Příspěvky uživatele - 224.39

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Obaleč švestkový - 1. generace, 25.5.2015
Portál uvádějí jako "náhradu" na zrušených stránkách systému AMS-SET. Bohužel se mi to nezdá moc přehledné (oproti AMS-SET).
Semenáček broskvoně?, 21.5.2015
Jak píše Kuky, bude to pravděpodobně vrbovka. Broskvoň určitě ne.
Co je to za nemoc svestky?, 4.5.2015
Pseudomonas - toho se právě obávám.
Zásah proti mrazu či monilioze, 29.4.2015
Tady ve 2 m nad zemí -0,5 °C, při zemi -3 °C.
Třešňový týden, 17.4.2015
Tady v 370 m jsem dnes ráno viděl na zahradě rozkvetlou starší třešeň. V nižších polohách v okolí ještě ne.
Boule na starší jabloni, 17.4.2015
Záleží, co to je. Např. Blenheimská reneta vytváří boule-závaly na kmenu běžně. Je to svým způsobem její odrůdová vlastnost.
Plango, 15.4.2015
Apríl! Je to samozřejmě nesmysl.
Roubování, 14.4.2015
Děkuji za reakci. Tak mě to nějak napadlo, protože na jaře, v době již proudící mízy, jsem měl vždy připravené podnože pro roubování za kůru a jiný způsob jsem ani nějak nehledal. No a teď by se "hodil".
Roubování, 14.4.2015
Máte zkušenosti se způsoby roubování, které se používají v době vegetačního klidu (kopulace, plátkování) při roubování v době vegetace?
Kamčatska borůvka - opadávání květů, 13.4.2015
Je pár odrůd, mj. dříve nejznámější - Modrý triumf, který se uváděl jako samosprašný, ale spíše je částečně samosprašný. Měl jsem dva keře této odrůdy a plody se bez problémů vyvíjely a dozrávaly.
Stará čačanská lepotica, 9.4.2015
Můžete řezat cokoliv, kdykoliv a jakkoliv, ale musíte to umět zdůvodnit. Strom je to pěkný, takhle urostlých švestek moc není.
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 3.4.2015
No oni asi ani ty malý plůdky nebudou. Mráz + moniliový úžeh (nemožnost nebo malá účinnost postřiku) + špatné opylení. Ta kombinace předchozího velmi teplého počasí a současného není dobrá.
Rezistentní višně v České republice, 2.4.2015
"... podnož byla jistě bujná, ale odrůda Köröšská nepochybně taky, neboť vedle stojící Morela byla velikostí sotva poloviční" To mě právě zarazilo, že pro ty brzdící mezištěpy se používá kromě Morely pozdní a Morelenfeuer i Köröšská.
Rezistentní višně v České republice, 2.4.2015
Je ta Köröšská bujně rostoucí odrůda nebo je ten mohutný vzrůst způsoben bujnou podnoží? Protože tato odrůda se používá jako "brzdící vložka" při mezištěpování.
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 1.4.2015
Má smysl při nízkých teplotách kolem 5 °C používat samotný Horizon? Asi lepší než nic, ale jak moc se sníží jeho účinnost? Kdyby se vyskytlo okýnko s dobrým počasím, tak jsem uvažoval k Horizonu ještě o jednom z dvojice Zato, Talent. Doteď jsem bral... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika