|
Příspěvky uživatele - 228.74
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Prim na pergole, 29.3.2010 Růst můžete nechat obě očka, druhý rok už réva je schopná vyrůst při normální péči hodně vysoko, takže by neměl být problém s vyzráváním. Do 400 m n.m. by to měla být raději raná nebo velmi raná odrůda, zkuste třeba Vostorg. |  | Bezsemenná réva, 29.3.2010 Tak jako jsou stovky moštových a stolních odrůd, jsou i stovky bezsemenných odrůd. Najdete mezi nimi rané i pozdní, odolné i neodolné, muškátové chuti i dalších chutí. Zatím mi plodilo asi 7 těchto odrůd, dalších asi dvacet bude plodit tento a... celý příspěvek > |  |
|  | Dotaz na vinnou revu, 23.3.2010 Způsobů roubování révy je mnoho. Záleží na Vás, jaký si vyberete. Například dřevnatý roub do dřevnatého kmínku, dřevnatý roub do zeleného výhonu, zelený roub do zeleného výhonu.
Některé metody roubování najdete tady |  | Stolní odrůdy, 22.3.2010 Jenom k velikosti bobulí u Kodrjanky a Nera. Nero u mne maximálně 4 g, Kodrjanka udělá bez problémů 6 g.
K výběru u pana K.: Z modrých bych si nenechal ujít rozhodně Venus, hodně ji chválí v Polsku i na Ukrajině, možná Glenoru. Nesjou sice... celý příspěvek > |  | Stolní odrůdy, 22.3.2010 Z bílých Arkadii, ta by u tak chráněné polohy mohla být dobrá anebo V 25-20 neboli Augustin. U modrých je to horší, Kodrjanka ráda sprchává, Nero má malé bobule, Viking je citlivější na perenosporu a mráz, Glaša na padlí. Snad až bude Krasotka, snad... celý příspěvek > |  | Réva k pergole, 22.3.2010 Ještě malá letošní zkušenost z řezu u známých. U nás na Hané byl letos mráz asi -24°C. Jediné, co zmrzlo byly evropské odrůdy a sice Helios a Chrupka. Jednoleté dřevo totálně zmrzlé, vedle interspecifické odrůdy bez problémů s jednoletým dřevem.... celý příspěvek > |  | Réva k pergole, 22.3.2010 Odrůdu Dakona neboli BV 18-109 jsem ze své kolekce vyřadil kvůli nejhorší chuti ze všech asi 50 odrůd, které mám. Ani sladká ani kyselá, prostě řepa, v půlce září měla jen 14% cukru, Nero mělo 26%. První ji u mne napadají vosy. Podobné zkušenosti má... celý příspěvek > |  | Jakou odrůdu révy na Vysočinu?, 14.3.2010 Na Vysočině bych se nebál pravokořenného Krystalu, ten roste dobře. |  | Nejlepší stolní a moštová odrůda révy - kvíz?, 14.3.2010 Zhodnocení odrůd v mé kolekci za rok 2009 si můžete přečíst tady |  | Réva do skleníku v nadm. výšce 550 m, 14.3.2010 Podle tvaru listů, velikosti bobulí a ranosti by se mohlo v tomto případě jednat o Čabaňskou perlu. Velké plus v ranosti je na tomto stanovišti břidlicová zídka za keřem, která ho nejen chrání před větrem, ale díky akumulaci tepla je tento keř... celý příspěvek > |  |
|  | Poraďte mi s odrůdami, 13.3.2010 Moje podmínky jsou trochu lepší než ty Vaše, ale odrůdy révy se v různých podmínkách chovají různě a také chuť máme každý oblíbenou jinou. Navíc je velký problém s dostupností odrůd révy u nás. Z těch, co Vám doporučuji plánuji sázet všechny odrůdy s... celý příspěvek > |  | Jakou odrůdu révy na Vysočinu?, 11.3.2010 Z bezsemenných a odolnějších snad Venus, Rusbol muskatnyj nebo Kišmiš záporožskij. Ideální by mohl být Somerset Seedless, ale ten letos asi neseženete.
Krystal je výborný, ale semena má a dost velká. |  | Réva do skleníku v nadm. výšce 550 m, 10.3.2010 Jak píše PP, ve skleníku s plísní révovou problém nebývá, spíše s padlím. Na krátkém dřevě plodí Beloje čudo, s padlím problémy nemívá, určitě by se tam dařilo i Arkadii nebo Kodrjance
Ve skleníku se například na Vysočině daří i Perletě, která nemá... celý příspěvek > |  | Výsadba révy vinné, 6.3.2010 O výsadbě a ošetřování révy si stojí za to přečíst přednášku pana ing. Kratochvíla
Může mi host xxx.xxx.64.7 napsat, kde zjistil, že se roubováním na podnože zvýší odolnost proti houbovým chorobám?
Otázka k mičurincovi: byly na podzim vysazené... celý příspěvek > |  | Lidová rada na plíseň okurkovou, 25.2.2010 Ridomil je zbytečné používat proti plísni okurkové, podle testů je na tento fungicid (úč.l. metalaxyl) tato houbová choroba rezistentní a proto na plíseň okurkovou neučinkuje. Na bramborovou nebo révovou ano. |  |
 |
|
|
|