|
Rododendron schne a kroutí se mu listy, 2.6.2015 Standardně kupované substráty obsahují hnojiva v mixu, který není nutno po dobu 6 týdnů doplňovat přihnojením "extra". Pokud jsou kořeny poškozeny (například přelitím nebo zasolením starého substrátu) tak je (místo poskytnutí doby regeneraci a... celý příspěvek > |
 |
Kde otestovat napadení šarkou (foto), 2.6.2015 To záleží jak to účtují. jestli "co vzorek to sloupek na platíčku" (VŠUO Holovousy) nebo jestli "za každé započaté plato". Na platíčku je 12 sloupků, přičemž dva sloupky jsou pro kontrolní a slepý testovací vzorek. Pokud účtují za celé plato, vyplatí... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Zhnědlý a opadaný ořešák, 2.6.2015 Vyšší stromy neznamená lepší uzemnění. Nám praštilo prokazatelně 3× za posledních 20 let do ořešáku, jehož jeden z kořenů šel do studny. Přitom v okolí byly břízy a jírovec, ktré byly vyšší než on a nedaleko byly i budovy s hromosvodem. Obejděte kmen... celý příspěvek > |
 |
Zhnědlý a opadaný ořešák, 2.6.2015 nestříkal jste v okolí něco nějakým organofosfátem? Insekticidem jako je třeba Reldan?
Druhá možnost je bouřka a zásah bleskem - bude stopa i na kůře kmínku. |
 |
Tlustý výhon na ostružině, 2.6.2015 Jen to vyfikněte ať máte jistotu...
..., že jste se připravil o to nejcenější = úrodu na příští rok. Konečně se vám totiž ostružina pořádně ujala a vyrazila ten správný plodný výhon. Až bude mít 2 m tak jej zaštípněte, aby hezky vyzrál a případná... celý příspěvek > |
 |
Kyselina chlorovodíková, 2.6.2015 odkdy se kyselina uhličitá vzájemně pufruje s HCl? |
 |
Kyselina chlorovodíková, 2.6.2015 so to je za bláboly, kde jste o opsal?
|
 |
Kde otestovat napadení šarkou (foto), 2.6.2015 Listy jsou čisté, já bych to tipnul spíše na slabší napadení puchrovitostí.
|
 |
Ulomená magnolie poraďte, 1.6.2015 Zarovnejte okousané výhony tak, aby rány byly co nejmenší. Nyní je doba, kdy se mohou ještě probudit spící očka, tak nemusíte stříhat na větevní kroužek, ale můžete nechat patky, ze kterých zřejmě vyrazí nějaké ty jemnější proutky. Keř pak bude... celý příspěvek > |
 |
Poškozený ořešák (Mars). Co s ním?, 1.6.2015 Pokud na to koukám, ztratíte jen rok vývoje, protože jste měl šipčák s předčasným obrostem a na podzim budete mít špičák s předčasným obrostem. Pokud se kořeny dobře chytí (ujmou a prokoření), bude předčasný obrost bohatší, než ten co máte nyní na... celý příspěvek > |
 |
|
 |
nové odrůdy jabloní, 27.10.2008 Zráva hosta ze 17.10 jak jsem se dočetla tak už vlastníte novou odrůdu jabloně LIPNO už s ní máte nějaké zkušenosti co se týče chuti, já ji u nás ve východočeskám kraji nemohu sehnat ve školkách by měla být až příští rok s pozdravam Faltová Hana |
 |
Jaké odrůdy jabloní pro 420m n.m, 19.10.2008 Pane Vysloužile ráda bych znala Váš názor na jablon LIPNO někteří o něm mluví jako o zázraku a jiní naopak byla jsem v zahradnictví v Hořicích kde ho od příštího roku mají začít prodávat, ale nevím jaké to jablko je viděla jsem ho jen v Častolovicích... celý příspěvek > |
 |
Kristalon nebo Biom?, 24.7.2008 Dobrý den, mám zkušenosti při používání krystalických (pevných) hnojiv Kristalon i Biom. Výsledky obou hnojiv jsou stejné, obě jsou vysoce účinné a co se týče vydatnosti, tak jsou také stejné. V případě hnojiva Kristalon jsem zaplatil 89,- Kč, v... celý příspěvek > |
 |