|
Přesazení velmi staré růže, 7.4.2015 Blážo. ono někdy jsou ty stimulační látky k zakořenění součástí dobře vyzrálého kompostu či v kvalitních kupovaných substrátech. Podle mne to ostřihání, ušlápnutí a zalití stačí, aby zásobní látky z tlustých kořenů stačily udržet rostlinu po dobu... celý příspěvek > |
 |
Tulipán, 6.4.2015 Já osobně jsem nasypal slimákům Mesurol a bylo jasno...
... v narciskách totéž. |
 |
|
 |
Nepůčící hrušeň po podzimní výsadbě, 6.4.2015 Pokud je kůra hladká - hydratovaná není potřeba podléhat panice. Nevím proč by měl rašit stromek přesazovaný, když u nás neraší ani ty několik let zakořeněné. Vyjímkou je nalévání květních pupenů, ale ty na stromku nemáte, tak se nemá co... celý příspěvek > |
 |
Roundap, 6.4.2015 Jj příhodné = 6 z 10ti čechů jí kupované brambory při jejichž desikaci (postřiku k zaschutí nati) byl použit glyfosát. Ten je v rostlině transportován od listí ke kořenům (hlízám) a nikoliv naopak. Takže i kdyby trvalky konzumovala, glyfosát by se z... celý příspěvek > |
 |
Roundap, 6.4.2015 ... potenciálně karcinogení s doporučením WHO informaci prověřit je situace, kdy daná chemická látka být karcinogenní nemusí, ale jsou u WHO k dispozici peníze pro nezávislé týmy odborníků.
Druhá věc je, že trvalky paní asi konzumovat... celý příspěvek > |
 |
Roundap, 6.4.2015 Omezení není, sázet se dá teoreticky ihned, jakmile nehrozí potřísnění listů kulturní rostliny přenosem postřiku z ošetřeného plevele.
Většina ale z praktického hlediska počká 14 dní, než se dá plevel odstranit shrabáním a pak sází. |
 |
Jak na rez hrušnovou?, 6.4.2015 Lze stříkat oba hostitele, ale já stříkám jen jalovec (tedy přesněji manželčinu památeční chvojku kl.) zbytkem postřiků proti moniliovému úžehu. Josef má pravdu, Baycor je lepší a pokud bych stříkal i hrušně, pak tím nejlepším právě dostupným. |
 |
Vhodný strom, pod kterým se dá udělat posezení, 6.4.2015 Ivo. omyl. Turecká líska má kmen jako každý ovocný strom ovlivněný řezem. Bez řezu je turecká líska tvarem stromu jako lípa. |
 |
Vhodný strom, pod kterým se dá udělat posezení, 5.4.2015 Ano, Josefe, u platanolisté moruše je možný řez takový, aby neměla plodonosný obrost, ale spoustu mladých dlouhých letorostů. Je to základní typ řezu, kdy bylo potřeba získat co nejvíce listové hmoty pro výživu housenek Bource morušového (jen nevím,... celý příspěvek > |
 |
Opora pro vřetena, 5.4.2015 mezi černé trubky se počítají také lešenářské (teda ty staré spojované žabkami a doutníky). Ty však vycházejí poměrně draho a tak se většinou používaly na drátěnky, kdy sloupek byl pro více stromů které se vyvazovaly na dráty napnuté vodorovně od... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Opora pro vřetena, 5.4.2015 Začíná ubývat zdrojů, kdy při rekonstrukcích vodovodních rozvodů v domech se vyměňují "zarostlé" kovové trubky za nové plastové. Mě vodní kámen uvnitř nevadí a stavební/instalační firma je ráda, že jí dám dvojnásobek výkupní ceny šrotu (a vážní... celý příspěvek > |
 |
Nepůčící hrušeň po podzimní výsadbě, 5.4.2015 Spodní očka se probouzejí vždycky později než vrcholová, takže žádný strach, času dost. Aby se rychleji dostala do růstu a nebyla ohrožena zaschnutím, ošetřete řezné rány latexem nebo štěpařským voskem.
Nevím, kde jste narazil na informaci o... celý příspěvek > |
 |
Vhodný strom, pod kterým se dá udělat posezení, 5.4.2015 Ani jedno z jmenovaných...
U moruše v době opadu plodů hrozí nebezpečí znečištění oděvu. Kolerleuteria paniculata dává příliš řídký stín a mají jej rádi ptáci pro posezení = takže opět hrozí znečištění oděvu - ovšem celoročně.
Módní je nyní... celý příspěvek > |
 |
Opora pro vřetena, 5.4.2015 nejdýl mi drží 1/2" vodovodní pozink trubky.
|
 |
Ekodotace na motor Vari XP-200, 4.4.2015 v tom máte pane 11.107 vcelku pravdu. Jenže jedinou prodejnou, kde jako nové zboží se zárukou neloupíte padělek je podniková prodejna. Ano, chyba není zřejmě na straně Vari, ale konkrétního prodejce.
Ano, na Jikovu bylo (je) příjemné, že regulace... celý příspěvek > |
 |