Příspěvky uživatele - 179.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Klejotok na plodech Broskvoní, 3.7.2014
Klovatina vytéká i z jiných plodů peckovin, hlavně ze švestek.Nepředpokládám, že je to důsledek činnosti škůdců.Objevila se někdy před čtrnácti dny, a činnost housenek obaleče lze čekat až ve dnech příštích.Pokud vím, nikdo nyní nenachází v plodech... celý příspěvek >
Švestka trpí, 3.7.2014
Jak přibývají letorosty, kmen nabývá na obvodu, vrchní kůra praská, a pod ní se tvoří kůra nová.... ...promiňte myslel jsem letokruhy,tedy nové obvodové dřevo pod kůrou.V závislosti na podmínkách-voda,hnojení,teplo,každorožně vniká nová vrstva... celý příspěvek >
Kroucení a zasychání listů, 3.7.2014
Určení škůdce lze provést pouze na místě.Pokud nebyla mšice vizuálně spatřena opakovaně na více listech, tak budete muset hledat jinde.Z několika stromků slivoní je obdobné poškození i na mé švestce.Mšice jsem rovněž nenašel.Usuzuji na svilušku, nebo... celý příspěvek >
Pomoc při určení nemoci listů meruňky, 3.7.2014
Časně z jara jsem objevil na listech meruňky navlas stejné bílé skvrny.Původně jsem si myslel, že pochází z chemického ošetření.Možné to je, ale v těchto dnech jsem získal informaci, že obdobné bílé skvrny na rubové straně listu meruňky jsou následky... celý příspěvek >
Švestka trpí, 3.7.2014 Obsahuje fotku
Praskliny kůry na stromcích pozoruju, ale neřeším vůbec, je to přirozený vývoj.Jak přibývají letorosty, kmen nabývá na obvodu, vrchní kůra praská, a pod ní se tvoří kůra nová.Ve větší míře se tento jev projevuje u bujněji rostoucích... celý příspěvek >
Totální chloroza i přes použití chelátu železa, 3.7.2014
Železo v sumárním vzorci chlorofylu uvedeno není, protože se tam nenachází.Podílí se na fotosyntéze jako přenášeč elektronů.Feredoxin = protein s obsahem Fe, který přenáší elektrony ke konečnému akceptoru NADP+.
Totální chloroza i přes použití chelátu železa, 2.7.2014
Pokud chybi nejaky mikroprvek tak prvotní informaci PROČ pomoci zelene skalice (ani jinak bez laboratorniho vysetreni) neziskame... A proč né?postřikem na list velmi snadno zjístíme, zda chloroza je zaviněna nedostatkem Fe.Vzhledem k tomu, že je... celý příspěvek >
Pokud si přečtete řádky ještě jednou, tak objevíte informaci, že zelenou skalici používám.Vaše nepodložené vymyšlené konstrukce o skříni, dedukce zda se mi osvědčila mě nezajímají.Vymýšlíte stále nové. Znova opakuji, že použitím komplexního... celý příspěvek >
U laika nelze vyloučit chybné použití aplikace... nevim, zda toto tvrzeni myslite vazne. Jak si to chybne pouziti predstavujete?... ...nevýkonný,špatně zvolený postřikovač, v postřikovači zbytky herbicidu, tvrdá voda, nestejnoměrné krytí,ošetření... celý příspěvek >
V případě pána, který použil Harmonii Fe, si myslím, že sám neví o co přesně jde, a jak si pomoci.Proto hledá pomoc kde se dá, což je pochopitelné.U laika nelze vyloučit chybné použití aplikace.Nelze svádět zvyšujicí se příznaky blednutí listů na už... celý příspěvek >
Hnijící papriky na rostlinách, 2.7.2014
Vrcholová hniloba plodů zejména u rajčat a paprik je jednoznačně příznakem chybějicího Ca.Projevům poruchy lze předcházet přípravou půdy před sadbou rostlin použitím dusíkatého vápna, nebo ve vegetační době přípravky s obsahem Ca.
a právě použitím zelené skalice si ověříte, zda jde o železo, či né.V případě širokospektrálního hnojiva tuto možnost nemáte.
...a množství železa?=Fe 0,07 %,což je žalostně málo tam kde jsou deficitní příznaky.Pro zdravé rostliny, které mají k dispozici vyváženou stravu,...možná.
Sviluška a snad ještě něco dalšího, 2.7.2014
Vlevo sviluška, vpravo vyvojové stádium larvy třásněnky.
Kristalon gold je širokospektrální hnojivo určeno pro rostliny v plném růstu, které vstoupily do plodnosti.Vysoký obsah P podporuje kvetení.Pro naše účely zcela nevhodný, protože v důsledku trvale vysokých dávek fosforu, jak k tomu v zahrádkách občas... celý příspěvek >
Další diskuze:  4647484950>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika