|
Jaké povolení je potřeba na čerpadlo?, 10.8.2015 Stačí si zde postěžovat a už telefon berou.
Takže skutečně, když jsme líni tahat konve, musíme mít ke strojovému čerpání vody v našem případě vyjádření Povodí Moravy a Správy toků - oblast povodí Dyje. Přitom jde o noname potůček, který vytéká u... celý příspěvek > |
 |
Jaké povolení je potřeba na čerpadlo?, 10.8.2015 Sucho mě už rovněž donutilo zabývat se touto problematikou.
U nás by šlo o odběry a cca 15 m3 měsíčně v suchých obdobích, tedy stěží více než 100 m3 za rok a snažím se právě zjistit na příslušném odboru ŽP, zda skutečně musíme mít vyjádření... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Prosím o identifikaci rostliny, 9.8.2015 Opr. srucha. Snad si aspoň toto budu pamatovat :-) |
 |
Prosím o identifikaci rostliny, 9.8.2015 Nevzpominam si, že bych skruchu sazela. Opodál roste ještě další, menší skrucha - dvě bych si snad pamatovala. Spíš to tedy vypadá na skruchovite povětří :-) |
 |
Prosím o identifikaci rostliny, 9.8.2015 Opět jste ziskal zlatou medaili :-)
Jestli jsem ji zasadila nebo mi na záhon vlezla sama, asi vědět nebudete :-) |
 |
Prosím o identifikaci rostliny, 9.8.2015  Děkuji. |
 |
Zelené hnojivo, 29.7.2015 Jsem zahradkar začátečník, takže mě berte s rezervou. Dávám posekanou trávu na květinové záhony, ke kerum a ke stromum. Považuju to za mulčování (zabránění růstu plevelum plus udržení vláhy) a hnojení současně.
Zajímalo by mě, jaký je v tom... celý příspěvek > |
 |
Čím sekat 2ha louky, 29.7.2015 Máte pravdu, že dva hektary jsou "pouhých" 20.000 m2. Jak dlouho byste to tak asi sekal? |
 |
Chřadnoucí banánovník, 1.7.2015 Banánovníky jsem pěstovala několik let. Zasychání špiček a okrajů listů je normální, to neřešte.
Od čeho jsou skvrny nevím, ale svoje banánovníky jsem nerosila, ono to totiž proti zasychan listu stejně nepomaha. Pokud jsou skvrny jen na jednom... celý příspěvek > |
 |
Flekaty travnik, 1.7.2015 Mám obyčejný zahradní kompost se všemi jeho nedostatky. Tušila jsem, že jsem sto let za vopicema :-) |
 |
|
 |
Flekaty travnik, 30.6.2015 Zapomněla jsem dodat, že trávník byl založen na podzim 2013 (jde mi tedy o případné nepříznivé účinky kompostu v dlouhodobém horizontu) a vloni na podzim jsem ho navíc hnojila travnikovym hnojivem s vyšším obsahem draslíku.
Stačilo by mít slušně... celý příspěvek > |
 |
Flekaty travnik, 30.6.2015 Dobrý den, hnojím dle rady z nějaké starší zahrádkářské knížky trávník přesívaným kompostem, je to OK? Abnormální zaplevelení nepozoruji, protože trávník často pleju :-)
Část trávníku mám ještě neošetřenou, jsou tam velké nerovnosti, dá se... celý příspěvek > |
 |
Kalná až mléčná voda v bazénu, 24.6.2015 Jestli okyselujete prostredi solnou nebo jinou kyselinou je úplně jedno. Řekla bych, že organické kyseliny (octová, citronová) mohou vodním mikroorganismům více chutnat - slouží jim jako zdroj uhlíku.
Chyba by mohla být ve vodě že studny, obvykle... celý příspěvek > |
 |
Obnova skalky - pomoc, 24.6.2015 Udělala bych to jako Vy s tím rozdílem, že misto herbicidu bych použila zamulčování tlustou vrstvou posekane trávy. Asi za 2-3 týdny pod ní všechno chcipne, kromě keriku. Nemusela bych se bát, že keříky nedopatřením znicim. |
 |
Slimáci, 16.6.2015 Zde je riziko, že se všichni plži neutopí. Pochybuju totiž, že v roztoku kvasnic a cukru vznikne tak rychle dostatečné množství etanolu, aby slimáky omámil a učinil neschopnými z vaničky vylézt. Pivo je jistota. Dávám ho do zakopaných krabiček od... celý příspěvek > |
 |