|
Zelenina do stínu, 25.10.2016 Vše chce slunce... |
 |
Čím budete ošetřovat vinnou révu v příštím roce, 19.10.2016 Mám vyzkoušeno na mých cca 10 keřích klasických i odolnějších odrůd: Zásadní choroby révy: Padlí révy a plíseň révy (peronospora). Velmi důležité jsou tři první postřiky. Musí se udělat VŽDY! I když je sucho, i když leje, i když je réva zdánlivě... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Česnek 2015, 19.10.2016 Sulka je z plastové nádoby a cedníku cítit i po umytí v myčce na 60°C. Vyzkoušeno. Ale po druhém mytí je už OK. Nakonec ale zrovna Sulka je vcelku neškodná. |
 |
Ktoré jablká ste obrali ako posledné?, 16.10.2016  Tak jsem našel Rubinolu a bude to s největší pravděpodobností ona! Ten obrázek sedí. Zapátrám, od kterého dodavatele stromek byl. A ty plody jsou sice velké, ale relativně lehké.
Zapátral jsem - Zoja. |
 |
Ktoré jablká ste obrali ako posledné?, 16.10.2016  Ta moje Fuji vypadá asi takhle. Byla ještě víc rzivá kolem stopky a i jinde. I rzivé výstupky. Koupím v krámě, ochutnám a porovnám. |
 |
Ktoré jablká ste obrali ako posledné?, 16.10.2016 Já 10.10. Idared. Vždy čekám, až začne sám padat. Letos možná začal trošku dříve a samozřejmě opadaly ty nejlepší plody. Fuji opadalo na konci září. To bylo i vloni. Tak nevím, jestli to Fuji je. Je to malý stromeček, tak mu nechávám jen pár jablek.... celý příspěvek > |
 |
Česnek 2015, 15.10.2016 Teplota půdy v 10 cm dnes +8°C. Sulka, Rovral a nasázeno. A dnes přiletěli havrani... |
 |
Kadeřavost v květnu, 15.10.2016 Opadaly. Žluté, červené, ale zdravé. Schválně jsem koukal do okolních zahrad a vesměs mají listy ještě zelené. Jen jedna je opadaná cca ze tří čtvrtin. Ale ta byla zase na jaře hodně kadeřavá. Třeba FM3 padá dříve. |
 |
Všechny na jaře vysazené smaragdy mi náhle zvnitřku reziví, 15.10.2016 Tohle ja taky OK. Ale asi to není Smaragd. Záleží na druhu i odrůdě a v létě neopadávají. |
 |
Jak správně pěstovat zelí?, 15.10.2016 Já jsem letos zkoušel zelí na krouhání červené špičaté Kalibos a nesklidil jsem jedinou hlávku. Komplet v létě shnilo. Bakteriání černá žilkovitost brukvovitých. Začalo to skvrnami na listech a skončilo hnilobou košťálu (na květákové růžici vznikají... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Všechny na jaře vysazené smaragdy mi náhle zvnitřku reziví, 15.10.2016  Tohle jsem fotil teď bleskem. Smaragd asi 20 let. Celý strom je dutý, vyplněný odumřelými větvičkami a jehličím. Živé jehličí je asi jen na prst okolo. I to rezatění tam je vidět. Jednou jsem hledal míček a nenašel jsem ho. Toho odumřelého je tam... celý příspěvek > |
 |
Všechny na jaře vysazené smaragdy mi náhle zvnitřku reziví, 15.10.2016 Řekl bych, že to je úplně normální stav. |
 |
Kadeřavost v květnu, 15.10.2016 Včera jsem stříknul broskvičku Championem. Právě opadaly listy. Letos na Favoritě M. 3 kadeřavost nebyla. Ale ta má být trošku odolnější. |
 |
Stálezelený keř - prosba o identifikaci, 14.10.2016 Brslen japonský. |
 |
Jak se zbavit bezu černého?, 11.10.2016 Čerstvou řeznou plochu nebo záseky natřít nějakým glyfosátem (Roundup, Dominator, Glyfo...). Teď na podzim je ideální doba. Půdu neotrávíte. Počkejte, až nebude pršet (nebo chránit ošetřené místo třeba igelitkou). |
 |