|
Příspěvky uživatele - 38.136
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 2.6.2016 Pan Vinšálek se nehlásí, tak odpovím. Triazolový fingicid je třeba Score, Talent, Topas, Horizon... TM je zkratka "tank-mix" pro směs připravenou v nádrži. Koncentrace jsou stejné, event. nižší, ale z doporučeného rozmezí. Z důvodu vzniku rezistence.... celý příspěvek > |  | Pokroucené a proděravělé listy a malé listy žloutnou, 2.6.2016 Pokroucené listy bych neřešil, některé odrůdy je mají. Dírky mohou být od krup. Já mám kolem kmenů kruh bez trávy aspoň o průměru 1 m. Hlavně u mladých stromků, ale i u starších. Tráva bere živiny a vodu, takže se v případě zatravnění musí i více... celý příspěvek > |  |
|  | Habr, 1.6.2016 Kvete. |  | Kdo pozná rostlinu?, 30.5.2016 Možná nějaký bavlník... |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 29.5.2016 Mně to připadá nějak brzo. Zhruba před 14 dny jsem také zaregistroval větší nálet, pak dlouho nic, a pak až teď. Ale zase nic velkého. Ty závrtky jsou asi od pilatky jablečné. I podle AMETu je ještě čas. Já to vidím na postřik larvicidem v Hradci... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 29.5.2016 Dnes obaleči 4. Vypadá to na opravdový začátek. |  | Jak se zbavit mšice na hrusni, 28.5.2016 Tak zkuste Calypso, Mospilan, event. Decis nebo Karate. Na Reldan (organofosfát) mohou být rezistentní. |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 27.5.2016 Talent a Thiram míchat je velmi vhodné (obecně DMI s kontaktními). Včera jsem stříknul Talent + Mythos. Listy jsou čisté, bez strupovitosti a padlí, takže to asi bude předposlední fungicidní postřik. Poslední udělám spolu s insekticidním proti první... celý příspěvek > |  | Habr- co je to za škůdce nebo nemoc?, 25.5.2016 Hálčivec na habru a lalokonosec na rhododendronu. |  | Rajčata rostlinky plíseň, 23.5.2016 Tipnul bych plíseň šedou nebo septoriózu. |  |
|  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 21.5.2016 11. května se jich chytilo 16. Pak bylo chladno, takže žádný. Včera (20.5.) jeden... |  | Příprava pozemku na výsadbu vinice, 19.5.2016 Ke kořenům lze dát jen trochu dobře vyzrálého kompostu, žádné hnojivo. Mohlo by kořeny popálit. Ani není dobré sazenice hnojit. Z bujně rostoucího výhonu se špatně vytváří kmínek. Růst se podpoří hlavně zpracováním půdy a zálivkou. Když tedy ke... celý příspěvek > |  | Nemoc révy, 17.5.2016 Stříkal jste něčím? Může to být spálené po postřiku. Některá odrůda může být citlivější. |  | Japonská hrušeň, nemoc?, 15.5.2016 Ošetřuje se na začátku a na konci kvetení mědí nebo Aliette. Všechny napadené části odstranit. Nevím, jak je to teď s ohlašovací povinností. Docela hodně informací je na internetu. |  | Japonská hrušeň, nemoc?, 14.5.2016 Spála růžokvětých. |  |
 |
|
|
|