo 7), spíše vlhčí půdu. Chci nasadit Tomel (Nikita) a nějaké PawPaw. Který z nich snese lépe těžší vlhčí zem? Který snese trochu stínu?  Mám na výběr několik míst na zahradě,... celý příspěvek >
Konkord, 1.4.2015
Hrušeň Concord je prý dost odolná. Jaké máte zkušenosti? Hlavně mi jde o rez hruškovou? Rádi bychom nasadili na zahradu hrušeň, ale nechceme stromy stříkat (čas, peníze, není to zdravé..). Zuzka
Sladkaja děvočka - kde sehnat semena?, 11.3.2015
Loni se zde diskutovalo také o Sweetbaby. Dostala jsem semínka loni jako bonus k nakupu, sama bych si je nekoupila. Přemýšlím, zda je vysévat. Jakou máte s touto odrůdou zkušenost - plísně, praskání, chut? Zuzka
Ztráta schopnosti tvorby odnoží, 5.1.2015
Mám obdobnou zkušenost s odrůdou Mara de Bois, ale až poslední roky. Cca před 10-ti lety jsem koupila sadbu (frigo) od Starkla. Jahody byly nasazené v částečném stínu. Pokud jde o kvalitu plodů tedy nic moc, ale odnožovaly stále. Po několika... celý příspěvek >
Další diskuze:  12  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika