|
Listy revy - co je příčinou, 27.7.2016 Děkuji za radu a stanovení možné příčiny.
Červenou spálu jsem již vyloučil. Skutečně to odpovídá i vzhledově nedostatku živin a již se mi to i potvrdilo. Před postřikem se keř každý den horšil. Po postřiku kokteilem stopových živin keř viditelně... celý příspěvek > |
 |
Listy revy - co je příčinou, 20.7.2016 Tak nikdo nic. No nevadí. Porovnával jsem listy na netu s virózami a s největší pravděpodobností jsem virózu vyloučil. Houbová choroba to nebude vzhledem k tomu, že letos u mne není tlak houbových chorob a já navíc preventivně stříkal. Na vedlejším... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Úhyn vinné révy, 20.7.2016 Protože sám hledám co by mohlo být příčinou mojich problémů, viz. vlákno vedle, občas narazím i na něco co by se mohlo hodit i někomu jinému. Nejsem odborník, ale vyčetl jsem, že na červenou spálu se používají měďnaté kontaktní přípravky, to znamená... celý příspěvek > |
 |
Úhyn vinné révy, 20.7.2016 Nejsem vůbec odborník tak toto neberte jako jasnou věc, ale zde jsem dnes narazil na listy co vypadají přesně jako vaše.
|
 |
Postřik révy kuprikolem, 20.7.2016 dík, prostuduju |
 |
Listy revy - co je příčinou, 19.7.2016 Tak jsem prošel trochu net a našel jsem užitečnou stránku, tak sem přidám odkaz. Třeba se někomu může hodit.
Réva vinná - choroby a škůdci
|
 |
Réva vinná pěstování bez postřiku, 19.7.2016 A tak to jsem nevěděl. Jinak stolní odrůda Monarch je jedna z nejlepších co mám. Moštová odrůda Monarch by pro mne mohla být také zajímavá vzhledem k mateřské odrůdě Solaris. |
 |
Postřik révy kuprikolem, 19.7.2016 Bred_ik: mohu se Vás zeptat co používáte proti Padlí a perenospoře vy? Já stříkám stále kontaktní prostředky jako je právě Zato a Kuprikol. Rád bych se posunul někam dál. |
 |
Réva vinná pěstování bez postřiku, 19.7.2016  To je pro mne dobrá informace. Mám od Vás na jedé pergole sazenice zrovna Monarchu a Talismanu. Tak je zřejmě budu ošetřovat jen po odkvětu na padlí a pak bez postřiku. Rostou nádherně. Jedna druhým rokem a jedna třetím rokem. |
 |
Co s tim?, 19.7.2016 Padlí narozdíl od plísně nepotřebuje ani deštivé počasí. Před několika lety jsem nestříkal a padlí mě slušně poničilo porost. Od té doby používám s úspěchem Zato a v 5ti poslednícjh letech pohoda. Vaše víno bych postříkal okamžitě. Silně napadené... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co Vaše réva 2016, 19.7.2016  Já měl letos asi jako jeden z mála štěstí že u mne jarní mrazíky nepoškodili téměř nic. |
 |
Listy revy - co je příčinou, 19.7.2016  Ještě k mému dotazu. Kloním se spíšek k tomu, že se nejedná o chorobu, ale o problémy s výživou. Nemůže se takto projevovat nedostatek železa, hořčíku, či něčeho jiného ve výživě? Fotka vedle táhne do modra, takže ve skutečnosti jsou listy světleji... celý příspěvek > |
 |
Réva v létě, 19.7.2016 Přesně tak. Bez fotky se radit moc nedá. Chtěl jsem jen naznačit směr kterým by se mohl tazatel ubírat. S 15-ti hlavami bych si o střihu v prvé řadě již něco nastudoval. Já začal s "rukovětí vinaře a v podstatě další informace čerpám zde nebo jinde... celý příspěvek > |
 |
Postřik révy kuprikolem, 19.7.2016 Přesně jak říká bred_ik. Já používám Kuprikol primárně na rajčata a okurky. Pro postřik vína jsem přidal ještě Zato 50, který účinkuje na padlí a révu jsem stříknul touto kombinací. Ochranná lhůta je stanovena tak jak napsal Bred_ik. Jde o to, že... celý příspěvek > |
 |
Réva v létě, 13.7.2016 přidej fotku aby bylo vidět jak ji pěstuješ.
V podstatě pokud loni dostatečně nevyrostla, tak ji zastříhni na nesilnější letorost, nech jen 2 letorosty a ostatní vylámej. To ale mělo být už dávno. Stejně bych to ale ještě udělal.
Pokud... celý příspěvek > |
 |