|
Síření silně alkoholového ovocného vína či vína z květu, 5.7.2018 Má smysl sířit víno, které má vyšší obsah alkoholu 14%obj. po dokvašení? Nechávám víno dozrát v dmižónu cca rok a ještě se mi nezkazilo.Potom se stočí a většinou rychle vypije, ale chci si letos pár lahví uskladnit.Tak zdali je to potřeba zasířit,... celý příspěvek > |
 |
Skladování vína v sudech 50.l z HDPE plastu, 1.6.2018 Mátae někdo zkušenosti ze skladováním vína v těchto sudech.Samozřejmě že to jen dočasně cca. 2-3 měsíce.Vím že již lze zakoupit i demižóny z tohoto plastu, ale ty jsou dosti drahé, dokonce dražší než sklo, takže to nemá smysl.Jde jen o uskladnění a... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jablečné víno, 1.3.2018  Jabčák... |
 |
Jablečné víno, 25.12.2017 Ještě dotaz,,,než jsem víno uložil ochutnal jsen a se zdálo se mi dosti kyselé. Jablečného moštu-cukr změřen 11% bylo 20.l něco rozděleno do cukerného roztoku, žádná voda nepřidána.Dáno 5.kg cukru, rozděleno na třetiny a přidáváno postupně co... celý příspěvek > |
 |
Jablečné víno, 22.12.2017 Díky moc za radu.Tak víno nechám odležet ať to stojí za to.Aspoň mne to donutí koupit další demížony.Všem domácím vinařům mnoho úspěchů... |
 |
Jablečné víno, 21.12.2017 Máte někdo zkušenosti jak dlouho nechat jablečné víno po druhém stáčení a vyčištění v demižónu než bude vhodné ke konzumaci.Obvykle nechávám jiná vína třeba i rok než je stočím do lahví.Samozřejmostí je jejich úplné vyčištění a uchování v chladu a... celý příspěvek > |
 |
Bezové víno, 3.8.2017 Tento rok jsme si dali práci a při výrobě bezového vína jsme co Nejvíce obrali okvětí od Zelených třapin-stonků.Bylo to sice časově náročnější, ale výsledek stojí za to.Poměr máme na 25.litrů cca.150 květů aby byla intenzivnější vůně i barva.Minule... celý příspěvek > |
 |
Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?, 13.2.2017 Za ty peníze je evidentně viděť, že jde pouze o to, aby se našlo pár lidí, kteří si to koupí a ti to stejně ani neotevřou, protože to jako investici brát budou a chcou se vytahovat před druhými.Nemusí to mít špatnou chuť ba naopak, ale za ty peníze a... celý příspěvek > |
 |
Víno z hlohu, 23.11.2016 Tak jsem teda něco vína přikiselil a je takové trpší a chutná jak kdyby bylo zvětralé, a má to takovou chuť jak rozředěné suché šípkové vino.Ale taky jsem zkusil dát do půl litru 15 gramů cukru a po ochutnání mne to překvapilo.Ješte mne napadlo... celý příspěvek > |
 |
Víno z hlohu, 22.11.2016 To mne nenapadlo zítra zkusím, mám pár deci odlito.Dík za radu. |
 |
|
 |
Víno z hlohu, 22.11.2016 Tak jsem ho dnes stočil z kalů, už nebublá jen tak občas se od spodu vytvoří malá perlička a to než naplní bublátko nebudu sledovat.No barva ve skleničce vypadá jak tmavší RUM, ale rozhodně tak nechutná.Je takové mdlé ony ty Hložinky tak prostě... celý příspěvek > |
 |
Víno z hlohu, 5.11.2016 Bublání vína již zvolnilo tak 10krát za minutu, barva je jak z vína ze sušených šípků.Trochu jsem stáhl hadičkou pro ochutnání a chutná to prostě jak syrové hložinky a je dosti suché a ještě perlí vždyť taky furt kvasí.Kdybych ho porovnal z vínem ze... celý příspěvek > |
 |
Pálení vínovice a pěnění vína v kotli, 1.11.2016 V eshopu ve Vinařských potřebách lze pro tento účel zakoupit Odpěňovač, cena do stokoruny i s poštovným.Je to na silikonové bázi, mám to odzkoušeno.
odkaz=Alkoholesence.cz Schaum-ex odpěňovač 20.ml Lze myslím zakoupit i větší balení.
|
 |
Víno z hlohu, 14.10.2016 Víno kvasí zatím velice dobře.Já osobně toto víno dělám poprvé a jeden z hlavních důvodů jeho výroby je pozitivní účinek Hlohu pro organismus a určitě se nebude pít po litrech.Hložinky jak správně píšete jsou svým obsahem né tak výrazné jako květy,... celý příspěvek > |
 |
Víno z hlohu, 8.10.2016 Tak už to pěkně bublá, teď to jen pěkně hlídat a uvidíme co z toho bude. |
 |