Příspěvky uživatele - 96.17

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Pálenka z černého bezu (koziček, bezinek), 9.8.2016
Dobrý den, letos bych chtěl pálenku z plodů černého bezu taky zkusit.  Máte nějaký jednoduchý způsob jak kuličky černého bezu oddělit od stonků, střapců? Napadá mně použití síta s oky tak 10x10mm a jednotlivé střapce takto ohrkat,... celý příspěvek >
Kyselinky v moštu - jaky změřit/odhadnout, 2.10.2015
"Před pár roky jsem sklízel Bago ve 22 °NM a víno bylo neskutečně kyselé,..." Kyseliny a cukry jsou holt dvě věci. Titrovatelné kyseliny kolem 18g/l jsem zažil, také v bagu. Trochu víc, a už by nebyla stačila zkumavka :-). Takový výchozí... celý příspěvek >
Kyselinky v moštu - jaky změřit/odhadnout, 1.10.2015
No nevím, asi Vám nerozumím :-). "Když tak" mi nemění smysl části o poslední fázi. Možná jen nevidím potíž v tom, aby se i v domácím prostředí odkyselil mošt. Navíc není důvod se držet špatných "domácích" postupů, když jde stejně tak aplikovat jiné... celý příspěvek >
Vinná réva do vyšších poloh, 1.10.2015
Pane Bred_iku, o nic se neperu :-) a nad zkušenostmi není proč polemizovat. Jsou odrůdy horší i lepší. V příspěvku jsem potvrdil myšlenku, že u fasády domu (J, JZ) by Prim mohl tazateli prosperovat, a také jsem poukázal na problémy s jarními mrazíky.... celý příspěvek >
Vinná réva do vyšších poloh, 30.9.2015
Prim (== Palatina) je odrůda voňavá a chutná. Potvrzuji, že se při fasádě domu nebo vyhřáté zdi dá s úspěchem pěstovat i kolem 600m (Hanušovice) a dozrává v pohodě. Sám pěstuji v 250m ve vinici (čili bez vyhřáté zdi, dozrála v těchto dnech), a první... celý příspěvek >
Kyselinky v moštu - jaky změřit/odhadnout, 30.9.2015
Dovolil bych si nesouhlasit s nápadem odkyselovat "v posledních fázích výroby". Naopak, je potřeba již v prvotní fázi. Nejmenší vliv na konečné víno má odkyselení moštu. Doba od moštu k vínu je také dostatečně dlouhá na to, aby došlo k harmonizaci... celý příspěvek >
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika