|
Zcela opadané listy, 20.7.2009 Mno, možná se mi to jen zdá, ale připadá mi, jakoby byla meruňa naroubovaná v korunce a vyrazila nějaká slivoňová podnož. Mrkněte na to. Trus zanechávají obvykle housenky, které se schovávají. Zkuste mospilan nebo jiný přípravek.
Karlos. |
 |
Mučenky - zkušenost?, 20.7.2009 Třeba taková P. caerulea ze semínka ne každému vykvete. Semenáče jsou často robustní, bujné a kvetou až velké rostliny. Holanďany prodávané klony kvetou mnohem ochotněji, tak si je přeřízkujte. Ke kvetení chce Mučenka modrá spíš přísušek, a hodně... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Není pozdě na vsazení řízku z vinné révy?, 20.7.2009 Myslim že neuděláte chybu, když jej zasadíte do propustného substrátu do květináče kde bude růst např ve skleníku. Ve skleníku přezimuje dobře, můžete ho tam zahrabat do půdy, aby nevyschnul. Na jaře pak zakoření bez problémů.
Karlos. |
 |
Lilie - moření a skladování, 20.7.2009 I ty orientály bych raději skladoval přímo v nádobě. Tedy zasadit na podzim a pak někde na chráněném místě přezimovat. Na jaře to pak může předčasně rašit a to není pro vývoj lilie ideál, aby se sázely narašené. při jarních pracích se to blbě stíhá,... celý příspěvek > |
 |
Očkování Broskvoní, 20.7.2009 Zkuste Ing. Kostihu z Valtic, nebo firmu LYVANA s.r.o. Šakvice.
Zašlou pruty ve vlhkém hadru, fakt pohoda...
Karlos. |
 |
Chrupka - roste jako joo a nee, takže nanic, 10.7.2009 Ona chrupka je spíš slaběji rostoucí...
Z těch co mám roste slabě a výhonky jsou dosti tenké... no holt těžší půdy.
Karlos. |
 |
Borovice a smrk, 10.7.2009 Ani jeden se nedá moc extra řezat jako listnáče, přirůstají pomalu a živé jsou na koncích větví, obrážejí hůře. Oba ale patří ke skvělým druhům pro bonsaje!
Karlos. |
 |
Brambořík, 10.7.2009 Ve starší literatuře je možné přečíst kraviny, jako např postup, kdy se hlíza po odkvětu(ale kdy to je?) očistí od všech kořenů, a uloží do sucha a tmy, pak v létě se zasadí a td. Nesmysl. Brambořík je normální středomořská kytka, která u nás bohužel... celý příspěvek > |
 |
Lilie?, 10.7.2009 Pokud je to zlatá lilie, tak potom teda Lilium auratum. Je to hodně teplomilná kytka, která roste lépe ve skleníku nebo foliovníku v mobilním plastovém kyblíku 10litrů max tři cibule do něj(lépe jednu) a asi 10 - 15 cm hluboko. Substrát rašelina s... celý příspěvek > |
 |
Semena bramboříku, 9.7.2009 Kdysi jsem koupil semena od firmy seva flora tušim. Ale myslim že už je nemají. Semena prodává též firma černý, ale je nutné objednat urč. množství, malé neprodaj. To co se prodává jsou ale stejně současné top odrůdy, které pak koupíte jako vykvetlou... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Nevíte co je to za rostlinu?, 9.7.2009 Ty listy jsou jak posáté od svilušky. |
 |
Neznámé rostlinky, 9.7.2009 Na třetím obrázku je Columnea. Mám takovou doma!
Karlos. |
 |
Semena bramboříku, 9.7.2009 Jaké bramboříky chcete? Vždyť jich budou brzy plné krámy...
Ona to není moc kytka pro vlastní výsev, pokud nemáte optimální podmínky. Bramborajzy se sejou od listopadu do jara, podle termínu kvetení...
Karlos. |
 |
Co je to?, 8.7.2009 Pardon myslel jsem Bodrušku hrušňovou...
Karlos |
 |
Co je to?, 8.7.2009 Koukám že máte stejný problém. Já to měl letos na odrůdě Major. Vypadá to pak jako čistý řez. Podobné to bylo u hrušní, ale tam to dělá bejlomorka, u jabloně je to pro mě záhada.
Karlos |
 |