|
Jak se jmenuje?, 19.11.2007 Rádo se stalo. Pošlete další dotaz. Josef. |
 |
Neznámý stromeček, 16.11.2007 Já si myslím, že to skočec není. Na každém obrázku, co si vygůglíte (zadejte např. ricinus image), má skočec listy nasazené na řapík jiným způsobem, než na zaslaných obrázcích. Co to je, to Vám však nepovím, připomínalo mi to papáju, ale ani to... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Neznámý keř z Kréty, 15.11.2007 Gratuluji, pěkné hledání. Ale kdo tipoval oleandr, nebyl daleko od pravdy: stejná čeleď a i druhové jméno - nereifolia = oleandrolistý.
Přeji Vám, aby se řízek ujal anebo abyste ho sehnal jinak.
Josef. |
 |
Neznámá z Holandska, 12.11.2007 Mám ji už několik let, ale ještě jsem si netroufl ji přezimovat venku. Pěstuji ji ve velkém květináči (cca 40 l barel) a na zimu ji vždy uklízím do temného, chladného sklepa (ještě tam letos není, ale každým dnem nastane stěhování). V květináči tak... celý příspěvek > |
 |
Borovice - prosím o radu, 12.11.2007 Na internetu a v knížkách jsem si o ní taky vyhledal dost informací, ale šlo mi o konkrétní zkušenosti s jejím pěstováním u nás.
Josef. |
 |
Borovice - prosím o radu, 9.11.2007 Připisuji ještě jeden dotaz (abych nemusel zakládat novou diskusi). Máte někdo zkušenosti s borovicí montereyskou - Pinus radiata? Objevil jsem ji ve jedné školce, měli ji jako dvouleté semenáče (o výšce cca 0,6 m!), pravděpodobně dovezené; na dotaz... celý příspěvek > |
 |
Borovice - prosím o radu, 9.11.2007 Pokud se jedná o sypavku (jakože to může být dost pravděpodobné), je v současné době naprosto zbytečné jakkoli stříkat. Fungicidy působí jen v určitém období, kdy je houba (patogen) k postřiku citlivá, je v určitém stadiu vývoje. Bývá to v době, kdy... celý příspěvek > |
 |
Ginko/Jinan Kde nalézt semena, 9.11.2007 V Pardubickém kraji v okrese Svitavy jsou spolu samčí a samičí plodný strom např. na Růžovém paloučku mezi Morašicemi, Újezdcem a Makovem poblíž Litomyšle/Vysokého Mýta/Nových Hradů. Od Hlinska a Chrudimi to není tak daleko.
Josef. |
 |
minirůže, 9.11.2007 Tipuji to na padlí. Postřik fungicidy, které na ně zabírají (doptáte se v zahradnictví či drogerii - musí tam být výslovně uvedeno, že je to postřik i na padlí). Josef. |
 |
Smrcky na zivy plot, 9.11.2007 Rozhodně jsem pro živé ploty ze smrků. Když se začnou stříhat včas - už v roce po výsadbě - a pak se stříhají každoročně a nenechají se přerůst, vypadají velmi pěkně! Do města by se to asi moc nehodilo - tam si pěstujte své tůje - ale do... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Teď kvete, 7.11.2007 Mohla by to být višeň chloupkatá - Prunus subhirtella Autumnalis Rosea - kromě jarního kvetení opakuje slabší kvetení i na podzim (to je ono Autumnalis = podzimní v jejím názvu). Josef. |
 |
Jak se jmenuje?, 1.11.2007 Zdá se mi, že to je LEUCOTHOE, samosttný český název nemá. Vřesovištní stálezelený keřík cca 0,5-1 m vysoký, chce kyseloupůdu a spíš polostín. Z pupenů by zjara měly vyrůst hrozny kvítků. Nyní se pěstuje již několik odrůd - zelenolisté, pestrolisté... celý příspěvek > |
 |
Jak začít se zahradou - s trávníkem?, 26.10.2007 Tam, kde chcete založit nový trávník, neleňte a na ještě nyní zelený stývající porost použijte herbicid typu roundup (s účinnou látkou glyfosfát; je jich více, obdobných, ale roundup bývá nejdražší). Nechte působit dokud plocha nezačne výrazněji... celý příspěvek > |
 |
Listnáč do špatné půdy, 26.10.2007 Když už byly nakousnuté akáty - i ony mají sloupovitý kultivar a navíc s bizarně pokroucenými větvičkamu: Robinia pseudoacacia 'Tortuosa'. Špatně se asi bude shánět, v základní nabídce marketů a běžných zahradnictví nebude, ale lepší zahradnické... celý příspěvek > |
 |
Čím obalit před zimou kmínek broskvoně?, 26.10.2007 Rozhodně bych broskvoň už z půdy netahal. Vždy jsem sázel broskvoně na podzim a nikdy nebyl sebemenší problém. Zabalil bych ji prakticky celou do starého papírového pytle. Jarní výsadba broskvoní by byla lepší pouze v případě, že by je školkaři... celý příspěvek > |
 |