|
Příspěvky uživatele - 168.81
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Plané hrušně, 23.4.2018  Tak už lítají. Snad nám ty hrušky nesežerou. JG |  | Co Vaše réva 2018?, 23.4.2018  U nás ve 450 m/m dnes vypadá réva asi takhle. Na špičkách výhonků jsou už vidět hrozínky. (vedení révy = "Z hrachu plot") JG |  |
|  | Elena, 22.4.2018 Taky roubuji „silnější podnože“. „Předělávám“ zpustlou zahradu (tedy aspoň si to myslím). Síla uříznutého kmínku 9 cm ⌀ je ale „síla“. Tomu se vyhýbám. Větev toho ⌀ u jabloně, hrušky, to je skoro brnkačka, ale u peckoviny si myslím, že je... celý příspěvek > |  | Plané hrušně, 17.4.2018 No, obecně přesazení asi momentálně stromku (stromu) uškodí. Ale je také otázkou, co je vlastně dobré a co je špatné.
Asi je lepší přesazovat mladší, menší stromek, protože je to technicky snadnější, lépe zvládatelné. (Ale ze zkušenosti vím, že... celý příspěvek > |  | Plané hrušně, 17.4.2018  A obrázek detailu roubů. JG |  | Plané hrušně, 17.4.2018  Ve svých příspěvcích z 5. 4. jsem psal o přesazení planých hrušní a jejich roubování hned po přesazení.
Ale jde to i obráceně. Před 3 dny jsem navštívil „svoji zdrojnici“ planých hrušek a objevil jsem tam „hruštičku“, kterou jsem narouboval loni... celý příspěvek > |  | Elena, 10.4.2018 Hm, nebude, Domácí velkoplodá už je strakatá. JG |  | Spolehlivý zdroj keříků a stromků v okolí Brna, 10.4.2018 Otázek hodně. Odpověď alespoň na jejich nejjednodušší část. Angrešty doporučím jen „velkoplodé“ a tzv. rezistentní („středněplodé“ pokládám za obchodní trik pro beznadějně mrňavé, rezistentní nemusíte stříkat proti padlí). Niesluchowski, Prima, Pax,... celý příspěvek > |  | Elena, 10.4.2018 Ve starém šarkatém sadu v 450 m/m je na tom Elena s šarkou po 3 letech výborně. JG |  | Borovice nemoci, 8.4.2018 Už jste zkusili napsat do gůglu Sypavka borová? JG |  |
|  | Poznej ptáka, 7.4.2018 Co Strnad obecný? JG |  | Tipy kde nakupovat hnojiva, 6.4.2018 Typy, kde nakupuji hnojiva. Co odborník, jiný názor. Mám velkou starou zahradu, staré stromy, kousek „orné“ na záhonky. Melouny, rajčata, réva, okurky se daří, jak má na Vysočině v 450 m/m být.
„Ornou“ hnojím organickou hmotou, co zahrada dá. Plus... celý příspěvek > |  | Plané hrušně, 5.4.2018 To bývá, když se kope pod starou hrušní. Také na jeden takový proutek (výmladek, odkopek) čekám, jak se rozhodne. JG |  | Plané hrušně, 5.4.2018  A ještě jeden pohled. JG |  | Plané hrušně, 5.4.2018  Jiná hruštička na okraji pozemku, přesazení pláňky na trvalé místo jaro 2017, v síle skoro zápěstí, roubování cca 110 cm nad zemí 2017 (odrůda sousedova oblíbená), postupná redukce obrostu kmínku. JG |  |
 |
|
|
|