|
Pestovani revy v minulosti, 23.12.2009 Je to tak... vezte, ze za dob vikingu se v gronsku normalne pestovala psenice a fungovalo zemedelstvi, vesnice..nyni na stejnych mistech je trvale zmrzla puda a metry snehu a ledu. Globalni oteplovani je mytus - zmena klimatu je cyklicky dej, vliv... celý příspěvek > |
 |
Broskvoň v biozahradě, 9.12.2009 To ano. Taky jsem rád za osobní zkušenosti uživatelů fora, to je právě ta síla, no ještě aby ne že? Ne ale příspěvky typu: doporučuju nestříkat, oberu listy... hm, nevim. Ještě abych se stavěl do role soudce:-) Ach ne... nekamenovat. Biozahrada je... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Broskvoň v biozahradě, 9.12.2009 Wimpi: že ne? Nechci kategorizovat na dvě skupiny za každou cenu... většina je někde mezi, ale čtu-li že někdo radí nestříkat! jen proto že se mu to zdá ekologické, a nemá to podložené, tak to neberu. viz: Bor. jícha, či rady o nestříkání a obírání... celý příspěvek > |
 |
Broskvoň v biozahradě, 7.12.2009 Příspěvky některých přispěvovatelů jasně poukazují na sklon člověka generalizovat a škatulkovat. Snaha někam patřit, dostat snadnou a jasnou odpověď, dělat něco podle návodu, nebo naopak dělat to uplně naopak. Chem Alí a p. Vysloužil alespoň chtějí... celý příspěvek > |
 |
Neznámá rostlina, 4.12.2009 Vida, díky za tip.
Karlos |
 |
Fleky na listech gardénií, 2.12.2009 Podle mě je to fyziologický problém... náhlé změny teplot, přehnojení, zasolený či přelitý substrát... třeba se ale pletu.
Karlos. |
 |
Palma - zna nekdo jeji nazev?, 1.12.2009 Pachypodium saundersii nebo tak něco.
Karlos. |
 |
Rychle rostoucí dřevina, 1.12.2009 Nicmene na pouhe zakryti pozemku bych je nedoporucoval - japonske topoly jsou primarne urcene k rychle tvorbe biomasy (a to jen tam, kde je dostatek vody!), tj. velice rychle vyrostou, ale stejne rychle take jejich porosty starnou, snadno se lamou... celý příspěvek > |
 |
Cyklameny, 25.11.2009 dr: to místo je u Prahy. Máte pravdu s tím krkem, sám jsem viděl letos mnoho C. purp. v Podyjí a zkoumal jsem, jak hluboko mají hlízu. Krk je většinou šikmo umístěný v napadaném humusu, někdy i dost hluboko a je to tím jak kytka přirůstá a zapadává... celý příspěvek > |
 |
Cyklameny, 24.11.2009 Musím zásadně nesouhlasit s hloubkou sázení C. hederifolium. Co je brambořík? Pouze hlíza, ze které vyrůstají listy a květy. Např purpurascens a jiné druhy vytváří navíc ještě jakýsi podzemní stonek(podle podmínek), tím jak listy přirůstají, přičemž... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Pokojová růžička, 23.11.2009 Rže nesjou pokojové rostliny, takže do chladna s ní... pár stupňů pod nulou jí neublíží. Na jaře ji můžete seříznout a pěstovat venku. Otázka je kolik tato odrůda vydrží. Některé jdou normálně v záhoně... a vydrží tam více let.
Karlos. |
 |
Co je to za kytku?, 19.11.2009 On Scadoxus tu "strakatou nohu" mít může, právě že...
Karlos. |
 |
Co je to za kytku?, 18.11.2009 Třeba je to vytažený Scadoxus multiflorus... ale jen pokus.
Karlos. |
 |
Pěstování orchidejí, 10.11.2009 V takovém prostředí by nebylo dobře ani mě.
Karlos. |
 |
Akát, 6.11.2009 Vysadbou akatu ale zadnou biodiverzitu nezvysite! Jak uz tady probihala v nedavnu diskuze v pripade dubu cerveneho - na nase puvodni druhy je vazany cely komplex druhu - od hmyzu pres ptaky po savce. Na nepuvodni druhy je vazano jen nekolik... celý příspěvek > |
 |