|
Podnože od dodavatele z VŠÚO s.r.o. Holovousy, 22.2.2016 Na to jaký má být zdravotní stav je vyhláška. Pokud se vám zboží nelíbý, řešte to s dodavatelem. Další v pořadí je ÚKZÚZ.
V. |
 |
Nůžky Archman, 21.2.2016 Nojo, tomu zklamání z jednosečných Bahco rozumím. Vůbec nevím proč dělají ty konvexní ručky. Jsou opravdu nepohodlné.
V.
|
 |
|
 |
Nůžky Felco 2, 8 (6) nebo Bahco PX-M2(3)?, 20.2.2016 Jojo, rezervu tam máš dobrou. Za 200 hodin ořežu 2ha a ještě mi zbyde čas na jiné činnosti.
V. |
 |
Nůžky Felco 2, 8 (6) nebo Bahco PX-M2(3)?, 20.2.2016 A to já zas poznám.
V. |
 |
Nůžky Archman, 20.2.2016 Teda to je sbírka klumpů. To jste testoval všechny dostupné nůžky do 200kč?
Já mám asi tři klumpy, zbytek je kvalitní. Asi jsem prozřel dříve.
No a k těm nůžkám. Zkoušel jsem podobné ve školce. Na čištění kmínku jsou perfektní. Jen na hrušky... celý příspěvek > |
 |
Nůžky Felco 2, 8 (6) nebo Bahco PX-M2(3)?, 20.2.2016 7,5 není velká ruka. Používám rukavice 10-11 a Pg - m2 a Felco 8 mi sedí perfektně. Proto si myslím, že ženské ruce by spíš vyhovovaly Felco6, nebo Bahco pg-s. Nemáte v okolí obchod s nůžkami? Odkud jste?
V. |
 |
Nůžky Felco 2, 8 (6) nebo Bahco PX-M2(3)?, 20.2.2016 Pro ženskou ruku mi připadá Felco 8 velké. Spíš bych šel do Felco6.
Z výrobků od Bahca jsem si oblíbil Pg-m (velikostně srovnatelné s F8). Pro ženskou ruku by ale byly spíš Pg-s.
V. |
 |
První řez habru, 16.2.2016 V první řadě bych zlikvidoval trávník. Řízl bych to tak na půlku, ale klidně i na těch Standových 20cm.
Dávám přednost užším habrovým plotům, kde je centrální osa obrostlá vodorovným obrostem. To by ale znamenalo uplně jiný přístup k... celý příspěvek > |
 |
Etymologie rostlin, 14.2.2016 Miroslav Šmíd - Průvodce odbornými názvy rostlin
V. |
 |
Začištění a ošetření velkých ran po řezu, 11.2.2016 Ten chránič špičky se mi vůbec nelíbí. Na hrubší práce v koruně používám jednoruční Hecht. Pila je to mizerná, ale carvingová lišta v kombinaci se správným řetězem je výborná. Lze pracovat špičkou a nekope. Můžu třeba u slivoní vyříznout větev na... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rucni nuzky Bahco, 11.2.2016 1. Řezal za mízy. K malým otlakům dochází běžně.
2. Vysvětlil ve videu, že pro uspokojivý řez s F8 se musí přikládat z jedné strany. U dvousečných to jde z obou.
3.Ty čepele na sebe nedoléhají ostřím, ale krátkou ploškou. Vysvětloval jak se... celý příspěvek > |
 |
Rucni nuzky Bahco, 10.2.2016 Pracuje se s nimi jako se štípačkami. Jestli na sebe docvaknou přímo čepelí. nebo krátkou hranou ostří si nejsem jistý. Až je budu mít v ruce, podívám se. Ty nůžky jsou hlavně pro školkaře na čištění kmínku. Neřežou se s nimi silnější větve.
V. |
 |
Začištění a ošetření velkých ran po řezu, 9.2.2016 Bahco Dělá mimo JS ozubení i JT. Taky není špatné. Taky se mezi ovocnáři používají zahnuté ocasky Bahco s podobným ozubením jako ty tábornické.
V. |
 |
Začištění a ošetření velkých ran po řezu, 9.2.2016 Oprava: Ty listy jsou 24cm dlouhé. |
 |
Začištění a ošetření velkých ran po řezu, 9.2.2016 Stando, ty zelené pilky mají hustější zuby s normálním šraňkem. Jsou určené pro táborníky. Ideájní na vandr. Ten list JS vedle má šraňk vytvořený sbroušením listu směrem ven. Dělá hlaďoučký řez.
Oblíbil jsem si pilky v pistolovém pouzdru.... celý příspěvek > |
 |