Příspěvky uživatele - 248.136

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kde sehnat podnože pod hrušku, 21.11.2015
Jak jsem již naznačil, hloh je nyní zajímavý pro samovýrobu pár kousků hrušní. Afinita je dobrá, hloh je nenáročný na stanoviště, ale jeho příprava před roubováním je pracná. Stromky roubované na hlohu jsou drobného vzrůstu a o standardní plodnosti... celý příspěvek >
Pomôže vtáčiemu zobu jeho radikalne prerezanie?, 21.11.2015
Já jsem takovýto živý plot zmlazoval před 4 roky. Seříznul jsem jej v březnu cca 15 cm nad terénem. Když pařízky obrazili a za dva měsíce měly pruty tak 1 m výšku, tak jsem je střihnul na polovic, aby se rozvětvily. V srpnu pak ještě jednou. Třetí... celý příspěvek >
Williamsova - předjarní řez, poraďte prosím, 21.11.2015
V předjaří je velmi široký pojem, pro někoho to je hned po Třech králích. Nechte to tedy raději na jaro (dva dny, které někdy nastanou v dubnu, jindy v první půli května). Co se týče řezu/střihu chtělo by to jen trochu "učesat" i s tím, že tam tu... celý příspěvek >
Kde sehnat podnože pod hrušku, 21.11.2015
Školky na nich dělali, ale kdoule není trnitá a snadněji se množí vegetativně. On sice je hloh nyní na příkopě zdarma, ale musíte si to "odpracovat" vystříháním předčasného obrostu (tedy trní).
Kde sehnat podnože pod hrušku, 20.11.2015 Obsahuje fotku
njn jedná se o nové podnože vzniklé mezidruhovým křížením mezi kdouloní a jabloní či hrušní a hlohem, které budou universální pro všechny "růžovokvěté" ovocnany. Zatím ale jsou asi ve fázi testování afinity na Zahradnické fakultě v Lednici... celý příspěvek >
Kvašení "pod hladinou", horní falešné víko, 20.11.2015
Jenže u vína matolinový klobouk kontaminovaný jakýmkoliv olejem být může. Jenže u destilace se některé frakce mohou dostat do destilátu. Vyhodíte kvůli tomu 5-10% mače, aby jste měl jistotu, že není s obsahem oleje? Pan Šlosar píše jen, že by... celý příspěvek >
Lišta, 20.11.2015
Časem se vyběhá vodící drážka a řetěz tím pádem není tak přesně vedený. Otřepy vnější hrany se dají ubrousit (a pravidelně se to dělá) ale šířku drážky prostě nezmenšíš. Takže poté se koupí lišta nová. Ale pokud budeš někde potřebovat zahliněné dřevo... celý příspěvek >
Kvašení "pod hladinou", horní falešné víko, 20.11.2015
To, co je možné použít u levných vín, nemusí být vhodné pro mač určený k destilaci. A na zkušenosti předků, které se ztratily v propadlišti dějin bych nespoléhal. Je možné také to, že byl vážný důvod už daný postup neopisovat v novějších vydáních... celý příspěvek >
Dřevěná udírna - stavba svépomocí, 19.11.2015
Neřekl bych, že zásadní chybou bude to "ohniště v zemi", ale to, že jste užil jako kouřovod kameninu o velmi malém profilu. No, ale pokud je profil kameniny dostatečný, zkuste do ní vsunout nerezovou vložku. Vzduch mezi vložkou a kameninou bude... celý příspěvek >
Rucni nuzky Bahco, 19.11.2015 Obsahuje fotku
Jj dobrá volba
Rucni nuzky Bahco, 18.11.2015
Pokud je rukojeť u prstů otočná, tak se při převodování musí zabalovat spolu s pohybem prstů/dlaně. Jestliže jde otáčení převodovaného stisku proti, tak je něco špatně. Asi tak jako když by jste roztlačoval trabanta, a při uvolňování spojky měl... celý příspěvek >
Jak sušit vlašské ořechy?, 18.11.2015
Proti plísní šedé a botrytidám působí na stromě fungicidní látky obsažené v oplodí (rubině). Tady jde o problém, že pokud "pecka" po opuštění oplodí není dostatečně rychle vysušena, tak mohou být tkáně skořápky. osemení a jádra napadnuty skládkovými... celý příspěvek >
Česnek v zemi?, 18.11.2015
Škůdce to asi neodpuzuje, ale drť z ořechového listí česneku neškodí. Mulč, ať už je jakýkoliv z těch vhodných, potlačuje růst plevalů a snižuje výpar vody. Ten z ořechového listí na své tlení spotřebovává dostupný dusík ze svého okolí (což česneku... celý příspěvek >
Juglans regia var. serotina, 18.11.2015
Juglans regia var. serotina, který mám na jedné ze zahrad, je pozdně rašící drobnoplodý křapáč (s trochou optimismu středněplodý polokřapáč). Jako ovocný strom na hranici použitelnosti (asi jako v suchých letech Sychrov), ale zase jako genetický... celý příspěvek >
Jak sušit vlašské ořechy?, 18.11.2015
Saprofytní houby tak rychle nepracují a pařez zase tolik nepřekáží, aby se musel odstraňovat rychle. Dobrovolnosti se meze nekladou a nevěřím, že by zájem o takovýto "sportovní zážitek" měli všichni.
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika