|
Bezpečnostní brzda elektrické pily Florabest, 14.7.2015 K čemu tu brzdu potřebujete? Mám profi pilu. Rychlobrzdu samozřejmě nemá. Podle dlouhého dojezdu poznám povolený řetěz. Při krátkém je moc utáhlá, nebo nemaže. Chvíli jsem dělal s tou z Lídlu a dost mě ten tvrdej dojezd vadil.
V. |
 |
Rajčata: zakrnělé výhony, 13.7.2015 Podobný problém mám na rajčatech už druhým rokem. Perfektní rozjezd, ale touto dobou dochází k deformacím vrcholových listů, rychlejšímu vadnutí při nedostatku vody a u masitých rajčat jsou příznaky nedostatku vápníku. Myslím, že v mém případě jde o... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Skřipce na vázání rajčat, 29.6.2015 Vím, že jsem mimo téma, ale prostrkávat rajče dvojitým provázkem mi nepřipadá jako dobrý zlepšovák. Standardní omotávání okolo jednoho provázku je méně náročné. Ani nevím, jak bych vrchol protahoval oky, abych rostlinu nepoškodil.
V. |
 |
Skřipce na vázání rajčat, 29.6.2015 Stačí jeden provázek bez uzlů. Konce provázku mohou být připevněny k budově pod převisem střechy.
V. |
 |
Třešeň z pecky... jak na to?, 29.6.2015 Ranné ovoce má obvykle hluchá semena. Abyste si ušetřil práci, naházejte pecky do vody. Hluché plavou.
V. |
 |
Záchrana staré třešně, 7.6.2015 Ty 3,5 cm velké plody bych chtěl vidět. Můžete v době zralosti dodat fotku s měřítkem?
V. |
 |
Red Prince / Red Jonaprince vypěstování ze semene, 1.6.2015 Semínko samozřejmš bude poznamenáno "dobrým opylovačem", který je v plantáži Jonaprince za tímto účelem dosázen. Poslední dobou se k opylování používají botanické druhy.
V. |
 |
Znamena cily zivot v substratu jeho nezavadnost?, 26.5.2015 Nerozumím, čemu říkáte jednoděložné herbicidy.
Herbicidy jsou - Totální (Roundup)
- Selektivní (Bofix, Garlone) Zpravidla účinné na dvouděložné některé jsou dobré na pcháče,... celý příspěvek > |
 |
Znamena cily zivot v substratu jeho nezavadnost?, 25.5.2015 Tak to jsem teda nepobral. Proč by mel být topinambur jednoděložný a proč by si někdo stříkal Roundup do trávníku? |
 |
Převislá slunečnice, 24.5.2015 Má nádoba dostatečnou velikost?
|
 |
|
 |
Pravokořenné stromy, 23.5.2015 Standu Bočka očividně neznáte. Víte přesně co přednáší, aniž byste na některé jeho přednášce byli.
Když se objednavatel zakázky domluví se zahradním architektem na konkrétních dřevinách, nemůže se divit, že vše nesežene v jedné školce. Samozřejmě... celý příspěvek > |
 |
Pomozte mi prosím určit několik listnatých stromů, nevím si rady, 22.5.2015 1Jeřáb ptačí ´Moravský´´
2 asi pajasan
3 myrobalán možná ´Nigra´nebo MY-KL-A, ´Holywood´aj.
4 nevím
5 líska turecká
6 opět sladkoplodý jeřáb
7 asi akát
8 Acer tataricum
V. |
 |
Laický dotaz ohledně řezu slivoní, 17.5.2015 Nesmíte bazální větve moc zakracovat. Výše postavené větve musejí být kratší. Nepěstujte víc větví z jednoho místa. Větve na bázi korunky mají náskok a dostatečnou sílu díky řezu na korunku.
Dlouhé větve v horní části vzniknou třeba po... celý příspěvek > |
 |
Laický dotaz ohledně řezu slivoní, 16.5.2015 Je jedno jak řezu budete říkat. Je i jedno kde začnou první větve. Můžete je časem vyřezat.
Budete odstraňovat stojáky. Taky převislé větve, nebo převislé části větví. Musí být zachován pyramidální tvar stromu. Sledujte úhel odklonu od... celý příspěvek > |
 |
Špičák Rubinstep - MM106, 12.5.2015 Letos jabloně hodně kvetou na jednoletém dřevě. Souvisí to s podmínkami pro zakládání květních pupenů. V posledních letech je to běžné.
V. |
 |