Příspěvky uživatele - 165.146

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Melrose, 31.1.2021 Obsahuje fotku
Vznikly pochybnosti, zda jsem vám včera vyfotil odrůdu Melrose.Zasílám pár foteček z průřezu let kdy ji pěstuju.Můžete se přesvědčit.Mimo klasických sploštělejších tvarů také konicky protáhlejší.Svalce jsou vždy.Když protáhlejší postavíte na svalce,... celý příspěvek >
Zakuřování sadů 2021, 31.1.2021 Obsahuje fotku
Zdarec ovocnáři.Jdete na to opravdu důkladně. Nečekáte na následky naopak se je snažíte eliminovat a tak je to správně.Zajímalo by mě jaký materiál používáte.Balíky vlhké slámy se drěvem a nebo jiný odpad?Musí to být velká spotřeba. Já jsem připraven... celý příspěvek >
Melrose, 30.1.2021
Když už má doktor zo Šuran neutuchající touhu kopírovat moje příspěvky ze zahrady.cz na tu jejich posměváčkovou a kejvačskou stránku online, kde se svobodné názory tvrdě mazají, aby je u nich kopíroval do sekce: Různé - podskupina:Choroby a... celý příspěvek >
Melrose, 30.1.2021 Obsahuje fotku
Tak jsem letos poprvé ochutnal to nevzhledné a všemi chorobami a poruchami trpící odrůdu jak byla loni prezentována v měsíčníku.Výborná chuť.Dužnina letos trochu měkčí a řidší což přikládám neustálým dešťům a tím i větším rozměrům plodů.Naštěstí chuť... celý příspěvek >
Jak ostříhat sloupovitou jabloň?, 30.1.2021
Pane tazateli, nemáte to lehké.Reakce pana bred_ik na moje řešení se spíše zajímá o moji osobu a není to poprvé.Nezaznamenal jsem od něj ani náznak řešení Vašeho problému jak vyřešit neplodnost sloupovky.Poslední reakce je toho důkazem.Stále... celý příspěvek >
Jak ostříhat sloupovitou jabloň?, 29.1.2021 Obsahuje fotku
Nazdar sadaři.Sloupovitou jabloň nepěstuju ale z obrázku se dá hodně vyčíst.Při zapěstování jste zřejmě nepoužíval řez.Na terminálu je spousta spících pupenů a málo plodných trnů.Zcela chybí plodonosné větvičky..Na probuzení spících pupenů je nutné... celý příspěvek >
Pomůcka pří výběru jádrovin, 26.1.2021 Obsahuje fotku
Zdarec ovocnáři.Pomalu se blíží jaro a v této době si ovocnáři ujasňují jakou odrůdu ještě vysadit či sehnat rouby kterými by obohatili svoji odrůdovou skladbu. V příloze přidávám úsečkovou tabulku ze stránek Ovocnářské unie.Nádherně přehledný a... celý příspěvek >
Jakou barvu preferujete u plodů u nových a starých odrůd?, 24.1.2021 Obsahuje fotku
Ideální je když je plod jablka krásný jak tvarově tak zbarvením a ještě k tomu velmi chutný.Osobně se mě velice líbí žíhaná jablka jasných barev a protáhlých tvarů (Mollies Delicious, Elstar).Pokud jde o jednobarevné pak je to červeň a preferuji u... celý příspěvek >
Top 4 odrůd, 24.1.2021 Obsahuje fotku
Dotaz je v sekci hrušně.Já mám zatím zrovinka 4 plodící odrůdy.Samozřejmě jsou nejlepší.Plodí Williamsova červená - letní, Charneuská - podzimní, Lucaska - zimní a Jeanne d' Arc. Všechny jsou skvělé ale vyzvihl bych Jeanne d' Arc.Málo pěstovaná zato... celý příspěvek >
Má tu někdo letité zkušenosti s Granny Smith?, 24.1.2021 Obsahuje fotku
Hodně jsem si kdysi od ni sliboval.Postavil jsem ji poloskleníček - foto 1(zastávka),narouboval na podnože a vysadil.Po dvou prvotních sklizní- foto 2a3, jsem výsadbu začal rušit.Ač jablka dozrála, měla slušnou velikost, chuť mě naprosto... celý příspěvek >
Kanzi, 20.1.2021 Obsahuje fotku
Včera jsem přivezl ze zahrady jablka a vzal jsem krom odrůdy Kanzi také první plod nového klonu této odrůdy.Dnes provedeno degustační porovnání spolu s manželkou.Oba jsme koštovali základní a nový klon.Naše hodnocení dopadlo prakticky stejně.Kupodivu... celý příspěvek >
Pomůcka pří výběru jádrovin, 18.1.2021 Obsahuje fotku
Nazdar ovocnáři.Dle vyjádření zainteresovaných osob se vyvážené informovanosti nedočkáme.Zbývá internet, kde se dají najít velmi důležité informace o odrůdách.Zvláště toto zimní období je jak stvořené pro hledání informací a získaného přehledu o... celý příspěvek >
Honeycrisp, 18.1.2021
Jelikož má Honeycrisp již nemálo pěstitelů prohnal jsem tuto odrůdu znovu internetem abych zjistil více informací.V podstatě se potvrdilo, co se zde uvádí.Velmi kvalitní konzistence s šumivou šťavnatostí a vynikající chuti.V našich podmínkách se bude... celý příspěvek >
Fuji - červené mutace, 14.1.2021 Obsahuje fotku
Nazdar ovocnáři.Už asi měsíc nosím vzorky na ochutnání odrůdy Fuji Raku Raku.Je to špica.I když loni nebylo ideální počasi, kvalitu má opět skvělou i když jsem musel prodloužit dobu sklizně.Není to problém, na stromě prošla několikrát nočními mrazíky... celý příspěvek >
Pomůcka pří výběru jádrovin, 13.1.2021
V dvouleté pomologické prezentaci měsíčníku 2019÷2020 vyšel poměr prezentováných šlechtění takto: Střížovice - 13 odrůd, Zahraniční - 7 (žádná novinka), p.Louda - 2, p.Kumšta - 1, Holovousy - 1. Jasná preference Střížovic.Ne že by si to některé... celý příspěvek >
Další diskuze:  4647484950>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika