|
Prosím o určení velmi chutné staré odrůdy, 10.10.2016 Spartan jsem zlikvidoval někdy před šesti lety. Tady se mně nezdá to žíhání. To ten můj Spartan takhle výrazné neměl. |
 |
Prosím o určení velmi chutné staré odrůdy, 10.10.2016 Trošku jako Spartan... |
 |
|
 |
Bataty, 9.10.2016 Jsou uvnitř oranžové... |
 |
Bataty, 9.10.2016  Tak to je letošní úroda z jedné rostliny z přezimovaných řízků z roku 2015. Myslím, že ta mateční hlíza byla z Lidlu. Žádnou velkou péči neměly. Nasázeny byly mezi révou. Z výhonů (vlevo) udělám zase řízky. |
 |
Jaké odrůdy do 650 m n. m, 8.10.2016 V podstatě všechny jsou hodně citlivé na strupovitost i padlí. To může být problém na horách, kde je vlhko. Idared je teplomilnější, musí vyzrát, aby byl chutný. I u mně v HK (235 mnm) jsou znát rozdíly v chuti v jednotlivých letech. Místo Idaredu... celý příspěvek > |
 |
Muze to byt hrusen Konference?, 8.10.2016  Myslím, že by to mohla být. Vyfotím ty naše. Takové ty hodně lahvovité jsou už snědené. |
 |
Náhrada za Idared, 8.10.2016 Já jsem letos všechny plůdky otrhal, aby stromek zesílil. Tak chuť posoudím snad příští rok. Ale vybarvené je máte hezky, líp, než ty moje vloni. |
 |
Název rostliny, 8.10.2016 Jo, jo. Taky jsem je jeden rok pěstoval. Nikdo to nejedl, nic to neržralo. Ale do vázy dobrý. |
 |
Název rostliny, 8.10.2016 Topinambur? |
 |
Problém se zelím, 5.10.2016 20 g soli na 1 l vody, převařit a nechat vychladnout. Musí být stále potopené. Já doléval asi po týdnu. |
 |
|
 |
Co je to za bylinku?, 4.10.2016 Bude to on. Čeleď miříkovité je dost děsná... |
 |
Co je to za bylinku?, 4.10.2016 Vypadá to jako fenykl. |
 |
Topaz nepřekonaný, 3.10.2016 Včera večer a v noci pršelo a už jsou hned vybarvenější. Nejvíce ty dole. Každý den je znát. Ještě přízemní mrazík a budu sklízet. |
 |
Topaz nepřekonaný, 2.10.2016 Mně ještě docela drží a vybarvené taky moc nejsou. Noční chlad a vlhko je teprve vybarví. Mám je ale letos dost rzivé (i Golden Del.). Asi díky mrazíkům po odkvětu. |
 |
Doporučte jabloně, 1.10.2016 Podzimní by stačila jen jedna a rozšířil bych ty zimní. Podzimní odrůdy většinou dlouho nelze skladovat. V tuto dobu se už dají jíst i některé zimní odrůdy. Např. výše uvedená Bohemia. Koukal jsem, že se už prodává (Terno). |
 |