Příspěvky uživatele - 165.146

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Pomůcka pří výběru jádrovin, 9.1.2021
Ono rozcupovat něčí snahu a výzkum je tak jednoduché když moc chcete.Jenom nevím pane Vysloužile kde berete tu jistotu a oprávnění, že Vy jste ten správny soudce.Body 1÷4  - neobjektivní a podsouvání něčeho jiného než o čem publikace měla... celý příspěvek >
Pomůcka pří výběru jádrovin, 8.1.2021 Obsahuje fotku
Vrátíme se zase k ovocnařině.Poslední grafy z publikace Ing Dvořáka, které vám osvětlí plodnost a očekávanou množstevní produkci uvedených odrůd.Vše je samozřejmě orientační, záleží na jakých tvarech se pěstuje a jak se ovocnář o danou odrůdu... celý příspěvek >
Pomůcka pří výběru jádrovin, 8.1.2021
Pane bred_ik jistě máte důvěryhodný průzkum nebo vyjádření provozovalele či nějaký graf který dokazuje pokles diskutujících či čtenářů zapříčiněný přítomnosti mojí osoby na tomto fóru.Doufám, že je zde zveřejníte a já se dle toho zařídím.Mimochodem... celý příspěvek >
Pomůcka pří výběru jádrovin, 8.1.2021 Obsahuje fotku
Pane doktore 236.1,není důležité čemu věřím já ale že si dovolujete zpochybňovat výzkum a práci pana Ing Dvořáka.To je neslýchané.Tuto publikaci si chráním jako oko v hlavě.Od té doby (1980) nebylo nic lepšího pro zahrádkáře vydáno s vyjímkou... celý příspěvek >
Pomůcka pří výběru jádrovin, 7.1.2021 Obsahuje fotku
Často jsou tu dotazy jakou odrůdu vysadit do malých zahrádek a jakou mají vzrůstnost.V obrázkové příloze jste si mohli přehledně vybrat odrůdu dle vrůstnosti a případně kombinovat s podnožemi aby jste si pořídily odrůdu která by vyhovovala vaším... celý příspěvek >
Pomůcka pří výběru jádrovin, 5.1.2021 Obsahuje fotku
Další ukázka, jak byli kdysi zahrádkáři informováni při výběru odrůd.Dnes nemyslitelné. Pokračování příště. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Ostružiník beztrnný, 2.1.2021
Naprosto souhlasím.Navaho má přesně ty chuťové vlastnosti které hledáte.Mám jej asi 8 let a velká spokojenost. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Odrůda Admiral, 1.1.2021
Ještě bych dodal.Náchylnost k houbovým chorobám je při výběru sice důležitá ale pro mě jen orientační a nikoli zásadní parametr.Ošetřuji čtyřikrát proti těmto chorobám v době nejvyššího tlaku a mám klid.Není to měřítko chuťové kvality pěstované... celý příspěvek >
Odrůda Admiral, 1.1.2021
Také všechno nejlepší v novém roce.Něco takové jako záruka správnosti popisů odrůd již skoro neexistuje.Vše je podřízeno komerci a penězům.V počátcích jsem se orientoval podle starších pomologií abych se něco dověděl o odrůdách pěstovaných u nás v... celý příspěvek >
Odrůda Admiral, 31.12.2020 Obsahuje fotku
Před vánočními svátky jsem nafasoval na zahradě jablka a vzal jsem si i dva Admirály.Třetí byl napaden povrchovým ložiskem hniloby.Ten jsem musel vyhodit.Hned jsme s manželkou ochutnali jeden kousek.Výborná chuť, ostrá, hustá a šťavnatá dužnina.Ještě... celý příspěvek >
Pomůcka pří výběru jádrovin, 29.12.2020
Pane 92.38 jak můžete hodnotit kvalitu odrůd, když je neumíte ani správně napsat.Já mnohé z nich pěstuju.A při optimální sklizni mají chuť o které nemáte ani představu.Market Vám ji ani nepřiblíží. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Pomůcka pří výběru jádrovin, 29.12.2020 Obsahuje fotku
Další ukázka, jak byli kdysi ovocnáři informováni.Některé tabulky z publikace "Pěstujeme jabloně" - Jan Blažek - 2001.Od té doby již takové přehledy nikdo nepublikuje.Bývaly táké občas v Zahradkáři i jiných publikacích.Mohli jste si po nastudování... celý příspěvek >
Pomůcka pří výběru jádrovin, 28.12.2020
Jak píšete pane Jaromíre, také to tak cítím.Mnohé z uvedených odrůd stále pěstuju a patří mezi to nejchutnější co na zahradě mám. Některé byly nahrazeny pro zdravotní stav stromků a nebo uvolnění místa pro jiné odrůdy.Snažím se mít na zahradě také... celý příspěvek >
Pomůcka pří výběru jádrovin, 27.12.2020 Obsahuje fotku
Pro zlepšení orientace při výběru odrůd přikládám tabulku z publikace "Pěstování jabloní - Ing Antonín Dvořák - 1980".Jsou tam odrůdy pěstované v 80 letech minulého století ale mnohé odrůdy se pěstují dodnes.Nádherné, jednoduché a přehledné úsečkové... celý příspěvek >
Otázky pre skúsených záhradkárov, 22.12.2020
2 - Pokud je strom napaden dřevokaznou houbou je to spíše příznak konce životnosti stromu.Pokud by se jednalo o odrůdu na které mě hodně záleží a má přijatelný letorost pro roubování asi bych jej přenesl na jiný strom.Pokud nemá letorost, volil bych... celý příspěvek >
Další diskuze:  4647484950>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika