Příspěvky uživatele - 38.136

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Obaleč švestkový - 1. generace, 18.6.2016
A koukáte na eagri nebo amet?
Obaleč švestkový - 1. generace, 17.6.2016
To je ta první generace. Housenky ("červi") se zakuklí a vylíhnou se motýli druhé generace. To bývá až kolem poloviny července.
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 17.6.2016
Dlouho nic a dnes 12 obalečů. Že by druhý vrchol první vlny? V noci bylo teplo, nepršelo a moc nefoukalo, takže měli pré. Vypadá to na druhý postřik, a to pro změnu Integrem...
Mně to připadá na první generace už docela pozdě a na druhé ještě brzy. Ale neznáme polohu. Třeba pan Václav upřesní....
Myslíte u obou obalečů první generaci? Pravděpodobně ano. Ještě bych počkal. Z vajíček se líhnou za cca 8 dnů. Odhadem 21.6. bych postříkal proti obaleči jablečnému a 25.6. proti obaleči švestkovému. Mospilan je ovilarvicid, Reldan spíš larvicid.... celý příspěvek >
Identifikace plevele, 16.6.2016
Nějaká mochna?
Plísen bramborová na rajčatech 2016, 16.6.2016
Vloni mně trápila na začátku vegetace bakteriální tečkovitost (skvrnitost?). Jelikož jsem vysel tytéž semena i letos (možný přenos semeny), tak jsem už dvakrát stříkal Champion + Dithane. Mankozeb podporuje antibakteriální účinek mědi. Jinak si... celý příspěvek >
Ptačí zob - kroucené listy, 15.6.2016
Vypadá to na mšice.
Cesnek mi nejde jako babicce, 11.6.2016
Bílá hniloba česneku.
Močovina a kravský hnůj, 8.6.2016
Asi tak. Spíš by mně ale vadilo, že dítě může ochutnat ten granulovaný hnůj...
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 7.6.2016
Pokud jsou nakladená vajíčka (vrchol letové vlny), tak Mospilanem už lze (do cca 8 dnů po vrcholu letové vlny). To platí zvláště i o Calypsu. Délka působení záleží na plodině a škůdci. Pro obaleče jablečného jsem někde četl, že nejvýše 14 dnů... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 5.6.2016
Já jsem dnes protrhával Idaredy. Listy čisté, jen jsem našel jeden strup v místě, kde se plody dotýkaly, kde se drží voda. Jedno jablíčko ho mělo, to druhé bylo zdravé.
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 5.6.2016
Určitě to smíchat lze.
Zasychající okraje listů jahod, 5.6.2016
Vyzkoušejte listové hnojivo Harmonie mikroprvky.
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 4.6.2016
Včera obaleč jeden, dnes tři... Vypadá to, že vrchol kolem HK už byl. I podle ametu. Stříknul jsem dnes ovilarvicidem Dimilin (+ Syllit + Zato). Pokud nebude nějaká mimořádná situace, tak další a poslední jeden postřik bude až za dva měsíce proti... celý příspěvek >
Další diskuze:  5152535455>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika