|
Réva vinná pěstování bez postřiku, 13.7.2016 Absolutní rezistenty neexistují, jen odrůdy s vyšší odolností. Když příjde deštivé období při vyšších teplotách, tak houbové choroby sežerou každej rezistent. Některý rok třeba nepřijde tlak chorob vůbec a nestříkl jsem ani mulerku a jiný rok je... celý příspěvek > |
 |
Smysluplný počet hlav révy, 13.7.2016 Děkuji za radu, dám na Vás a dám zřejmě jen 3 řady po asi 2,25 od sebe. Pro širší spon mluví i to, že na jedné straně mám v podstatě sad a po část dne bude vinička mírně zastíněna, tak ji posunu ještě o půl metru od stromů.
Nero mám 3 hlavy, z... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Listy revy - co je příčinou, 12.7.2016  Dobrý den, také zde připojím dotaz s fotkou o co se může jednat. Jedná se o Vostorg Muškatnyj, který loni rostl perfektně a pokud nějaké příznaky byly, tak si je nepamatuji. Letos rostlina roste méně. Nové listy má sice beze skvrn ale menší a... celý příspěvek > |
 |
Smysluplný počet hlav révy, 12.7.2016 Dobrý den,
Chci založit viničku moštových odrůd. Několik let zkouším Rondo, Cabernet Cortis, Bianku a Solaris. Rondo a Bianka v mých podmínkách hůře rostou a plodí, takže vítězí Cabernet Cortis a Solaris. Pozemek je na rovině orientován pro řady... celý příspěvek > |
 |
Postřiky tabulka, 9.7.2015 Dík za info. Já si to i myslel. Ve velkosadech dělají určitě i šílenější směsy. Já jsem zatím stříkal jen jedním prostředkem + trochu jaru a trochu hnojiva. Loni jsem nestříkal a začal jsem až mě půlka úrody hnila (a to mám jen interspecifické... celý příspěvek > |
 |
Postřiky tabulka, 9.7.2015 dík za užitečnou tabulku.
Mám dotaz. Dnes prší a bude se zase oteplovat. Chci udělat hned po dešti postřik révy a mám doma zásobu Kuprikolu Acrobatu a Zata. Zato je na padlí, a Kuprikol s Acrobatem na plísně.
Jde do postřikovače nakombinovat... celý příspěvek > |
 |
Réva ze semínka - pecičky, 9.7.2015 Jde o to, že každý semenáček je potencionální odrůda. Šlechtitel vezme dvě, popř 3, 4 odrůdy, které v jedné či dvou generacích prokříží. Vybírá však rodičovské odrůdy, nebo aspoň jednu z nich, vhodné do oblastí, kde hodlá výslednou odrůdu pěstovat.... celý příspěvek > |
 |
Choroba viniča, 2.6.2015 dík za radu. Prošel jsem bedýnku co mám na chemii a našel jsem ještě trochu Zata, tak ho použiji. Abych nestříkal setjnými postřiky, tak za 14 dní či 3 neděle vyzkouším Discus nebo Talent. |
 |
Choroba viniča, 1.6.2015 Začíná být konečně teplo. Stříkali jste již proti padlí révovému? U mě v 500m asi ještě tlak moc nebyl, tak jsem zatím nestříkal, ale hodlám zítra či pozítří začít bo má být teplo. Jaký postřik doporučíte? |
 |
Vhodná odrůda révy - Opavsko, 1.6.2015 Odrůd do 270mnm je skutečně přebitek, stačí si jen vybrat nějakou velmi ranou či ranou odrůdu. Já ve Velkém Meziříčí pěstuji asi 20 odrůd v rovných 500 mnm a není to ani jižní svah. Většinu odrůd jsem vysadil letos nebo loni, Ze starších hlav mi... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Vhodná odrůda révy - Opavsko, 1.6.2015 No letos byla lehká zima bez mrazů, ale od února do května skoro nekáplo. Teda aspoň tady ve Velkém Meziříčí na vysočině. Víno mi přezimovalo jakštakš dobře, ale v zimách s více vláhou přezimovalo i přez větší mrazy daleko lépe. Problém v letošní... celý příspěvek > |
 |
Co je to za houbu?, 17.11.2014  Děkuji všem za Vaše reakce a názory a připojuji foto jak moje"hlíva"dopadla.S váhou 1,3 kg je naložená ve skleničkách na zimu.Standa |
 |
Co je to za houbu?, 16.11.2014  Prosím o radu co je to za houbu?Vyrostla na ořšáku.Strom pokácen před 4 roky a letos na podzim tam vyrostla tato houba.Děkuji za odpověď. |
 |