|
Příspěvky uživatele - 179.38
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Nový výhon vedle starého pařezu (kmenu) broskvoně, 28.8.2014 Prosím Vás pěkně, mohl by jste mě obeznámit co znamenají pojmy-(motýlek 2/4,motýlek 2/8 po 4 roky následující za sebou),nebo odkázat na stránky, kde bych se mohl dozvědět podrobnosti?
Dále si myslím, že broskvoň má kořeny nejen mělké, ale i... celý příspěvek > |  | Podzimní hnojivo na ovocné stromky, 28.8.2014 Mladé jednoleté stromky potřebují nechat v klidu zakořenit.Pokud nevykazují nějakou poruchu, hnojit nepotřebují.Neuvážené hnojení npř. dusíkem jim může ublížit, v zimě namrzají, pozdě končí vegetaci.Mladé stromky se těžko vyrovnávají s případnými... celý příspěvek > |  |
|  | Červenání listů broskvoně, 28.8.2014 Stále jsem se ještě nedozvěděl podle jakého vzorce jste přišel na rezimé, že je u tohoto stromečku výživa vyvážená.
Vidíte celkový deficit živin na nule, nebo v minimální míře, a tedy podle Vás... vyvážený.Jak jste zjístil skutečný stav všech... celý příspěvek > |  | Rez hrušňová - vím jak na ní, 28.8.2014 Zlikvidoval jsem jalovce a mám klid ...
Není potřeba se horempádem, a bezhlavě zbavovati všech druhů,variet jalovců.Jalovec obecný (Juniperus communis) rez hruňová nevyužívá ke svému přezimování, ani ho nenapadá.Další poléhavé druhy jalovců tuto... celý příspěvek > |  | Červenání listů broskvoně, 28.8.2014 Nevím jak jste dospěl k názoru, že je výživa této broskvoně vyvážená, a tudíž žádný prvek hnojení v rostlině nechybí.
|  | Dýně - jak ovlivnit velikost plodů, 27.8.2014 Pomyslná hranice mezi zeleninou a ovoci je někdy vratká.Né že bych chtěl meloun kandovat, ale i tato zelenina se zpracovává kandováním.
|  | Dýně - jak ovlivnit velikost plodů, 27.8.2014 Kandované dýně že nezní moc lákavě?...ale zní...
|  | Dýně - jak ovlivnit velikost plodů, 27.8.2014 Dvě rostliny dýně pěstuju na hromadě hnoje, který každoročně na jaře zbude po sadbě brambor vedle pole na trávníku.Rostliny dýně se rozlézají po dalekoširokém okolí krajiny,ale neřeknu kde, protože bych další den ze šesti obrovských plodů už neviděl... celý příspěvek > |  | Červenání listů broskvoně, 27.8.2014 Počátek podzimního vybarvování, a opadu listí nemá přímou úměru s dobou dozrávání jednotlivých odrůd broskvoní... tady neplatí žádná úměra-ranná odrůda=dřívější nástup dormance,a naopak.Moje tříletá FM3byla v létě přeplozena(foto si najděte),a nyní... celý příspěvek > |  | Poškozené plody na ryngli, 25.8.2014 Borax - obsahuje bor, stříkat na podzim, před opadem listů, nebo koncem zimy, na jaře před příchodem mrazů, aplikace v bezmrazé dni.
Vápnik dodáte rozhozením dřevěného popela, na jaře nekašeného vápna, vápenným hydrátem, dolomitským vápencem,... celý příspěvek > |  |
|  | Jak určit Šárku?, 22.8.2014 etylén, etalon,etanol...už je toho někdy fakt dost,člověku se to pak plete....zřejmě to bude špiritus.
Zdravotní stav můžete mít perfektní,ani v pravidelné výživě zrovna nemusíte pokulhávat,když přiletí mšice s virem na sacím ústrojí,a vybere si... celý příspěvek > |  | Jak ošetřit půdu po vytrhání plevele, 22.8.2014 Nechat všechno znova narůst.Pak, až se kdejaký zapomenutý živý kořen projeví růstem vegetace, použít totální herbicid. |  | Jak určit Šárku?, 22.8.2014 Slivovice vyrobená z plodů švestek nakažených šárkou je nezávadná.Vyrobí se jí ze stejného množství oproti těch pocházejicích ze zdravých stromů o něco méně,protože plody mají méně cukru,z něhož etylén pochází,... a podle stupně napadení je asi... celý příspěvek > |  | Hnojenie cesnaku pred jesennou výsadbou, 22.8.2014 Česnek je považován za plodinu 3. trati, tedy měl by se vysazovat až 2 roky po hnojení uleželým hnojem.
Česnek nesnáší přímé hnojení čerstvým hnojem,uleželý je OK.Hnojím proto uleželým, a s dostatečným předstihem.Pokud nestihnu z jakéhokoli... celý příspěvek > |  | Réva ve skleníku a plíseň, 22.8.2014 Budu muset ve skleníku prosvětlit, protože tažně příliš stíní v těchto chladnějších dnech, a vybarvování révy uprostřed a na periferii třapce poněkud přibrzdilo.Kupoval jsem to jako Aivaz, ten to není.Vzhledem se to blíží Kodrjance.Nero venku už... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|