Příspěvky uživatele - 244.2

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Merak na mereni vlhkosti pudy?, 25.3.2015
já mám jednoduchý "pravěký" pro jednorázově opakované použití. Je to dřevěný kolík který se zapíchne na hloubku rýče hluboko, pak se vysloví magická formule (nebo jen minutu počká) a kolík se vytáhne. Vizuálně se zhodnotí, nakolik navlhnul... celý příspěvek >
Půda ve skleníku, 25.3.2015
jj. odeberte po polévkové lžíci zeminy asi na rýč hluboko v několika místech. To smíchejte a rozpusťte přiměřené množství "směsného vzorku" v půl litru destilované vody - pak změřte pH (stačí s přesností na 0,5 jednotky). Pokud místo destilované vody... celý příspěvek >
Jinak dalšími zdroji "suroviny" pro úpravu pH na vyšší hodnoty jsou věci jako popel (ze dřeva, slámy,... i uhlí), vaječné skořápky, drcené kosti, odrolené vápené omítky. Vápnění se nesmí přehnat, protože pak blokuje zejména využitelnost půdní... celý příspěvek >
podle mechu se nedá soudit na pH půdy - to je první Vaše chyba. Druhá je, že máte v hlavě spoustu nepochopených tradičně omílaných omylů. Dusíkaté Vápno je granulované, aby se "nezkazilo" ještě před tím než si ho koupíte. Účinkuje ihned, jakmile... celý příspěvek >
Chybějící pupeny, 25.3.2015
ad hlubší řez - není to pravidlem. Přeci neuděláte ze stromku špičák kvůli absenci 3 pupenů v žádaném směru. Někdy je lepší mít korunku mírně nesymetrickou, ale neztratit rok do první úrody.
Nekvetoucí narcisy, 25.3.2015
Lído, moc často narcisky nepřesazuji (často jsou na stejném místě 12 let a déle), ale vždy do výsadbové jamky dám směs tříletého kompostu (tmavěčerná mazlavá hmota) a popela ze dřeva (cca 20:1 na kýblík kompostu jednu lopatku popela). Takže máte... celý příspěvek >
Ekodotace na motor Vari XP-200, 24.3.2015
dejte mi do SZ odkaz na rozkresky ND a napište mi, v kolika dílech se liší/neliší a bylo by možné tedy použít ND na XPčko k opravě Hondy.
Ekodotace na motor Vari XP-200, 24.3.2015
Nějak nechápu, podle čeho soudíte, že XP200 je okopírovaná Honda GXV. Já když kouknu do rozkresky vidím dva konstrukčně jiné motory, které spojuje pouze zdvih+vrtání+vložka válce. Druhá věc je, že vývojových pracovišť na motory je méně než... celý příspěvek >
Řez třešně, 23.3.2015
Je to tak těsně na hranici, kdy nedělat nic je lepší než udělat to špatně. Těm symetrickým Y se říká dvojáky. Pokud je úhel mezi větvemi příliš ostrý, hrozí v budoucnu rozštípnutí (vahou plodů, větrem, kombinací vlivů), takže se preventivně jeden... celý příspěvek >
Papriky - klíčivost semen, 23.3.2015
... to platí především pro semínka se silnou inhibicí klíčení a dlouhou dobou od výsevu do vzcházení. Například u rajčat to nemá smysl, ty vzcházejí do týdne bez namáčení.
Řez meruňky, 23.3.2015
Dejte obrázek se zákresem, který myslíte. Já osobně tam žádný dvoják, který by měl stejně silná ramena v příliš ostrém úhlu nevidím. Pokud "tak_trochu_dvoják" s nerovnovážným poměrem tloušťky větví a neostře-nerovnoramenným Y neříznu, slabší... celý příspěvek >
Ono nejde ani tak o tu vlhkost, jako o to, že výměnou vody odstraníte část vydýchaných "splodin" a podpoříte rozklad inhibitorů klíčení. Někteří dokonce střídají roztok manganistanu draselného a sodovku. Raději než vatu používám bavlněný... celý příspěvek >
Řez meruňky, 23.3.2015
No vidíte, a já bych už do takto zaplozené koruky nešahal, nechal to být tak jak je. Ty slabé větve co chcete vyříznout během 3 let odplodí a zbytní v rámci konkurence silnějších a tak je zbytečné otvírat nějaké rány, když korunka není přehuštěná.
Namočením "čerstvých" suchých semen na 2 hodiny urychlíte klíčení cca o týden, ale zejména si sjednitíte vzcházení. 
Ano, má to cenu ještě vysévat. Staré semena namočte na 2 hodiny do měkké vody (dešťová, destilovaná, převařená) a pak vodu vyměňte. To opakujte tolikrát, jak jsou semínka stará (tj. rok po expiraci 1+1×,  2_roky po expiraci 1+2×,..., ... celý příspěvek >
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika