|
Jak se jmenuje tato rostlina a jak ji pestovat?, 15.10.2011 Podle konečků listů to vypadá na chamaedoreu elegans - horskou palmu.Mám ji už asi sedmnáct roků.Daří se jí dobře a pravidelně kvete.Stojí naproti oknu asi 3,5 m od něho.Nesvítí na ni přímé slunce ani není u zdroje tepla.Zalévám ji podle její... celý příspěvek > |
 |
Opadávání vánočního kaktusu, 8.10.2011 Já už asi před čtrnácti dny, měl nasazená malinkatá poupátka.Venku mám fylokaktus, ale uklidím ho taky je už zima a navíc letos pěkně kvete.Olina |
 |
|
 |
Kvetla Vám letos hortenzie?, 8.10.2011 Zajímalo by mne zda Vám letos vykvetla hortenzie velkolistá.Mě každou zimu i přes řádné zakrytí zmrzne a další rok opět vyrostou nové pěkné výhony, ale nevykvetou.Je pravda, že kvete na loňských výhonech a má vůbec cenu pěstovat ji v poloze nad 650 m... celý příspěvek > |
 |
Pochlubte se jak vám kvetou Orchideje, 5.10.2011 Co s nima děláte mě odkvetly před rokem a i když je občas přihnojím hnojivem na orchideje tak nic.Taky mám phalaenopsisky.Olina |
 |
Poradíte prosím, co je to za pokojovku, 4.10.2011 To jsem ráda, že jsem se tím latinským názvem trefila.Nevím ale jak mě napadl chmelníček asi, že má podobný květ.Olina |
 |
Co je to za rostlinu?, 25.9.2011 Podle mne kala nebo druh alokázie.Něco z aronovitých.Olina |
 |
Liliochvostec (Eremurus robustus), 19.9.2011 Podle mne to máte kleopatřinu jehlu.Liliochvostec zatáhl listy už v létě.Olina |
 |
Poradíte prosím, co je to za pokojovku, 18.9.2011 Pokud se květ klasovitě prodlouží a budou z něho koukat bílé jazýčky, tak to bude chmelníček-pachystachys.Olina |
 |
Tvarování syrského ibyšku, 17.9.2011 Ano.Je malinká a ještě musí vyrůst a uzrát. |
 |
Hibiscus moscheutos - Ibišek bahenní, nebo též americký ibišek (venkovní), 10.9.2011 Já používám Kristalon květ a plod.Olina |
 |
|
 |
Cibulky na liliích, 8.9.2011 No nevím, možná jo.Mám několik lilií i takovou co má za listy cibulky.Tato ovšem nikdy cibulky za listy neměla a kvetla vždy asi na 70 cm vysokém stvolu smetanovou barvou.Letos zůstala jen asi 20 cm vysoká, taková jaká byla než přišel jarní sníh a... celý příspěvek > |
 |
Uskladnění dýně, 6.9.2011 Děkuji.Olina |
 |
Cibulky na liliích, 5.9.2011 Na liliích se mi vlivem zimy na jaře letos místo květu udělaly takové malé cibulky.Mají lísteček a malý kořínek, mám je odlomit a zasadit už teť nebo ještě ne?Díky Olina |
 |
Kamélie a azalky, 4.9.2011 Začínají nám rozkvétat kamélie a pokojové azalky.Vždy kvetou koncem zimy a letos ještě nyní koncem léta? Kvetou Vám také někomu nyní? A čím to asi bude? Letos jsem je poprvé občas přihnojila hnojivem s okyselovačem.Myslíte, že tím? Olina |
 |
Tvarování syrského ibyšku, 29.8.2011 Po opadání okvětních lístků se na jejich místě vytvoří tobolka ve které uzrají semínka.Mě teda upadne většinou celý květ.Olina |
 |