|
UV lampa a život v jezírku, 1.6.2015 Určitě takovému jezírku se správnou filtrací ryby neublíží. V jezírku mám slušnou osádku ryb a úplně bez problémů se mi žáby namnožily a i další živočichové (vážky, atd..). A vodu mám s UV lampou jako křišťál.
Určitě UV lampou nezničíte... celý příspěvek > |
 |
Otirani koi o steny a dno, 1.6.2015 Tak s tímto tvrzením že se určitě o virózu nejedná s vámi rozhodně nemůžu souhlasit. Prosím nejdřív si nastudujte co to způsobuje a jak se postupně projevuje a pak tu pište takové bludy.
Z jakého zdroje máte vodu? Nemůže být infikovaná? Nebo... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Otirani koi o steny a dno, 29.5.2015 Souhlas s příspěvkem výše. Nejlépe poslat fotku a napsat trochu víc informací. Viróza může být smrtelná jen u menších ryb, velké ryby si s tím už celkem poradí. |
 |
Skutečný průtok jezírkového čerpadla, 29.5.2015 Výška čerpání 0,2m je nic neříkající údaj. Tyto čerpadla nejsou samo nasávací a jsou potřeba umístit pod hladinu. |
 |
Otirani koi o steny a dno, 28.5.2015 Při této teplotě a ročnímu období to může být začínající jarní viróza. Která právě začíná červenými fleky, které se postupně mění ve "vyžrané díry". Toto onemocnění napadá hlavně při těchto nižších teplotách oslabené ryby po zimě. |
 |
Jezírko v zimě, 14.5.2015 Malé či velké jezírko je úplně jedno. Gula je dobrá i v nádrži o objemu 2m3. Kamínky (kameny) na dně jezírka je celkem hodně probírané téma a většinou to dopadne stejným výsledkem - odstraněním kamenů. Problém u tohoto typu dna je právě tento, nelze... celý příspěvek > |
 |
Blednoucí koi, 14.5.2015 No osobně krmím krmivy od Japonské firmy JPD, ale samozřejmě existují i česká krmiva, která jsou složením velmi podobná těmto prémiovým. Hledejte u dobrých prodejců Koi. Nevím z jakého jste kraje, ale dobrá "česká" krmiva mají buď v Pardubicích a... celý příspěvek > |
 |
Jezírko v zimě, 13.5.2015 Ani pořádná filtrace vám na to nezabere, když nedostanete usazeniny do filtrace. Na tohle vám pomůže jediná a nezbytná součást filtrace a tou je dnová gula. |
 |
Blednoucí koi, 12.5.2015 Podle foto to nevypadá na žádný problém. Z mých zkušeností to vypadá na běžný problém takto mladých koi a to barevná nestálost, úplně běžný jev. Moje showa která má velké růstové předpoklady byla na prvním roce zbarvením showa, těd na druhém roce a... celý příspěvek > |
 |
Blednoucí koi, 12.5.2015 jak dlouho toho Koi máte? je nově koupený nebo už letitý obyvatel? Chtělo by to dodávat i trochu vitamínů. Na krmivo od Sera bych se vybodnul, je to akorát drahý šmejd.
Dále jedná se o Koi Japonského nebo Českého původu? Koi z japonska občas... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Nejnižší potřeba litrů vody pro rybky, 28.4.2015 Musím rozhodně souhlasit s příspěvkem výše. Na Koi kapra je dobré 1m3. Ale pokuď je účinná filtrace může být i méně.
Mám odzkoušené že i 2m3 zvládnou 20 karasů, ale vše je o filtraci. Když bude málo účinná a nebude počítat s takovou zátěží, tak... celý příspěvek > |
 |
Zalévání vodou z jezírka, 28.4.2015 Takto solenou vodou i dokonce více, mám okolo 2Kg na 1m3, dopuju švestku už 2 roky a musím říct že tak krásnou švestku jsem neměl hodně dlouho. Hodně ryb = hodně hnojiva. |
 |
Odpuzovač koček, 20.4.2015 Musím rozporovat, já mám 4 psi a na kočky funguje jen jedna :-) Zbytek smečky na kočky z vysoka prdí :-) A tím že jsou přes noc doma tak jsem musel hlídání pořešit takto. |
 |
Odpuzovač koček, 17.4.2015 Co jsem tak různě pročetl, tak tyto ultrazvukové odpuzovače fungují dobře na divoké nebo venkovní kočky. Ale prý nefungují na kočky které jsou více zdomácnělé, protože jsou na tento zvuk více zvyklé. |
 |
Odpuzovač koček, 14.4.2015 Zdravím,
nad elektrickým ohradníkem jsem uvažoval poté co mi kočka vytáhla dva celkem velké jesetery. Ale u ohradníku mi hodně vadila jeho nevzhlednost. Takže jsem sestavil vlastní odpuzovač koček. Skládá se: selenoidový ventil, pohybové čidlo,... celý příspěvek > |
 |