|
Příspěvky uživatele - 15.90
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Proč mi vadne angrešt?, 5.6.2015 Spíš jde o houbovou chorobu kmínku meruzalky - botrytidu. Myslím, že angrešt to má spočítané. |  | Kvas z moruší, 1.6.2015 Kvas z moruší jistě vyrobit lze. Stejně tak nebude problém smíchat bílé moruše s černými. Přídavek cukru bude záviset od sladkosti morušové šťávy, tu by bylo dobré změřit (např. refraktometrem). Při cukernatosti kolem 15 a víc bych cukr nepřidával,... celý příspěvek > |  |
|  | Redlove, 29.5.2015 Zatím nemá plody. Ale zprávy říkají, že jde snad o první červenodužinatou odrůdu, která není kyselá. Z redlovů jsem, upřímně řečeno, nadšený nebyl. Co se týče velikosti, chuti, nakonec ani intenzity barvy šťávy. |  | Broučci v sušeném černém bezu?, 28.5.2015 A jsou živí nebo sušení? |  | Málo třešní, 28.5.2015 Máte-li na třešních málo plodů, podívejte se, jak odkvetly ostatní - striktně cizosprašné ovocné stromy, např. jabloně. Mají-li plno drobných plůdků, nelze sice špatné opylení zcela vyloučit (např. trvalé deště v době květu třešní), ale jako... celý příspěvek > |  | Výroba fosforečnanu železitého pro boj se slimáky, 28.5.2015 Myslel jsem to vážně, ale myslel jsem to obecně. Občas vidím, co si lidé umějí vylít na svůj pozemek - podle zaručených rad - s cílem ušetřit nebo zvýšit účinnost. |  | Mezištěpování jabloní, vlastní podnože, 28.5.2015 S mezištěpováním jsem v minulosti hojně experimentoval. Inspirovaly mě publikace od A. Dvořáka, který tomu předpovídal velkou budoucnost. Postupně jsem od toho upustil, důvodů bylo na delší povídání. Nelze říci, že by to bylo úplné fiasko, ale... celý příspěvek > |  | Výroba fosforečnanu železitého pro boj se slimáky, 28.5.2015 To je jeden pohled na věc. Ten druhý je, že na koleni v paneláku vyrobíte chemikálie, které chcete rozhodit po zahradě, jejíž produkty budete jíst vy, vaši potomci i mnozí ostatní. Co se mě týče, touto cestou bych nešel. Stejně tak si doma na koleni... celý příspěvek > |  | Růžové bradavky na vrchní straně listů slivoní, 28.5.2015 Hálčivec švestkový.
Ošetření obvykle nebývá nutné, jinak třeba použít akaricidy. Calypso ani Decis účinné nejsou. |  | Tegera - zkušenosti, 26.5.2015 Na rezistenci vůči monilióze nevěřím. Přijde mi to podobné jako rezistence proti kroupám nebo proti očesání zlodějem. Mohou být odrůdy náchylnější - se slabší slupkou, víc pukající, měkší dužinou, s plody vzájemně se dotýkajícím, atd. Švestky... celý příspěvek > |  |
|  | Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny, 26.5.2015 Buk nebo švestka - to vůbec nehraje roli. Pokud klobásy chutnaly jinak, rozdíl byl způsoben něčím jiným. Přípravou masa nebo technologií uzení. |  | Kadeřavost broskvoní - vše co potřebujete vědět, 21.5.2015 Ano počul. Košer. Pred lisovanim musi byt obrata kazda bobulka... Potom sa bobule umyvaju...
Naštěstí kosher vín se u nás mnoho neprodá a nevypije. Jen by mě zajímalo, v jakých sudech ortodoxní Židé kvasili víno před 1000 lety, když dřevo měli... celý příspěvek > |  | Semenáček broskvoně?, 21.5.2015 Nemůže to být broskvoň. Vždyť listy nemají řapíky. |  | Ako dosiahnut aby hruska mala úrodu, 21.4.2015 A to si představte, že šlechtitel musí květy před opylováním izolovat pergamenovým sáčkem... o všem vést záznamy...
Koneckonců je to jeho práce. |  | Jaka odroda?, 21.4.2015 To Vám na stromek ani nedali visačku s názvem? Chyba je vůbec takový stromek kupovat. Podle téhle fotky Vám odrůdu nikdo neurčí. |  |
 |
|
|
|