|
Nikasil u dvoutaktu, 21.1.2010 Je řeč o Tecumseh a B&S.
F.O. |
 |
Nikasil u dvoutaktu, 21.1.2010 Jste si jistý, že Tecumseh měl nikasil a že nový B&S má ocelovou vložku?
Ocelovou vložkou jsou vybavovány pouze motory pro profi užití ale ne v běžných sekačkových motorech.
F.O. |
 |
|
 |
Kladivo Fiskars 5Kg, 15.12.2009 1.léta na násadě kladiva jak již zde bylo uvedeno nesmí z násady vybíhat a měla by být svisle. Dnes prodávané násady a topůrka k sekyrám jsou vyráběny strojně a ze dřeva tak, jak přijde pod ruku. Proto je výběr tolik důležitý. Pokud se vyrábí ručně... celý příspěvek > |
 |
Kladivo Fiskars 5Kg, 12.12.2009 Myslím, že se mělo diskutovat o kladivu Fiskars 5kg. Nějak se to zvrtlo a dislutuje se o sekyrách! To je však něco úplně jiného! Srkrtu fiskars, to ano, ale proč kladivo, když za stejnou cenu můžu mít dvě kvalitní palice (5kg a 8kg) Zbirovia a ještě... celý příspěvek > |
 |
Mačeta vs. sekyrka, 10.12.2009 Mám stejnou zkušenost, tramontina za 280Kč to zvládne bez problémů jednou ranou přeseknu 4cm tlustou větev syrového jasanu. Je třeba udržovat ostrou. Tupá Fiskars ale také sekat nebude.
F.O. |
 |
Dolmar PS 420 C, 9.12.2009 O obvodově šmajdající řezězce u PS420C se již mnohokrát zde hovořilo a to v tom smyslu, že u řetězky spojené s bubínkem spojky je řetězka křivě napájená a proto ža obvodově hází.
Toto není možné, protože to je obráceně¨. Bubínek je napájen... celý příspěvek > |
 |
Uskladnění slivovice v dub. sudu, 25.11.2009 Uložení pálenky v dubovém sudu není kvůli získání chuti, ale proto, že dubové dřevo obsahuje třísloviny, které odbourávají vyšší alkoholy, tedy zjemní pálenku. Alepoň mi to tvrdili pracovníci bývalého lihovaru Hobé a trvrdili, že stačí dát do lahve... celý příspěvek > |
 |
Ostřička pilových řetězů Güde 2500 profi, 23.11.2009 Já jsem již výše k této brusce psal.
Tato bruska je v podstatě bruska Oregon-dokonce souhlasí i čísla dílů uvedená na rozkresleních dodávaných k oběma bruskám. Pouze Guede 2500 Profi je asi vyrobená s menší pečlivostí(přetoky na odlitcích) a dodané... celý příspěvek > |
 |
Elektrickou řetězovou pilu Narex nebo Bosch?, 27.10.2009 Vím, že bych měl říct něco k usnadnění volby mezi Narex a Bosch. S Boschem nemám zkušenosti. Mám Narex EPR 30 EB, t.j. 2400W. Celkem jsem byl s ní spokojen. Pak jsem synovi koupil Dolmar ES 2135, což je totéž co Makita, jenže červená.
Už když jsem... celý příspěvek > |
 |
Brusný kotouč na Gude 2500pro, 17.10.2009 řetěrz Stihl 3/8" 1,6mm RM, RC, se brousí kotoučem tl. 4,7mm orovnaným na R2,6, natočení kotouče na úhel 50°, natočení upínání řetězu 30°(a nenaklápí se)
Radius odpovídá předepsanému průměru pilníku. Kotouč se orovná tak, aby... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Aditivum B&S do benzínu, 7.10.2009 Všude se píše o omezené trvanlivosti benzínu a palivových směsí. BaS dodává přípravek, který údajně prodlouží životnost benzínu až na dva roky. V návodu se nic nepíše o vlivu na trvanlivost směsi s olejem. Mohl by k tomuto někdo podat... celý příspěvek > |
 |
Ostřička pilových řetězů Güde 2500 profi, 12.2.2009 Zpravidla se internetových diskuzí nezúčastním, protože se vždy zvrhávají a stávají se žabomyší válkou. Jde přece o to, poradit, sdělit zkušenosti a td. Přece řetěz je od toho, aby na pile řezal. Vývoj za nás udělali vývojáři výrobců. Věci nejsou tak... celý příspěvek > |
 |
Ostřička pilových řetězů Güde 2500 profi, 9.2.2009 FO- ještě doplnění. Doporučuji zkontrolovat stupnice. Stupnice pro nakonění kotouče se rozcházejí u mého kusu o cca 3°. Po přeměření jsem zjistil, že ta stupnice zepředu je správná.
Jěště pro R.B: Pokud se týká broušení řetězů Stihl. Údaje na... celý příspěvek > |
 |
Ostřička pilových řetězů Güde 2500 profi, 7.2.2009 FO-je to na krabičce k řetězu33RSC(3(, 36RSC(3). Jinak se přiznám, že mi terminologie u zubu řetězu jako řezného nástruje nesedí s terminologií vžitou u obrábění, kde jsou zavedeny pojmy úhel čela, úhel hřbetu a úhel břitu., kde součet těchto úhlů... celý příspěvek > |
 |
Ostřička pilových řetězů Güde 2500 profi, 6.2.2009 Já mám tu brusku také a s úhly není problém, je to pro stihl 60° a pro oregon normální provedení 60° (pro modré 55°) úhel 85°uváděný u některých řetězů je myšlen úhel v podélné rovině zubu, který se ale na brusce nenastaví. Tato... celý příspěvek > |
 |