|
Příspěvky uživatele - 38.136
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Pilatka švestková, 23.4.2016 Přípravek Červivost STOP obsahuje insekticid Integro, který působí selektivně jen na housenky motýlů (např. obaleče). Pilatka ale motýl není, takže efekt bude nulový. |  | Jarne mraziky 2016, 19.4.2016 Dnes v HK v 7.00 na domě +5°C, na trávníku rosa (tekutá), deka na pařeništi zmrzlá! |  |
|  | Trvalka na stále stinné míso, 14.4.2016 Bergénie. Je to sice trošku kvítí hřbitovní, ale mně se líbí. |  | Pilatka švestková, 14.4.2016 Moniliová spála ale na švestkách zrovna moc neřádí a pilatky zase nejdou na meruňku, višeň, třešeň, broskvoň... Tak proč kombinovat? |  | Postřik do jahod, 14.4.2016 U těchto herbicidů se v návodu píše "na jaře před vzejitím plevelů". Kdybych je aplikoval někdy v zimě, tak v květnu můžu zase. Tak dlouho nepůsobí. Stomp používám v jahodách léta a bez problémů (koncem března). |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 13.4.2016 Dnes jsem použil Merpan + Talent + Nissorun. Hlásí deštivo. Možná do začátku květu bude třeba ještě jeden postřik, podle počasí... |  | Naklíčené cibule tulipánů a narcisů - jak vysadit a co se s nimi letos stane?, 10.4.2016 Vysaďte je normálně hluboko, jako na podzim nenaklíčené. Kvést asi nebudou, ale příští rok ano. Na zimu je nechte v zemi. |  | Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 10.4.2016 Eradikativně nebude půůsobit asi žáný, ale bych použil plně systémový Horizon. |  | Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 9.4.2016 Asi tak. Mám ale zkušenost, že Horizon poškozuje rozkvetlé květy (hnědnou). Tak bych ho použil až při dokvétání, jak praví návod (a při rozkvétání). Teď třeba to Zato nebo Talent. Zato nesmí zmoknout dvě hodiny. Květy mně po Horizonu sem tam v... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 2.4.2016 Tak dnes letos poprvé: Mythos + Zato. Idared má už viditelná zelená poupata, Golden Del. má jen zelené špičky pupenů... |  |
|  | Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 2.4.2016 Dá se pátrat v Registru přípravků na ochranu rostlin. Třeba u toho Horizonu je tam psáno, že je/bude jen pro profesionály. Otázkou je, jestli se to dá zevšeobecnit na všechny přípravky obsahující stejnou účinnou látku. Asi šmahem ne. |  | Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 2.4.2016 Určitě bych Baycor ještě použil.
|  | Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 2.4.2016 Myslím, že by měly stačit dva postřiky, nejvýše tři. Koukal jsem na Prolectus - v ČR není registrován pro použití do meruněk. Také mně zaujala poznámka o jeho možném selhání při silném infekčním tlaku. Zato jsem si též koupil do foroty a... celý příspěvek > |  | Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 30.3.2016 Dnes jsem použil Horizon + Zato. Zato (trifloxystrobin) končí a vypadá to, že i kombinované přípravky s touto účinnou látkou. |  | Rajce Slava Poryni, 28.3.2016 Chuť celkem ujde, je ale dost pozdní. Hodně naroste. |  |
 |
|
|
|