|
Co je to za vadu?, 18.7.2015 Neopylené květy, včeličky nestíhaly. Navíc pro lepší opylení je lépe mít více odrůd černého rybízu. Lída |
 |
Jahody a jíl, 17.7.2015 Pokud budou další léta také takhle slunná a horká, tak bych i v té horní vrstvě klidně použila do směsi asi třetinu odebrané jílovitější země, alespoň byste nemusela tak často zalévat. Kupované "substráty" jsou složené převážně z rašeliny a ta když... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Hořké brambory, 17.7.2015 Napadla mne alergie na brambory, ale v tom případě by snad neměly vadit po řádném povaření (v plackách, bramboráku ap. vadí). Lída |
 |
Mam striekat rajciny uhorky a tekvice po kazdom dazdi?, 15.7.2015 Já zatím stříkala jednou, když brambory zavíraly řádky. Teď chci ještě jednou stříknout rajčata Acrobatem, začíná se tu a tam něco podezřelého na listech objevovat. Acrobat je fajn, chrání po určitý čas i nové... celý příspěvek > |
 |
Co je to prosím za plevelnou trávu?, 14.7.2015 Tipla bych srhu říznačku. Lída |
 |
Odhlučnění malé zahrádky, 14.7.2015 Na odhlučnění bych se vykašlala. Tam, co sedáváte, bych dala na plot nějakou popínavku, aby kolemjdoucí nekoukali, co si zrovna dáváte dobrého a jinak bych záhon pěkně osázela, aby pohled na něj potěšil... Na našem sídlišti jsem po nastěhování v... celý příspěvek > |
 |
Hrušeň - choroba, škůdce, 13.7.2015 Tu rez máte celkem málo... Příští rok těsně před květem a hned po odkvětu postříkat - je tady o tom hodně vláken. Lída |
 |
Obaleč švestkový - 1. generace, 12.7.2015 Postřik, okres Nymburk je v předstihu oproti HK. Lída |
 |
Obaleč švestkový - 1. generace, 12.7.2015 Viset měl už dávno, u nás už se i stříkalo. Mrkněte na pro vás nejbližší bod. Lída
|
 |
Jahody - čo sa im stalo?, 12.7.2015 A proč je máte v květináčích ve skleníku? Jahodník není skleníková rostlina. Tipla bych, že to je tím - málo vláhy, málo vzduchu, pro jahodník nepřirozené prostředí... Lída |
 |
|
 |
Levandule, 8.7.2015 Jednoduše - polodřevnatý (ne měkký zelený) asi 10-15cm dlouhý odstřihnout a zasadit do země. Většinou se chytnou i bez použití stimulátoru. Lída |
 |
Nemoc maliníku, 8.7.2015 Také bych tipla sucho - maliník i ostružiník chtějí dost vody. Lída |
 |
Jaký škůdce mi ničí broskev?, 7.7.2015 Na vložení více fotek najednou musíte být přihlášena. |
 |
Napíše mi někdo, co to je?, 7.7.2015 Jahodka indická NENÍ k jídlu. Jedovatá ale není. Lída |
 |
Prošlá expirační lhůta, 5.7.2015 Asi to správné není, ale my všeobecně nenačaté práškové postřiky (pokud netvoří hrudky ap) po expiraci používáme. Tekuté tak max. rok po projití. Lída |
 |