Příspěvky uživatele - 184.133

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rajčata 2018, 19.12.2017
Odrůdu Matina neznám, ale Tamina je velmi podobná Stupickému (polní rané). Velkostí, chutí, raností. Němci ho šlechtili na to, aby nemělo ten světlý límeček okolo stopky jako má Stupické. Podle mě je výnosnější, odolnější suchu, má větší kořenový... celý příspěvek >
Rajčata 2018, 19.12.2017
O víkendu jsem dělal poslední šopák ze svých. Zatím nejdéle jsem uchoval (opakovaně) odrůdu Zlatava, letos jsem jí měl málo na to nechávat jí do nového roku. Vladimíre, i když píšeš, že nebudeš pěstovat cherry rajčata, zkus zařadit do sortimentu... celý příspěvek >
Jaká bude Resista?, 19.12.2017
Zdravím Petra. Tak jsem Resistu také ochutnal. Beru to od největších a nejpihatějších. Je zhruba ve stejném stadiu zrání jako Topaz, tedy převaha kyselé, ale je méně šťavnatá. Ale protože ctím individualitu jedince, nejsem s Petrem zajedno. Zvonkové... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - průběh, 18.12.2017
Asi to nebude to co bys potřeboval, ale možná se něco hodí. Šlo o to, že "vzduchy" - okna v hřebeni nikdy netěsnily, tak se těsně pod ně natáhla fólie. Těsně pod sklem, ale nedotýkala se. Takže, když se v zimě větralo, byl průvan - výměna vzduchu v... celý příspěvek >
Prostokořené stromky - zima, 18.12.2017
V sobotu jsem přesazoval nějaké podnože. myrobalány, žilienku ze semene. Kořeny byly živé, s bílými špičkami, bylo vidět, že stále rostou. U jabůněk jsem si nevšiml. Říká se, že kořeny stromů rostou do teploty cca 5 °C, pak teprve růst zastaví.... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - průběh, 18.12.2017
Už je to hodně dlouho, ale dělal jsem na akumulaci tepla, "přitápění" skleníků, nebo naopak chlazení energeticky nenáročnými způsoby diplomku. Severní stěna skleníku zděná, přes zimu a na jaře tmavá, v létě světlá, nucený oběh vzduchu přes den skrz... celý příspěvek >
Ochutnávka jablek, 12.12.2017
Z vizitky jste od Kolína, tak to máte dobrý. Jak na pěstování, tak na dojezd. V Holovousích (Hořicích) bývá degustace začátkem ledna. Až budou posílat pozvánku, objeví se tady. Já se tam dostal prvně před dost lety tak, že jsem se zdvořile zeptal,... celý příspěvek >
Už jste začali s odběrem roubů?, 12.12.2017
Pár roubů, od lidí, se kterými se vidím jen málo už mám a už jsem i něco dával, jinak si udělám čas teď o víkendu. Nařežu to, co vím že udám, ostatní až dle požadavků, potřeby. Po obědě by nemělo mrznout. Ve sklepě jsou tři stupně, půjdou do vlhkého... celý příspěvek >
Jak jste na tom s vláhou v zemi, 11.12.2017
Sázel jsem stromky minulý týden, sázet budu nejspíše i tento. O víkendu se mi nechtělo, mrazivě fučelo, bál jsem se aby kořeny třebas by jen za chvilku byly venku, nenamrzly. Ten včerejší poprašek, který dnes roztál moc vody nepřidal.  
Jak jste na tom s vláhou v zemi, 11.12.2017 Obsahuje fotku
Jsem z jihu Čech, letos u nás hodně málo pršelo. Ani teď to neí žádná sláva. Odpovídá tabulka i jinde?
Co je to za kytku?, 7.12.2017
Kávovník jinak větví, má vždy dva listy proti sobě, má tenčí větvičky. Spíše ta první volba.
Sladké řepy z hypermarketů, 7.12.2017
Já ty "sladký řepy" několik let prodával. Vy to vidíte jinak než většina. Prakticky u všech jablek šlo o to, že měly nějakou svěží či výraznou barvu, pokud jde o chuť, nejdéle na krámě zůstávala jablka zralá, v chuti. Zelené a zelenožluté Goldeny,... celý příspěvek >
Kyselejší odrůdy na vaření, 5.12.2017
Jako jablko vhodné pro kuchyňské zpracování se na ostrovech cenila odrůda Newton Wonder. 
Odrůdy jabloní (a nejen jabloní) z východu, 5.12.2017
Pro Daník: Nevím jak to myslíte, jaké zdroje. Jak na "východě", tak na "západě" se při šlechtění používají špičky světového šlechtění, přikřižují se k domácím odrůdám, které mají v genetice třeba tu odolnost mrazům, nebo strupovitosti. Proto se v... celý příspěvek >
Odrůdy jabloní (a nejen jabloní) z východu, 4.12.2017
Nedávno tu někdo pochyboval o tom, jestli odrůdy z bývalého SSSR nejsou u nás "jiné" než někde v Pobaltí či odkud vlastně jsou. Mám už pár let na zahradě sloupcové odrůdy jabloní, můžu říct, že se chovají podobně jako v popisech. Odolné strupovitosti... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika