Příspěvky uživatele - 148.136

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Praskání kmínků, 29.8.2015 Obsahuje fotku
U třech roubovanců (FM3, Domácí švestka, Veeblue) na St. Julien A se objevily praskliny na kmínku a kmínky získávají "plochý" tvar. Sice se zavalují, ale opětovně (FM3) praskají výše. Ostatní peckoviny na stejném stanovišti a stejné podnoži mají... celý příspěvek >
Zelená ringlota, 29.8.2015 Obsahuje fotku
Zelená renklóda se nám letos trochu více než běžně začervenala.
Benedicte, 29.8.2015 Obsahuje fotku
První sklizeň bělomasé broskve Benedicte -  dužnina je skoro nevláknitá, chuť dosti aromatická - typická pro bělomasé odrůdy. V porovnání chuti např. s výše uvedenou výbornou Lunou, kterou mám z bělomasek asi "nachutnanou" nejvíce, rozdíl moc... celý příspěvek >
Althanova renklóda - problém s plody, 29.8.2015 Obsahuje fotku
První úroda vloni naroubované Althanovy renklódy je znehodnocena jakýmsi černáním kolem pecky plodů. Plody zvnějšku vypadají normálně a jsou bez poškození.
Toptaste, 28.8.2015
Pěkné Petře! S těmi Topy jsem dlouho váhal, ale zatím jediný z nich -Toptaste - je už pár měsíců jako první na listině čekatelů. Takže na podzim.
Haroma, 28.8.2015
Vypadá to, že Haroma má své typické znaky -  tvar plodů nahoru se zužující a tak nějak "useklý" a kolem stopky, podobně jako Hanita, takové ty "kapří hubičky".
Joganta nr.7184, 28.8.2015
U těch novinek to také trvá velmi dlouho. Kdo by řekl, že třeba Hanita, ač to není novinka, je tu už 35 let - doba vzniku" - rok 1980. Nebo Katinka - 1982, Presenta 1981.
Toptaste, 25.8.2015
Tak jsem dnes zavítal do místního hypermarketu na pravidelnou obhlídku prodávaných modrých peckovin - a ejhle - Toptaste, země původu ČR. V bednách směs různě velkých plodů ba i tvarů a barev, samozřejmě tvrdých, podtržených. Na pár nejzralejších... celý příspěvek >
Azura, 25.8.2015
No, ono hodnocení "strašně sladká" není, alespoň pro mě, známkou výborné chuti. Naopak chuť některých sladkých aromatických odrůd povyšuje jejich navinulá kyselkavá chuť slupky na vyšší chuťový stupeň. Neplatí to pro všechny odrůdy a navíc každému... celý příspěvek >
Najlepšie slivky, 23.8.2015 Obsahuje fotku
Ty včely letos opravdu vyvádí - plody Žlutého špendlíku (ale třeba i Zelené renklódy) jsou prakticky neskliditelné. Jsou jimi masově napadány ještě před úplnou zralostí, načež za nějakou dobu se objevuje monilie a plody končí.
Haroma, 23.8.2015
Dnes jsem ochutnal předčasně "zralý" (červivý) plod Haromy - připadlo mi, jako bych jedl Hanitu. Bylo tam to její aroma. Uvidíme dále.
Čačanská lepotica, 22.8.2015
Ano, máte pravdu s tím překladem, na Srby jsem nějak pozapomněl a jejich "práci" připsal Němcům.
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika