|
Ohřívání bazénu, 7.6.2015 Taky by mi zajimalo jak velky bazen ohrejete na 34° |
 |
Sušený slepačí trus, 5.6.2015 Aktuálně mám 7 týdenní kuřata v klecovém výběhu na trávě. Ten klecový výběh na zahradě přesunuji, jakmile trávu pod sebou zničí. Ted mám na zahrade krasne obdelniky tmave travy ve tvaru pudorysu vybehu. Ty slepicince s tim delaji divy. Bez kvaseni,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Třešně - jak chránit před špačky?, 5.6.2015  Ještě jeden obrázek z loňska |
 |
Třešně - jak chránit před špačky?, 5.6.2015  U nás na vsi jsou daleko v polích výborné velmi staré třešně, které jsou netknuté lidmi i ptáky. Moc to nechápu, protože nám zahradu taky devastují ptáci, ale napadla mi jedna věc. Kolem těch stromů je spousta planých třešní osypaných malými plody... celý příspěvek > |
 |
Vinic ako zivy plot, 5.6.2015  Taky s tím experimentuju. Chtěl bych z toho udělat neprůhlednou stěnu. Do zemních vrutů jsem dal opěrné kolíky, do výšky přes dva metry jsem to spojil s horizontálními kolíky. Mezi ně jsem dal okurkovou síť. Dva výhony od země bych chtěl přehodit... celý příspěvek > |
 |
Kamčatský zimolez napaden padlí, 24.5.2015 Ptáci to je děs, kamčatky mi obrali do mrte, pristi rok je nejak osituju. On si mrzak jednu vyhlidne ze zeme, pak si vyskoci, zatrepe kridly a je jeho. Ja na nej koukal z okna. |
 |
Jahody na divoko, 20.5.2015 Ta zakrslost tam je a je to postupné asi díky přerostlým thújím. Až se vrátí soused, určitě je ostříhá. Snad mu zbytek pro dobré chování co nejdříve odpustí...
Jinak souhlasím, že to nějak reprezentativní není, ale prostor nepotřebuju, stejně by... celý příspěvek > |
 |
Krmítko s nášlapem?, 19.5.2015 Tak velký chovatel nejsem, já jsem si pořídil slepice kvůli nosatci, pak vejce, případně slepičince na hnojení. Na cca 250m2 zahrady mám devět slipek a kohoutka. Nejvíc času tráví pod lískami a v maliní. Vejce co zbydou rozdám. |
 |
Jahody na divoko, 19.5.2015 Porad to nemeni nic na tom, ze ty jahody jsou za barakem 10 let a dalsi dlouha leta tam bez pauzy budou. Sazenice se prubezne obmenuji. Az to bude cervene tak vam to nafotim. Mmch - ten pravy pas je odkvetly, tam uz jsou zelene jahody. |
 |
Gril ze starých kamen, 19.5.2015 Nápadité, ale neznám nikoho komu by ta žula nepraskla. Až to praskne, zkuste místo ní sklo ze dvířek krbových kamen na nad to sklo ve vzdálenosti 5-8 cm kovový rošt. Poznáte dimenzi grilování, co se nedonesla ani k šéfovi. |
 |
|
 |
Jahody na divoko, 19.5.2015 Ja to nevazim, stejne to nemuzeme snist. Jen poznamka na "teorie" ze nemuzou byt jahody vic nez tri roky na stejnem miste. Co jahodarny, myslite ze ty pole stehuji z mista na misto?
Ja to jen posypu slepicincema vlastni vyroby na jare a na podzim... celý příspěvek > |
 |
Jahody na divoko, 19.5.2015  jahody mám na stejném místě 10 let a nemám s tím problem. Je to na trimetrovem pruhu za barakem a soused ma z jizni strany nejmin 4metrove thuje, tedy si jahody uziji sinu azaz. Nejsem otrok zahrady, tak ten zahon neni super, ale jakod jsou... celý příspěvek > |
 |
Krmítko s nášlapem?, 19.5.2015 Za váš názor díky, Mě to technicky nevadí, že ptáky krmím. Mám nadbytek pečiva, jen nevím jestli to neohrožuje slepice. |
 |
Krmítko s nášlapem?, 18.5.2015 Se slepicemi krmím ptactvo z celého okolí, uvažuji o nějakém krmítku s nášlapem. Máte s tím někdo nějakou osobní zkušenost?
Funguje - nefunguje?
|
 |
Velká pánev WOK min. 60cm, 10.5.2015 Zajimavy ohniste. A na tom bude nejaky rost?
Neztrati ten WOK svuj princip, kdyz povede stejne intenzivni teplo kolem celeho dna? |
 |