|
Letní jablka dozrávají, 13.8.2015 Zdravím všechny ovocnáře a chci se zeptat, zda někdo má zkušenost s letní odrůdou Katja, ang.Katy.
|
 |
Mantet, 10.8.2015 Klobouk dolů před vašími pěstitelskými výsledky, pane Vlastimile. V letošním horkém a suchém létě je to obdivuhodné. Máte dostatek vody na závlahu? |
 |
|
 |
Angold, 6.8.2015  Proti vosám a sršňům zavěšuji do korun stromků petlahve, naplněné do 1/3 pivem. Ale to jsem netušil, že plody Angoldu zachutnají již počatkem srpna ptákům.
|
 |
Letní jablka dozrávají, 31.7.2015  Anička (totiž Průsvitné Letní :))by tu myslím neměla chybět. Letos dokonce s náznakem červenajícíhio líčka.
|
 |
Semenacky - presazeni, 27.5.2015  Naprosto souhlasím s Vámi, že nejlepší a nejrychlejší řešení je zakoupení stromku zvolené odrůdy na vhodné podnoži. Lidový pěstitel pan Louda st. a mnoho jiných uvažovali asi stejně, ale přesto jim to nedalo a pustili se do pokusnictví s křížením... celý příspěvek > |
 |
Semenacky - presazeni, 26.5.2015 Chudáci šlechtitelé se musí snažit, když chtějí pobírat měsíční plat a prémie k tomu tak jen ať se snaží. Oproti nim byl pan Louda st. pouhý amatér a přesto měl výsledky, za které jsme mu dodnes vděční a podle mne měl být oceněn státním... celý příspěvek > |
 |
Semenacky - presazeni, 26.5.2015 Ale pane Vysloužile, jen díky tomu, že p. Otto Loudovi st.(povoláním byl tuším klempíř) chybělo ono racio, dostaly se na svět odrůdy, nad kterými se zde dokážeme rozplývat blahem :)
|
 |
Orion, 20.5.2015 Loni zjara zakoupený a zasazený Orion na podnoži MM111 vytvořil po zkrácení obrostu při výsadbě silné 30-40 cm letorosty, na kterých se letos objevily květy. Takže mi nezbývá než potvrdit brzskou plodnost, jak uvádí literatura "Jádroviny" od p.... celý příspěvek > |
 |
Vhodná odrůda do Lomnice n. P. (600 m.n.m.), 22.3.2015 Projděte starší diskusní témata, např zde Jakou-odrudu-do-nadmorske-vysky-650-metru |
 |
Staré pomologické příručky, 11.2.2015 Jestli netrváte na starých knižních publikacích, stačí se porozhlédnout po síti. Např tady nebo tady.
|
 |
|
 |
Drnovice 2013, 3.1.2015 Zahrádkářské organizace jsou spíše společenské organizace než odborné - jednou dvakrát do roka zorganizovat zájezd, jeden večírek a jednu výroční schůzi, atd... časopis Zahrádkář se hodí akorád prolistovat a poslat dál :)... a právě proto se mi líbí... celý příspěvek > |
 |
Drnovice 2013, 3.1.2015 V listopadu jsem kupoval jablka ve skladu v Lysicích. Vzhledově (a dovolím si tvrdit že i chuťově) tam také jednoznačně kralovaly odrůdy Rubinola a Bohemia. Zná někdo výsledky degustace 2014 z Drnovic-Lysic? |
 |
Envy, 27.11.2014 O Envy jsem našel pouze tady.
|
 |
Meteor, 3.11.2014 Našel jsem Meteor v nabídce Vanovické školky.
|
 |
Tmavá mutace Rubínu s názvem Dark Rubín, 23.10.2014 Díky za vysvětlení. Znamená to, že Top Bohemie není dosud rozřířena ani mezi zahrádkáři? Měl bych zajem o roub, Na pana Tchoře nemám kontakt. |
 |