|
Cesnek mi nejde jako babicce, 27.11.2016 Hovoří o 3. říjnu. Ale ta hrušeň mně jako Konference moc nepřipadá. |
 |
Cesnek mi nejde jako babicce, 27.11.2016 Včera jsem zkoumal rašení - asi dvoucentimetrové půčky. Kořeny bohaté. Výsadba 15.10. . |
 |
|
 |
Kdy postřik proti kadeřavosti?, 21.11.2016 Podzimní postřik nenahradí ten předjarní, ale pokud mně nedělá problém ho provést, tak bych ho udělal. Už ho mám hotový. V mém případě je to otázka několika minut. Houba přezimuje hlavně na povrchu větévek, v pupenech a vhodné jsou pro ni i jizvy po... celý příspěvek > |
 |
Jílovitá voda ze studny, 19.11.2016 Mám stejný problém. Vrt je minimálně 15 let starý, voda je stále vhodná jen na zalévání. Ani auto s ní nelze umýt. Poradili dolů nasypat kačírek a čerpadlo umístit výše, ale nepomohlo to. Ještě se prý může stát, že se hornina, jak se v ní vymývají... celý příspěvek > |
 |
Konzervace moštu sorbabem, 8.11.2016 Dělal jsem to a výsledek byl dobrý. Jedna Pomůcka Dr. Oetkera na 4 litry moštu. Mošt se musí zahřát na cca 80°C, aby s zničily enzymy, které rozkládají. Vychladlé pak do PET. Vypili jsme ho do konce roku. |
 |
Podzimní mšice, 6.11.2016 Nechal bych to až na jaro. Asi to je mšice hnízdotvotná, teď na podzim nalétává na broskvoně a klade vajíčka, která přezimují. Já jsem měl obalené mšicemi čemeřice. Ty jsem ošetřil před týdnem Reldanem. |
 |
Nákaza česneku, 5.11.2016 Mrkněte do googlu na vlnovníka česnekového. |
 |
Jak pěstovat ozimou cibuli?, 1.11.2016 Hlavně se vyplaví dusík... Ale cibule se dá krásně pěstovat z přepěstované sadby, když nemáte záhon ještě volný. Podobně jako pór. |
 |
Jak pěstovat ozimou cibuli?, 31.10.2016 Já ji (Radar) mám nasázenou už 14 dnů, začíná tu a tam rašit. Nic s ní nedělám, až na jaře dám malinko Cereritu. Proti vrtalce (ne houbomilce) část, kterou nesníme nazeleno, ošetřím Decisem. Ozimé cibule a brzy vysázená sazečka jí šmakují. A mám... celý příspěvek > |
 |
Nákaza česneku, 29.10.2016 Vlnovník česnekový, nic jiného mně nenapadá. |
 |
|
 |
Česnek 2015, 28.10.2016 Zkušenost mám, že česneku to na škodu není, i když vyleze. |
 |
Česnek 2015, 28.10.2016 Nematlám se v blátě a neprší mně za krk. I ten pozdě vysázený může vylézt, záleží na počasí. Půda je prochladlá, tak proč nesázet. Po 15.10. žádný problém. Takové to vyčkávání, jako že dnes nasázím a zítra zamrzne, mně připadá trochu zbytečné. Kdy se... celý příspěvek > |
 |
Česnek 2015, 28.10.2016 Dnes mám česnek asi dva týdny v zemi, neraší a má cca 2 cm kořínky. |
 |
Bataty, 28.10.2016  Tohle jsou ve vodě zakořeněné řízky dnes (zůstanou jen nejmladší listy, spodní opadají). Dám je do květináčků a při asi 12-15°C na okně přezimuju. Moc nezalévám. A na jaře po zmrzlých vysadím. Takovou mám zkušenost od loňska. |
 |
Co Vaše réva 2016, 25.10.2016 Mně letos dozrála u Pleven ustojčivyj (V25/20) i třetí "generace" hroznů. Druhá byla nejkvalitnější. Mají tyto hrozny na zálístcích nějaký název? |
 |