|
Příspěvky uživatele - 38.136
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Poškození listů na jabloni, 13.5.2016 Je. Calypso, Mospilan, Reldan... |  | Cisteni postrikovace, 10.5.2016 Já jen vodou, několikrát, včetně hadice, trysek atd. Jinak se dá použít i roztok sody. Na herbicidy je lepší mít jeden postřikovač k tomu vyhrazený. |  |
|  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 6.5.2016 Dnes jsem stříknul proti pilatce, padlí a strupovitosti (Calypso+Mythos+ Talent). Plátky už hodně opadávají. |  | Jarne mraziky 2016, 30.4.2016 Lído, schválně jsem si dnes zajel autem a ořešáky po našem okolí celkem OK. Záleží strom od stromu... U mně. až na tu révu, škody snad žádné. |  | Jarne mraziky 2016, 29.4.2016 U nás v Hradci Králové bylo na volném prostranství ve dvou metrech ráno -2°C. Vše snad OK. Jen u révy nevím. Narašená byla jen málo, ale spálená je. Třeba jen ty vrchní lístky. Réva u zdi OK. |  | Jarne mraziky 2016, 28.4.2016 Pokud nezačnou plůdky opadávat, tak to tak zlé nebude... |  | Calypso, 27.4.2016 Taky si myslím. Calypso má široké spektrum účinku, tedy savé i žravé. A pilatky jsou zrovna žravé. |  | Mráz - malé plůdky meruněk, 25.4.2016 Dnes mně mráz roztrhl rozstřikovač na hadici. Takže mrzlo fest. Teď je v u nás v HK na volném prostranství ve dvou metrech +0,3°C, tráva začíná šustit, takže při zemi už mrzne. Přitom na domě je +4°C. Ale zajímavé je, že žádné květy broskvoní,... celý příspěvek > |  | Zákaz používania Roundupu, 24.4.2016 Vypadá to, že bude ukončen v roce 2017, pokud nebude nová registrace s omezením v používání. Samozřejmě bude v určitých indikacích nahrazen jinými látkami. Desikanty, graminicidy a dalšími herbicidy. Takže bych moc nejásal. Aby to nebylo z bláta do... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 24.4.2016 Je. Obaleč jabloňový nebo pupenový. Zkoušel jsem zdeformovaný "pupen" rozebrat a zlikvidovat ho mechanicky, ale moc to nejde. Pupen by se poškodil. Takže Reldan. Ale jen ten jeden stromek. |  |
|  | Nemoc nebo skudce na hrusni, 24.4.2016 Tohle je hálčivec hrušňový. Mělo by pomoci Sanmite, event. Nissorun. Vlnovník hrušňový dělá puchýřky, ale až později. |  | Prosím o identifikaci, 24.4.2016 Řebčík královský. |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 24.4.2016 Taky jsem je ("pupenové") zaznamenal, ale ještě to jde. Zasahoval jsem jen na špičáku, kde jsem plánoval korunku. |  | Nemoc nebo skudce na hrusni, 23.4.2016 On to bude spíš hálčivec hrušňový. Vloni jsem použil úspěšně Sanmite.
|  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 23.4.2016 Včera jsem vzhledem k vývoji počasí narychlo stříknul Tercelem. Myslím, že to bylo dobré rozhodnutí. Pokud bude takhle chladno a deštivo (dlouhé kvetení), bude vhodné ošetřit i v době květu (hlavně nerezistenty a odrůdy náchylné ke kališní hnilobě)... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|