Příspěvky uživatele - 168.81

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Nejranější odrůdy slivoní, 11.7.2018
Byl jsem se dnes podívat na zralost slívy, o které si myslím, že společně píšeme s panem Mittwochem. Letos je barva víc do zelena. Čistě žlutých je zatím málo. Řekl bych, že je to tak začátek zralosti. Pro srovnání: posledních pár Hermanů ještě drží,... celý příspěvek >
Stratifikace peckovin, 11.7.2018
Samozřejmě vůbec nezpochybňuji to, co píše pan doktor Vysloužil. Chtěl jsem ale připomenout, že k vypěstování podnože semenáčku mohou vést různé cesty. Každá má svá „úskalí“ (pečlivost, pracnost, spolehlivost). Zahrádkář si pak vybere tu, která jeho... celý příspěvek >
Stratifikace peckovin, 10.7.2018
No, osivo peckovin jsem nikdy nestratifikoval a nebudu, tak bych do vaší diskuze neměl „kecat“, ale jak vidíte, „kecám“. Mám na to odlišný názor: jestli nepotřebujete semenáčků hodně a zároveň vysokou klíčivost osiva, tak se na milou stratifikaci... celý příspěvek >
Letní jablka dozrávají, 9.7.2018 Obsahuje fotku
Šuranech dozrála Julie. Trochu mě překvapuje, že až nyní. Totiž na Vysočině 450 m/m také teď dozrávají letní jabka. Třeba Hedvábné červené letní (syn. Broskvové letní, Pomme Peche rouge d'eté, Pfirsichroter Sommerapfel, ale odrůdu jsem si určil sám).... celý příspěvek >
Kedy odstrániť pásku, 8.7.2018 Obsahuje fotku
Obrázek k tématu, kdy odstranit pásku. Dnešní foto stejného roubu a rychlost jeho zesilování, vyrovnání zaškrcení. (jedná se o slivoňový roub, nejdelší jeho výhon asi metr, ale princip je stejný jako u jabloně) JG
Červnová, 8.7.2018 Obsahuje fotku
Kruška Junsko zlato. U nás začíná zrát mezi Hermanem a Katinkou. Velikost asi vejce. Chuť dobrá, hrušková, nepříliš výrazná, šťavaté. Překvapivé, dobré ovoce počátku prázdnin. JZ Morava 450 m/m JG
Popinavy plevel, rostlina, 7.7.2018
Humulus. Asi lupulus. Výborné kompoty. JG
Sklizeň česneku 2018, 6.7.2018
Také se připojím. Loni docílil pan Stanislaw obvod cibule 26 cm. Takovou cibuli jsem ani nikdy neviděl. Já jsem loni naměřil nejvíc 21 cm a cibule byla ještě nepravidelná. Letos jsem naměřil nejvíc 22 cm a to zase u svého „Skládkového“. Je to sice... celý příspěvek >
Červený rybíz, 5.7.2018 Obsahuje fotku
Dnes jsem se díval na letošní sazenici keříku Michajlovského (také Svjatomichajlovský). Pět střapců na prutech vyrostlých ze země (nestříhám při výsadbě všechny výhony u sazenice, jak předepisuje kánon). Kuličky velké, střapce velké, stopka dlouhá,... celý příspěvek >
Herman, 5.7.2018 Obsahuje fotku
Také jsem s Hermanem spokojený. První jsem jedl 30.6. Přeplodil. Postupně se chuť zlepšuje. Na obrázku je roubovanec, 26 měsíců po naroubování, sklizený asi z poloviny. JZ Morava 450 m/m JG
Obří housenka, 4.7.2018
Asi nějaký Martináč. Možná hrušňový, Saturnia pyri. Ty už jsme tu měli. JG
Nejranější odrůdy slivoní, 4.7.2018
Ještě bych chtěl doplnil, že mám i plodící Katinku a byl jsem se tedy na ní podívat a její dozrávání se mi zdá zhruba stejné jako u této žluté blumy. Budou tedy u nás zrát asi stejně. JZ Morava 450 m/m JG
Nejranější odrůdy slivoní, 3.7.2018
Vážení, předem tohoto příspěvku přijměte prosím moji omluvu za můj češtin v příspěvku předchozím (ten jed). Tak jsem zajel k zmíněnému stromu v sousední vsi. Slívy ještě zralé nejsou. Letos není přeplozený a tak jsou blumy trošku větší. Doplnil... celý příspěvek >
Nejranější odrůdy slivoní, 3.7.2018
Dobrý den pane Mittwochu. Tak si myslíte, že je to Ontário. Loni jsem si totiž narouboval „něco“ velmi podobného ze sousední vsi. Právě pro tu ranost. Popis, všechny údaje, vašich obou příspěvku a foto, souhlasí. Že je to ale Ontário, mě nenapadlo... celý příspěvek >
Nejranější odrůdy slivoní, 30.6.2018
Před chvílí jsem se najedl prvních Hermanů. Padaných, z přeplozeného stromku (roubováno 2016). Chuť fakt nic moc. Ale v červnu. JZ Morava 450 m/m. JG
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika