|
Nájezdy hryzců = pletivo neúčinné, 6.10.2015 Podívejte se na toto.
V.
|
 |
Co je to za typ, 2.10.2015 Ch. lawsoniana 'Elwoodi'? |
 |
|
 |
Prosím o pomoc určení odrůdy, 28.9.2015 Asi to bude Jadernička moravská, nebo nějaký její semenáč. Odrůdy tohoto tavru se souhrně nazývají Ovčí hubičky...
V. |
 |
Prosím o určení názvů rostlin, 25.9.2015 Vypadá to jako kopretina.
V. |
 |
Ovocné aleje a tradiční odrůdy, 15.9.2015 Ještě bych doplnil negativní stránku hrušňových alejí. Slouží jako biokoridory pro šíření spály růžovitých. Mám s tím osobní zkušenosti. Problém je v tom, že infikovaný padesátiletý strom po infikování chcípá deset let a šíří se z něj nákaza, která... celý příspěvek > |
 |
Ovocné aleje a tradiční odrůdy, 15.9.2015 Na hrušně se specializoval Martin Lípa. Zkus si najít jeho stránky (RACAB Meluzína). Čáslav, Kolín, Kutná Hora, tam jsou hrušňové aleje. Hrušňové oblasti jsou na výhřevných bazických horninách. Jsou na čedičích a vápencích. Docela mě překvapilo, že... celý příspěvek > |
 |
Péče o mladou třešeň, 12.9.2015 Větve jsou nasazeny v příliš ostrém úhlu a jsou silnější než terminál. Strom je dostatečně vitální. Spíš než řez je potřeba boční větve vyvázat do vodorovna a trminál pokud je vychýlený vyvázat k bambusu.
Kordia je v v současné době... celý příspěvek > |
 |
Tip na nezávadnou folii do vysokého záhonu, 1.9.2015 Šel bych do nopovky. Dřevo bude větrat i ze strany záhonu.
V. |
 |
Název rostlin, 30.8.2015 Ještě tam je kýchavice a poslední z Kuksu mydlice
V. |
 |
Zlomená jabloň, 26.8.2015 Materiál důležitý je. Právěže dobře dotáhnutý drát může rozdrtit lýko a kambium už při aplikaci.
V. |
 |
|
 |
Zlomená jabloň, 25.8.2015 Drát nebude to pravé. Poškodil jste jím měkká vodivá pletiva. Stáhněte to roubovací páskou, nebo kusem ploché gumy (duše).
V. |
 |
Myrobalán versus špendlík a mirabelka, 5.8.2015 Trochu to tu ještě rozvedu. Je potzřeba rozlišovat slova slíva X slivoň.
Slivoň je velmi široký pojem, který označuje větší množství druhů.
Slíva (Prunus insititia) je slovo, které v širším slova smyslu označuje to co vzniklo zkřížením trnky... celý příspěvek > |
 |
Myrobalán versus špendlík a mirabelka, 3.8.2015 Přehled od pana Radima K. je pěkný. Pokud ale chce vnést pořádek do slivoňí, měl by to vzít zešíroka a popsat i ostatní skupiny.
Malá modrá švestka může být odrůda Brněnská, Další poloplaně vypadající keře mohou být "žilienky".
V. |
 |
Bezpečnostní brzda elektrické pily Florabest, 16.7.2015 Moc jsem tu pilu nestudoval. Má i standardní bezpečnostní brzdu? Nerad bych vás měl na svědomí.
V. |
 |
Chov ovcí s koňmi, 15.7.2015 Někde jsem zaslechla, že koňě koně přenášejí na ovce tetanus. Neví někdo co je na tom pravdy. Dají se chovat ovce a koně na jedné pastvině nebo vedle sebe?
Týna |
 |