|
Příspěvky uživatele - 184.133
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Klejotok mladé třešně, 20.4.2018 Nevím, co je obyčejné vápno, ale pokud je to vyhašené vápno ze stavby, tak ano. Jinak pro mě je obyčejnější třeba dolomitický vápenec. Nečekejte, rostlina ho nebude chtít až na podzim. To kypření by mělo být hlubší, nebo je vhodné udělat nějakou tyčí... celý příspěvek > |  | Klejotok mladé třešně, 20.4.2018 Ten vápník se musí dostat do kořenové zóny. Stromky mohou mít dostek NPK, Mg, všeho možného, ale když nemají vápník, pletiva jsou nepevná, nevyzrálá, jakoby děravá, klejotok se mnohdy objeví i po větším dešti. |  |
|  | Oddych pôdy po zemiakoch, 20.4.2018 Ano, pokud chcete sázet brambory stále na stejné místo, musíte hnojit hnojem nebo kompostovaným hnojem každoročně. Používat zdravou sadbu, po sklizni veškeré zbytky odvézt a nejlépe spálit - nerecyklovat je v kompostě, kterým byste hnojili. |  | Klejotok mladé třešně, 20.4.2018 Jednou z příčin klejotoku je nedostatek vápníku v půdě. |  | Pravokořenné stromy, 19.4.2018 No a nedávno jsem četl, že zásoby dusíku z přírodních zdrojů by stačily na uživení cca 4,5 mld. lidí, zbytek žije dík syntéze vzdušného dusíku a jeho přeměně na hnojiva. Ještě, že užití "průmyslových hnojiv" nejde zakázat. A názor, že naši předkové... celý příspěvek > |  | Pravokořenné stromy, 19.4.2018 J. Oplt - L. Černý Zakořeňování a štěpování ovocných rostlin - tam najdete jak z různých typů řízků, v různé době vegetace, za použití různých stimulátorů. koření různé odrůdy jabloní, hrušní, broskvoní,.. Jestli vytvářejí kořeny silné či... celý příspěvek > |  | Ostružina Reuben, 19.4.2018 Ty loňské výhony by se asi musely ohnout k zemi a chránit - což někdy nejde. Nebo je zasypat od země kopečkem zeminy jako se to dělá u růží, ale kopeček by musel být o dost vyšší. Díky za zprávy, zůstanu věren Čačanské bestrne a Lochness (420 m n.... celý příspěvek > |  | Pampeliška, 19.4.2018 Ano, ve Francii je to zelenina, rostliny jsou mohutnější, mají trochu jiný list než většina těch obecných venku. |  | Pampeliška, 18.4.2018 Pěstuje prosím někdo pampelišku na salát? Tedy má-li někdo pampelišku ze semene odrůd určených na konzumaci. Já mám ještě nějaké z loňské sklizně. |  | Hnojení rajčat dolomit. vápencem?, 18.4.2018 Pro 70.58. Není to tak jak si myslíte. U tohoto nedostatku vápníku nejde o deficit v půdě, ale v rostlině. I kdyby ho dole bylo sebevíc, neprojde ho nahoru tolik, kolik by mělo. A děje se to i na půdách přirozeně velmi bohatých vápníkem. |  |
|  | Hnojení rajčat dolomit. vápencem?, 18.4.2018 Pokud jde o přímé hnojení dolomitickým vápencem, nedoporučuji. Rok před výsadbou ano, přímo ne. V dolomitickém vápenci bór není. Teď tak ledek vápenatý a na doplnění hořčíku (kvůli tomu se asi dává) dát jiné hnojivo, třeba hořkou sůl. Nebo použít... celý příspěvek > |  | Povýsadbový řez velkoplodých myrobalánů, 16.4.2018 Taky krátce - pod roubem jedno očko vyslepit, když se roub ujme a prorůstá, můžete dát pryč všechna z podnože, která je slušně silná. Pokud Vám kmínekpřijde dost silný, vyloupejte je hned. Jinak na sílení podnože či kmínku se očka pod korunkou či... celý příspěvek > |  | Povýsadbový řez velkoplodých myrobalánů, 16.4.2018 K vyššímu výhonu dát tyčku, narovnat ho. Odstříhnout ten suchý čípek. Nižší vyříznout na větevní kroužek. Narovnananý výhon zakrátit jen o kousek takový, aby odpovídal plánovné výšce koruny. Na něm byste měl založit základ korunky. Pod horním očkem... celý příspěvek > |  | Povýsadbový řez velkoplodých myrobalánů, 16.4.2018 Postranní větvičky na vnější pupen - u tenkých ten nejbližší zdravý od konce, u silného na 4-6 oček. Terminál tak aby byl cca o 40 cm výše než nejvyšší výhon, očko nad střed. Je možné, že z nového obrostu narostou větvičky, které se Vám výškou nad... celý příspěvek > |  | Skomírající jahodníky, zachraníme je?, 13.4.2018 Pro 254.166. To víte, už jsem starší ročník a když jsem na poli dělal jahody, nebyla ještě Wikipedie a Ostara byla novinkou v sortimentu, takže to, že by jahody nemilovaly vápník nevím. Ale co vím, tak že tam, kde ho v půdě neměly dostek byly plody... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|