|
Pink Lady, 8.11.2022  Včera jsem sundal Rosy Glow a malou větvičku se čtyřmi jablky Pink Lady která byla naroubována na Elstar.Ostatní plody na vřeteni pod zastávlou jsem ponechal ještě na stromě.Nezdály se mě ještě dostatečně vybarvené.Mrznout zatím nemá a pršet na ně... celý příspěvek > |
 |
Pink Lady, 5.11.2022  Rosy Glow (mutace P.Lady)) - 2022 - štíhlé vřeteno
Loni jsem mohl porovnávat plody Rosy Glow a základní verze Pink Lady.Tvarově se odlišují a Rosy Glow má vybarvenější plody.Chuťě jsou identické a právě pro tuto vlastnost se Rosy Glow může... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Fuji - červené mutace, 1.11.2022  Fuji Raku Raku - 2022 - štíhlé vřeteno
V letošním roce slabší úroda ale je to také způsobené přeroubováním dvou spodních větví jinou odrůdou.V říjnu bylo poměrně dost slunečných dnů což by mělo prospět kvalitě.
Zahradě zdar - Mičurin II (470... celý příspěvek > |
 |
Česnek sezóna 2021/2022, 1.11.2022  Letos jsem pro oživení výsadby žádnou certifikovanou sadbu nekupoval.Budu otáčel letošní úrodu.Sázet budu až před zámrazem.Záhon je připraven a včera dokončeno zazimování zahrady viz.příloha a založení ročního listového kompostu.
Zahradě zdar -... celý příspěvek > |
 |
Jabloň Cameo, 29.10.2022  Cameo - 2022 - štíhlé vřeteno
Konečně jsem se dočkal prvních pěti plodů.Tato odrůda je náhodný semenáč nalezený v USA.Už jsem kdysi psal, rád vysazuji odrůdy které vytvořila příroda sama.Pár postřehů z popisů na netu.Doporučuje se provádět... celý příspěvek > |
 |
Braeburn, 28.10.2022  Braeburn - 2022 - štíhlé vřeteno
Letos pěkná úroda na sníženém vřeteni.Narouboval jsem na terminál nájemníka.No a aby si rozuměli je také z Nového Zélandu.Trochu neznámá odrůda Splendour ale jdu ke kořenům slavných odrůd které vznikly křížením s... celý příspěvek > |
 |
Jazz, 24.10.2022 IH - potrefená husa nejvíc kejhá.Porovnávat v půli října chutě Rubinoly o které mluví že se dá jíst ze stromu a odrůdy Jazz která má nejlepší parametry v 1/2 ledna a ještě ji nikdy nevypěstoval až letos je mírně řečeno nesmyslné.Podprahový a lživý... celý příspěvek > |
 |
Jazz, 24.10.2022  Jazz - 2022 - štíhlé vřeteno
Loni jsem měl k dispozici již více plodů a mohl jsem tak trochu testovat jak chuť tak trvanlivost.Trvanlivost budu letos testovat ještě déle než do konce února.Jsou velmi chutné a tedy šli v rodině nadračku.Často se o... celý příspěvek > |
 |
Podnože M7 a MM111, 24.10.2022 Podnož M7 mám na několika vřetenech a jsem velmi spokojen.Odrůdy na něm roubované nemají přehnaný růst a velice dobrý zdravotní stav.Samotná podnož se jeví jako velice zdravá a přizpůsobívá různým podmínkám.Podrůstání jsem ještě... celý příspěvek > |
 |
Beni Shogun, 18.10.2022  Beni Shogun - 2022 - štíhlé vřeteno
Jen bych se opakoval, tak tedy jen obrazem.
Zahradě zdar - Mičurin II (470 m) |
 |
|
 |
Briliant, 17.10.2022  Briliant - 2022 - štíhlé vřeteno
První plody po naroubování Briliantu na podnožový pařízek a zapěstování vřetene.Původně se urodilo 10 plodů.Něco zničily kroupy a asi 3 plody předčasně opadaly v září.Byly zdravé a přičítal jsem to velkým plodům a... celý příspěvek > |
 |
Wellant, 15.10.2022 Milane, moje sklizeň odpovídá moji pěstitelké oblasti.Uvádí se sklizeň 2÷3 týdny po sklizni Elstar.To jsem dodržel a uvidím jak to funguje.Připomínám, je to předčasný výškrabek a tedy velikostně ani tvarově nemusí odpovídat klasickým vlastnostem.To... celý příspěvek > |
 |
Wellant, 15.10.2022  Holandská odrůda vznikla křížením výběru odrůd CPRO x Elise.Dle informací na netu má rustikální vzhled s mírnou rzivostí.Jablka mají být velmi šťavnatá, sledkokyselé s velkou chutí.Odrůda je velmi odolná ke strupovitosti o střední až velké velikosti... celý příspěvek > |
 |
Honeycrisp, 15.10.2022 Do plodnosti jde Honeycrisp pomaleji.Záleží na pěstitelském tvaru a podnože.Při hledání informací jsem narazil na články o speciálním řezu a delší dobu do plné plodnosti.Zřejmě z těchto důvodů má tato žádaná odrůda na zahraničních trzích vyšší... celý příspěvek > |
 |
Vanesa (šlechtitel p.Buzrla), 14.10.2022 Zdravím.Jablíčka jsou krásně vybarvená.Já jsem se snažil je naaranžovat ze zastíněné strany s důrazem na nádhernou základní barvu slupky.
Zahradě zdar Mičurin II (470 m) |
 |