Příspěvky uživatele - 224.39

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Braeburn, 20.2.2015
Je to jedna z častých světových tržních odrůd, která dlouho vydrží (skladování). Je to velice dobré jablko, bohužel, zřejmě díky podtržení, není chuťová kvalita zde (v místních super-, hyper- i ze sadů) kupovaných plodů nějak uchvacující. 
Pomoc při výběru hrachu, 18.2.2015
Mě moc nepřesvědčila - vloni jsem jej měl a výnos nic moc oproti "běžným" odrůdám, chuťově rozdíly nevidím, část porostu začala mírně žloutnout (příčinu nevím). Ale byl to jen jeden rok a jedno stanoviště, takže bych z toho nějaké konečné závěry... celý příspěvek >
Nové Slivoně na JV pozemku - převážně na pálení, 11.2.2015
Jestli chcete také "něco do buchet a do pusy" v období zrání prvních švestek, tak bych zvážil pořízení např. Katinky.
Vysledky degustací jabblek v Hořicích, 9.2.2015
Paní Hano, proč se rozčilujete? Doporučení ohledně přihlášení je ryze praktické. Když chcete třeba vkládat více obrázků, tak to jako nepřihlášená neprovedete, také např. nemůžete využívat soukromých zpráv.
Bažantí odrůdy, 3.2.2015
Vrátím se ještě k Opálu. Začíná mi chutnat víc a víc. Barevně určitě lákavá odrůda, sladkost zajímavá, ne tak fádní (pro mě) jako např. Gala. A tu chuť ještě podporuje ta návyková chruplavost tvrdé hrubozrnější dužniny. Ale z nějakých zatím 10 jablek... celý příspěvek >
Hrušeň Pstruží, 3.2.2015
Ona ta "pstruží" kresba je charakteristická pro více odrůd hrušní. Tady se v jedné zahradě vyskytovala "pstružka" (alespoň podle majitele, který jí tak nazýval). Nakonec se ukázalo, že je to odrůda Thiriotova.
Čerešne, 30.1.2015
Tak ta první fotka Milane, ta je parádní. To se jen tak nevidí.
Vesna, 28.1.2015
Ano, Velboy je Velbora (překlep). Velboru jsem teprve předloni očkoval - neměl jsem pěknou podnož, tak jsem očko provizorně vsadil do ohybu podnože s tím, že to pak přeroubuji. No ale očko prorostlo, vytvořil se výhon a já tohoto mrzáčka nakonec... celý příspěvek >
Vesna, 28.1.2015
Vesnu mám v seznamu na očkování pro letošní léto k doplnění veselských odrůd Veselky a Velboy. Ale po přečtení příspěvků váhám.
Spendlik, 27.1.2015
"V zahradnictvích jej zakoupíte například pod označením Mirabelka nancyská". Ale ne - špendlík (ne lidové označení pro plody myrobalánu) je něco jiného, než mirabelka.
Jurrský ovopark, 21.1.2015
Rád bych pár starých kousků na zahradě otestoval. Kromě přítomných Grávštýnského, Boskoopského, Kids Orrange (už skoro také stará odrůda), mám na jaro přislíbené rouby odrůd: Ribstonské, Jadernička, Matčino, Čistecké lahůdkové, Bernské růžové,... celý příspěvek >
Hanka, 14.1.2015
Harbella, Azura, Haroma, Jofela, Juna... Původně k těmto patřila i Hanka, ale nějak se mi zdá, že se vytrácí. Možná v tom hrají roli i záležitosti kolem licence, ale to jen hádám.
Fíkovník, 12.1.2015
Není to k tomuto případu, je to myšleno obecně. Nepamatuji si, že by fíkovníky, se kterými jsem se doposud setkal, měly nějak malou plodnost.
Rajčata pro sezónu 2015, 9.1.2015
Nezkoušel jste někdo "pravost" a kvalitu odrůd od prodejců odtud? Ceny příznivé, většinou bez poštovného. S osivy odtud zkušenosti nemám, ale s jinými věcmi nebyl problém.
Japonská slivka, 8.1.2015
To je botanický název, ale opět to není pomologická příslušnost. Některé zdroje uvádějí, že pomologicky jsou to slívy, geneticky to bude nejblíže asi myrobalánu. Ale... Ke vzniku jednotlivých odrůd bylo použito více druhů a vzájemných kombinací... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika