Příspěvky uživatele - 248.136

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jak moc mohu ostříhat buxus, aby znova obrostl?, 13.8.2015
Tomu obrůstání po střihu věřím, ale jde také o poškození kořenů velmi blízkým výkopem.  Pokud má buxus 1 m v průměru, chtějí stavaři kopat blíže než 0,5 m od pařezů a to je opravdu málo. Ona by byla cesta i ostříhat až podle míry poškození... celý příspěvek >
Jak moc mohu ostříhat buxus, aby znova obrostl?, 12.8.2015
No, já bych radši odsunul trasu kanalizace dál od plotu. Zejména pokud se bude pokládat nové potrubí, tak nikde není povinnost odstranit (vykopat) to staré. Jen musíte důkladně zaslepit volné (odpojené) konce, aby se z potrubí nemohla postupem času... celý příspěvek >
Očkování 2015, 12.8.2015
jj stromkové růže ve výšce korunky je to docela pohodová práce.  Keřové růže očkované na kořenovém krčku už tak rychlá a pohodová není.
Beton v jezírku a jeho vliv na chemismus vody, 12.8.2015
I mrtvý filtr je filtr, protože chytá nečistoty mechanicky (viz filtrace pískové, pěnové, mikrosíta... pro bazény).
Očkování 2015, 12.8.2015
To není přesná exaktní statistika, to je zkušenost za více let na více sadách očkovanců. Prostě při věšení návěsky s odrůdou si tam píšu i termín očkování a podle toho se dá v sešitě s počasím dohledat teplota. Taky je možné, že to není vliv teploty... celý příspěvek >
Beton v jezírku a jeho vliv na chemismus vody, 12.8.2015
Tak jsem si přečetl znovu pozorně celé vlákno a jako racionální řešení v tomto suchém období je, ponechat ty tři kubíky vody ve filtraci tak jak jsou s vysokým pH a zatím nepřipojovat jezírko. Dát do prostoru filtrace startovací dávku modré skalice... celý příspěvek >
Voda z 40m vrtané studny, 11.8.2015
pH 6,2 není důvod k panice. Ještě si udělejte test vody někde z jiného vodovodu (například v práci) nebo balené pitné vody. Je také možné, že Vám tedter ukazuje konstantní odchylku a máte třeba ve skutečnosti pH 6,8.
Beton v jezírku a jeho vliv na chemismus vody, 11.8.2015
Pokud máte ze studny tvrdou vodu, tak se Vás asi ta koroze betonu výkyvy pH pod 5,5 netýká. Vodní sklo je prakticky jen urychlovač zrání betonu. Pokud ty alkalické ionty vychytají rostliny, nebo se odstraní výměnou vody, tak už další problém s pH... celý příspěvek >
Nastudujte si problematiku a pak řekněte, co se stane s sodnými a draselnými ionty z silikátové penetrace.
Ano, čerstvý beton uvolňuje více alkalických složek než beton vyzrálý. Jednou z cest, jak omezit vymývání nezreagovaných složek z betonu a ochrana proti korozi betonu vodou s pH pod 5,5 je jeho nátěr. Pro prostředí, kde potřebujete udržet neutrální... celý příspěvek >
Očkování 2015, 9.8.2015
Prakticky je to tak, že pokud vezmu 3 podnože a na ně dám po dvou očkách, tak na jaře zjistím, že na dvou podnožích mám po jednom ujmutém očku a na třetí podnoži mám ujaté obě očka. Při tisíci podnoží se ale může stát, že na mnoha bude po dvou očkách... celý příspěvek >
Očkování 2015, 9.8.2015
Moje zkušenost je, že čím větší horko, tím větší úspěšnost. Při teplotách nad 32°C se mi očka ujímají na 75-80% zatímco při teplotách pod 28°C jen cca na 60%. Při uvážení očkování se záložním očkem (dvě na jednu podnož), je pro teplotu nad 28°C... celý příspěvek >
Vari vs Moundfield, 30.4.2015
Druhý a třetí obrázek/graf je v PDF a zatím jsem nezjistil, jak jej sem vložit... Pokud to umíte, dejte to sem Vy. Neprotěžuji 4T, jen uvádím, že potřebuje pro svou pojezdovou rychlost převodovku určenou pro 2T a stabilněji mu tu rychlost... celý příspěvek >
Co je to za plevel a jak ho ničit?, 30.4.2015
že by Mochna husí (Potentilla anserina)? nebo Mochna plazivá - pětilístek  (Potentilla repens)?
Polámané sazenice okurek, 30.4.2015
No, není od věci se naučit roubovat. Samozřejmě na tykev fíkolistou je to lepší, ale zase na vlastní kořeny je vyšší procento úspěchu než při zakořeňování a menší ztráta času pro rostlinku (než se dostane do plodnosti). Taky však záleží na tom co a... celý příspěvek >
Další diskuze:  3132333435>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika