|
Příspěvky uživatele - 142.1
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Co mám s rajčaty?, 12.7.2014 Nemusíte trhat všechny, ty s minimálním poškozením dozrají a před použitím bude stačit odříznout nekrotickou tkáň. Nejde o plíseň, takže mykotoxiny nehrozí. Pro léčbu by to chtělo dodat vápník nejlépe na list, protože rostliny ho špatně přijímají... celý příspěvek > |  | Brambory ještě nekvetou a nať žloutne, 11.7.2014 Na Igiho fotkách není plíseň bramborová. Tu poznám na poli z jedoucího auta. Žlutá rostlina spíše odumírá od kořenů. Přikláněla bych se k suchu. Nevím, jak v dané lokalitě pršelo. Podobné postižení může způsobit i přemokření na počátku vegetace,... celý příspěvek > |  |
|  | Brambory ještě nekvetou a nať žloutne, 11.7.2014 Porost na fotkách mi přijde poškozen chronickým suchem, rostliny jsou nízké, porost není zapojen. Sucho může někdy předčasně ukončit vegetaci. Náchylnější k předčasnému ukončení vegetace je zavirovaná sadba. Třeba Vám ještě obrazí po dešti, může... celý příspěvek > |  | Sladkaja děvočka?, 9.7.2014 Používám stále semínka Sladké Děvočky od fy Sedek, zakoupeno v Moskvě. Zakoupen jeden sáček r. 2010. Každý rok použiju asi 3-4 semena. Letos jsem pro sebe vysela dvě semínka, naklonovala sazenice, většinu rozdala, ve skleníku mám tři rostliny. Jedna... celý příspěvek > |  | Ake ochorenie uhoriek?, 6.7.2014 Podívejte se po celé lodyze schnoucí okurky, zda není přerušena např. plísní šedou. Při pěstování za velké vlhkosti a hustém porostu se to někdy stává. Máte okurky roubované na dýni, či pravokořenné? J. |  | Hadovky pěstované ve skleníku hořknou, 2.7.2014 Avantgarde loni hořkla také (za extrémních veder), Orcu jsem také roubovala, loni ne, předtím si nikdo na hořknutí nestěžoval. Sama jsem ji ve skleníku neměla. Dostaly ji dámy, které vyžadovaly maximálně dlouhé plody. J. |  | Hadovky pěstované ve skleníku hořknou, 2.7.2014 Obecně plody okurek hořknou, pokud je rostlina ve stresu. To z namená sucho, chlad, horko atd. Některé odrůdy jsou geneticky nehořké, ty nedovedou hořkost v plodech vytvořit ani za nepříznivých podmínek. Loni mi hořkly plody okurek hadovek v době 35... celý příspěvek > |  | Nemocné okurky, 30.6.2014 S molicí nemám naštěstí osobní zkušenost. Snažím se nezatáhnout si molici do skleníku. V našich podmínkách molice skleníková ani bavlníková venku v nevytápěném skleníku běžnou zimu nepřežije, je nutno si ji nasadit buď ze zahradnictví nebo z... celý příspěvek > |  | Rajčata mne překvapují, 29.6.2014 Úrodu nevážím, to už vážně nestíhám, i když někdy by mě to taky zajímalo. Sestra pěstuje Sladkuju Děvočku na balkoně v nádobě, říkala, že loni sklidila celkem asi 1 kg rajčat z té jedné rostliny. Já pěstuji drobnoplodé odrůdy ve skleníku na několik... celý příspěvek > |  | Nemocné okurky, 29.6.2014 Sviluška se projevuje ve sklenících se suchým vzduchem, hniloby spíše při vyšší vzdušné vlhkosti. J. |  |
|  | Co mi likviduje dýni a okurku?, 25.6.2014 Nemyslím si, že na listu okurky je plíseň. Na plíseň je ještě brzy, bylo sucho, není infekční tlak plísně a hlavně plíseň vypadá jinak. Jde o zřetelnou mozaiku nahnědlé či nažloutlé barvy, která je ohraničena žilnatinou. Myslím si, že plíseň poznám.... celý příspěvek > |  | Rajčata pro sezónu 2014, 23.6.2014 Drahá semena lze v domácích podmínkách řešit množením sazenic řízkováním. Jiřina |  | Rajčata pro sezónu 2014, 21.6.2014  Ve skleníku začínám sklízet Finik oranževyj, Děvočku, Kiš Miš, Nasťu, Tomatobery. Nejdříve však uzrály plody Stupického polního raného. Venku se mi rostliny vzpamatovaly po květnovém krupobití, zachránila jsem všechny, některé začínají kvést,... celý příspěvek > |  | Choroba rajčat, 19.6.2014 Samozřejmě můžete rostliny postříkat fungicidem. Acrobat znám a taky někdy používám. Rajčata pěstuji ve skleníku přes dvacet let a předtím jistě dalších deset let venku, v klimatizačních buňkách, v pytlích... Nepovažuji za nutné řešit... celý příspěvek > |  | Choroba rajciakov, 16.6.2014 Přikláním se též k poškození herbicidem. Nejsem si jistá, zda to musí být selektivní herbicid. Při poškození Roundupem vrcholy žloutnou, přírůstky se též kroutí a jsou nepřirozeně vytáhlé. Nemohl třeba někdo špatně vymýt postřikovač? Nemohla to být... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|